Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


KAKI, REFOŠK, VINSKA FONTANA - 14.11.21

1 dni - AVTOBUS IZ NM
ODHOD:CENA:
nedelja, 14.11., naročniki DLod 39 €
nedelja, 14.11., ostaliod 43 €
TRADICIONALNI ENODNEVNI IZLET IZ NOVEGA MESTA: KAKI, REFOŠK IN OLJČNO OLJE, STRUNJAN, DEBELI RTIČ, ....

PO KAKI V STRUNJAN, V MAREZIGE V VINSKO FONTANO, VODEN OGLED KOPRA IN POTEP PO SLOVENSKI ISTRI

ODPOVEDANO ZARADI VLADNIH UKREPOV!


gostilna karjola vinska fontana marezige

Ogled najstarejšega vinograda v Evropi in potep po slovenski Istri


- NEDELJA, 14. NOVEMBER

- avtobusna postaja Novo mesto ob 7:30, Trebnje ob 7:50

PROGRAM:

STRUNJAN - obisk turistične kmetije in ogled nasada ekološke pridelave kakija, degustacija po želji in za doplačilo ter nakup kakijev
MAREZIGE - obisk razgledne točke (čudovit pogled na istrsko zaledje in obalo) s prvo vinsko fontano v Sloveniji
KOPER in SLOVENSKA ISTRA -  voden ogled 


Letos vas vabimo na KAKI malo drugače. Osrednje prireditve, ki je bila do sedaj vsako leto-letos ne bo, bodo pa organizirani dnevi kakija.

V nedeljo zjutraj, 14.10. ob 7.30, se bomo odpeljali proti Kopru do Strunjana na jutranjo kavico ob morju.

Po prijetnem sprehodu po čudovitem krajinskem parku, bomo zavili še v soline ter se na koncu ustavili pri domačinu Francu, ki nam bo na simpatičen način predstavil kmetijo, kjer rastejo predvsem kakiji in oljke. On je še edini ekološki pridelovalec kakijev pri nas. Sprehodili se bomo po nasadu kakijev in po nasadu oljk in poslušali razlago, potem pa se bomo odpravili na njegovo turistično kmetijo, kjer nam bo pripravil pokušino kakijev in oljčnega olja, naredil domač narezek s pršutom in na koncu še sladico iz kakijev-torej, pravo primorsko “maredno”. Gotovo bomo poizkusili njegovo izvrstno malvazijo.
Na tej kmetiji bomo kupili tudi ekološko pridelan kaki, ki ga je letos precej manj, kot običajna leta. V primeru, da se boste odločili za nakup večje količine kakija-zaboj ali več-nam to sporočite že ob prijavi ali vsaj dva dni pred odhodom na izlet.

Po odlični istrski »marendi« pri gostitelju Francu, se bomo zapeljali do morja in se sprehodili po romantičnih ulicah koprskega mestnega jedra. Po želji si bomo lahko privoščili sladoled ob morju. Z lokalnim turističnim vodnikom bomo spoznali Koper in se z njim podali naprej po SLOVENSKI ISTRI.

Slovenska Istra je pokrajina stoletnih oljčnikov, kjer uspevajo avtohtone sorte, kot so istrska belica, ki dajejo eno najboljših oljčnih olj na svetu. V okolici idiličnih vasic se ponosno postavljajo tudi številni vinogradi, kjer prevladujeta refošk in malvazija. Ustavili se bomo tudi v najstarejšem vinogradu v Evropi. Presenečeni boste nad tem koščkom Slovenije, nad čudovito naravo, vasicami obdanimi v kamen in nad spokojnostjo, ki tu vlada.

Pika na i čudovitemu izletu pa bo gotovo zaključek ob vinski fontani s prekrasnim razgledom na ves Tržaški zaliv-nad Vanganelsko dolino in Koprskim zalivom bomo obiskali vasico Marezige, znano po refošku in osupljivem razgledu na primorsko prestolnico. Novost je še prva slovenska vinska fontana, kjer bomo vina ob razlagi na željo in doplačilo tudi poskusili in domov odnesli spominski vinski kozarec.Na fontani je možno okušati najboljša vina iz slovenske Istre, med njimi vina naše največje kleti Vina Koper, vina lokalnih vinarjev iz Marezig, vsakoletni zmagovalni refošk Praznika refoška in aktualno Županovo vino Mestne občine Koper ter aktualni Muškat Sladke Istre. Ob fontani je tudi prostor, v katerem so poleg vin na prodajo lokalni izdelki.

Strunjan portoroz

Cena za naročnike DOLENJSKEGA LISTA: 39 € - plačilo lahko uredite s turističnimi boni 2021

Redna cena na osebo: 43 €  - plačilo lahko uredite s turističnimi boni 2021


Minimalno število potnikov je 40, za 30 -39 oseb je cena za 4 EUR višja. Možnost plačila tudi z bonom 2021.


V CENO JE VKLJUČENO: 

prevoz, vodenje, istrska marenda ali malica in pokušina kakija edinega ekološkega pridelovalca kakija v Sloveniji, lokalno vodenje po KOPRU in SLOVENSKI ISTRI-MAREZIGE-PADNA-KRKAVČE-KOŠTABONA-KORTE, vodenje in organizacija izleta.


OPOMBA: organizirane prireditve Praznika kakija ne bo, za nakup kakija smo se dogovorili pri lastniku nasada, ki ima licenco za ekološko pridelavo kakija.

DOPLAČILO PO ŽELJI: 

Pokušina treh sort vin ali dveh vrst sokov v vinski fontani.

kaki praznik objavaPošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji