Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


VIS IN MANDARINE, 30.09.-3.10.

APARTMA: IZLET 4 dni - AVTOBUS IZ NM
ODHOD:CENA:
vis,mandarine,zadar 30.9.-3.10..od 207 €
OTOK VIS, MAMMA MIA IN MANDARINE - 4 DNI

OTOK VIS, MANDARINE in ZADAR

mandarine slika

FILMSKI LEPOTEC - Mamma mia, Titova špilja, MANADRINE V DOLINI NERETVE in ZADAR

30.09.- 3.10.2019, (4 dni) - ČETRTEK-NEDELJA


OTOK VIS: Ekološko nostalgičen otok, površinsko mali otok, a velik po vinu, limonah, smokvah, morskih dobrotah, bogati zgodovini… Na prelepem otoku Vis se je ustavil čas zaradi dolgoletne izolacije. Menda nikoli več ne bo tako kot smo bili vajeni, ko si tu lahko brezskrbno in po zelo dostopnih cenah užival v lepotah otoka, med prijaznimi »staroselci«…


ZAKAJ na otok VIS:

- ker je v svetu znan tudi po največji proizvodnji hib (pogače iz smokve) na svetu.
- spoznali bomo Vugavo in ostale sorte vina oz. trte s katerimi se lahko pohvalijo le na Visu.
- se poveselili na domačem turizmu, v objemu vinogradov in lepe narave.
- pokazali vam bomo, kje so nekoč pristajala letala, kje se je skrival Tito, kje so snemali številne filme, tudi najnovejši Mamma Mia 2…
- obiskali Komižo, skrite zalive, vasice in vse najlepše kotičke otoka.
- uživali bomo v morskih dobrotah, vinu, zanimivih zgodbah, lepih razgledih in dobri družbi.
- tokrat se boste, seveda, le če boste želeli, udeležili tudi vodene vadbe joge in boste za svoj denar dobili največ in verjetno nikoli več ne bo takšne ugodnosti z jogo - meditacijo, dihalnimi tehnikami, vadbo za zdravo hrbtenico in relaksacijo bomo ta čas namenili samo sebi. Umaknili se bomo od vsakodnevnih skrbi, poskrbeli za zdrav duh v zdravem telesu, uživali v čudoviti naravi, umirjali svoj um in se napolnili s pozitivno energijo. Vadba, zdrava hrana in pristen stik z neokrnjeno naravo nam bodo omogočili, da si bomo resnično oddahnili od vsakodnevnih skrbi, se umirili, spočili in pripravili za nove podvige.

- OKVIRNI PROGRAM:

Program
1. DAN: četrtek, 30.9.
Jutranji odhod iz NOVEGA MESTA ter vožnja z vmesnimi postanki do Splita, kjer se boste vkrcali na trajekt za otok Vis. Ob prihodu v mesto KOMIŽA bodo sledili pijača dobrodošlice in prijava v hotel, nekaj prostega časa za kopanje, večerja v hotelu.

2. DAN: petek, 1.10.
Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje otoka od antike do novejše zgodovine. Po želji in za doplačilo ter v primeru ugodnih vremenskih razmer bomo organizirali   izlet z ladjo na otok Biševo in v znamenito »modro špiljo«. Po povratku z izleta bomo obiskali manjši ribiški muzej v Komiži ter nadaljevali po otoku do znamenite »Titove špilje« in nazaj do mesta Vis, kjer se bomo sprehodili po zanimivem antičnem mestu. Povratek v hotel, čas bo šeza kopanje na obali pred hotelom. Večerja. Seveda pa lahko ob ugodnih vremenskih razmerah dan preživite po svoje ali na obali.

3. DAN: sobota, 2.10.
Po zgodnjem zajtrku bomo zapustili Vis in s trajektom odpluli proti Splitu. 
 Sledi vožnja z avtobusom v dolino delte reke Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal in milega podnebja imenujejo tudi »Hrvaška Kalifornija«. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih boste brezplačno do sitega najedli ter nabrali za domov. Kolikor jih boste nabrali, toliko jih boste plačali lastniku plantaže. Po obiranju se boste pustili razvajati prijaznim domačinom, ki vas bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami »trupicami« se boste zapeljali po rokavih Neretve do mesta, kjer vas bodo domačini pogostili še z okusnim kosilom z žara in pijačo. Nepozabna zabava do poznega popoldneva. 
Nadaljevanje poti v Gradac, kjer bodo sledili pijača dobrodošlice in prijava v hotel, kasneje pa večerja, zabava ob glasbi v živo ter nočitev.

4. DAN: nedelja, 3.10.
Po zajtrku bomo zapustili hotel in se zapeljali do Zadra, mesta starega tri tisoč let, ki se nahaja na severu Dalmacije in je obkroženo z nacionalnimi in naravnimi parki, od Paklenice in Vranskega jezera v zaledju, Telaščice in Kornatov v ospredju, ter blizu slapovom Krke, Plitvičkim jezerom in Severnemu Velebitu. Videli bomo zanimivosti med katerimi izstopa cerkev Sv. Donata in je simbol mesta Zadra. Gre za najznamenitejšo monumentalno stavbo na Hrvaškem iz 9. stoletja. Sprehodili se bomo ob obali in si ogledali nekaj sodobnih pridobitev kot so morske orgle in pozdrav soncu. Nekaj prostega časa za kosilo ali kavico. Nato vožnja proti domu, kamor je prihod predviden v večernih urah.


Modra cena: 207 € (za zgodnje prijave in naročnike DOLENJSKEGA LISTA )

Redna cena: 223 €

( Min št. potnikov je 45. V primeru manjšega števila si dovolimo sorazmerno povečati ceno, informacije zgoraj)

 

Cena vključuje:
avtobusni prevoz po programu iz Slovenije
ogled Zadra z lokalnim vodnikom
povratni trajektni prevoz na relaciji Split – Vis – Split
postanek v Komiži
ogled ribiškega muzeja v Komiži
postanek in po želji vzpon na Titovo špiljo,
2x pijačo dobrodošlice v hotelih 3*
3x polpenzion (zajtrk in večerja) v hotelih 3*
1x glasbo v živo ob večerji
program praznika mandarin (foto safari po rokavih reke Neretve s »trupicami«, animacija, pogostitev z žganjem, figami in mandarinami, prevoz na obiranje mandarin, kosilo z žara z vključeno pijačo, glasba v živo) v dolini delte reke Neretve


Doplačila v primeru manjšega števila prijav potnikov: 
- na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 17€
- med 25 in 34 potniki 30€


DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi, na osebo: enoposteljna soba 40 €, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco glede na ponudbo na dan prijave,
zavarovanje rizika odpovedi 5%.


DOPLAČILO PO ŽELJI na poti, na osebo:izlet z ladjico na otok Biševo in vstopnina za ogled Modre špilje (vožnja z ladjo, vstopnica v »Modro špiljo«, lokalni vodnik) pribl.26 €.
Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji