Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


TITOV BUNKER-MOSTAR IN HERCEGOVINA - 2 DNI

HOTEL: PO PROGRAMU 2 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
2 DNIod 129 €
vključena vstopnina v bunker in Turško hišo ter džamijo v Mostarjuod
ZA ZAKLJUČENE SKUPINE, SINDIKATE, DRUŠTVA...PRILAGODIMO CENO IN PROGRAM PO ŽELJI

TITOV BUNKER - MOSTAR IN HERCEGOVINA 

 

2 dni - za zaključene skupine datum po izbiri

Titov bunker pri Konjicu je bil grajen v tajnosti v letih 1953 do 1979. Vanj bi se v primeru atomske katastrofe lahko zatekli Tito in 350 najožjih sodelavcev. Ta impozantni objekt ima preko 6500 m2 površine in sega 300 m pod površje. Do 90-ih let prejšnjega stoletja je bila gradnja 4,6 milijarde USD vrednega bunkerja najstrožje varovana skrivnost.


Odhod iz Maribora 24. avgusta ob 22. uri zvečer. Pobiranje potnikov v smeri Ljubljane. 


1. dan: Nočna vožnja, prestop meje in vožnja po avtocesti proti južni Dalmaciji in naprej proti Hercegovini. Zgodaj dopoldne prihod v hercegovsko prestolnico Mostar. Po osvežitvi takojšnje nadaljevanje vožnje po dolini reke Neretve, skozi Jablanico do Konjica in ogled TITOVEGA BUNKERJA. Popoldne sledi postanek v Jablanici in sprehod ob ostankih porušenega mostu na Neretvi, kjer so posneli tudi znani film »Bitka na Neretvi«. Možnost ogleda muzeja »Bitka za ranjence« (doplačilo). Vrnitev v MOSTAR. Panoramski avtobusni ogled in prvo spoznavanje mesta, ki mu je po vojni s pomočjo UNESCA zopet povrnjena stara podoba (katedrala, frančiškanska cerkev, Bulevar, pravoslavna cerkev …). Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.


2. dan: Po zajtrku ogled zgodovinskega jedra s sprehodom po starem bazarju – KUJUNDŽILUKU do obnovljenega mostarskega mostu. Obisk turške hiše in džamije. Prosto za nakup spominkov in odkrivanje mesta. Sledi ogled bližnjega »vrela Bune«, enega najbolj vodnatih kraških izvirov v Evropi, nato nadaljevanje v romarsko središče MEĐUGORJE. Ogled svetišča in prizorišča romanj številnih vernikov: cerkev sv. Jakoba, po želji vzpon na Crnico. Čas za osvežitev, kosilo. Ob dogovorjeni uri slovo od Međugorja. Vožnja po avtocesti proti domu. Prihod v Slovenijo v poznejših večernih urah.
 

OKVIRNA CENA: od 129 EUR pri najmanj 45 potnikih
od 154 EUR pri najmanj 30 potnikih


CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim klimatiziranim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, vse ostale oglede po programu,  vodenje in organizacijo.  


Vključene vstopnine: za Titov bunker ter Turško hišo in džamijo v Mostarju.


MOŽNI DOPLAČILI: - za sobo 1/1 = 16 EUR, 
- za Muzej bitke za ranjence = ca. 3 EUR.

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji