Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


TURČIJA - SONČNA LIKIJA, POMLAD 2024

HOTEL: po programu 8 dni - letalo iz ZAG
ODHOD:CENA:
VODENO, 13.-20.5.od 497 €
VODENO, 20.-27.5.od 527 €
ZELO UGODNE PONUDBE, LIKIJA 2024, z letalom iz ZAG, nočitev z zajtrkom, 7 dni, slovensko vodenje

SONČNA LIKIJA - VODENA POTOVANJA, 8 DNI

POMLAD 2024 | 13. - 20. MAJ 2024, 20. - 27. MAJ 2024

 

LETALO IZ ZAGREBA, 7x NOČITEV Z ZAJTRKOM V HOTELIH 4*, SLOVENSKI SPREMLJEVALEC NA DESTINACIJI, ENKRATNO DOŽIVETJE


LAST MINUTE CENA = 497 € na osebo v dvoposteljni sobi !


Likija - področje izvira iz starega veka in se nahaja v današnji jugozahodni Turčiji. Dinamični zgodovini pod vplivom močnih civilizacij, so danes priča zanimive izkopanine mest iz časa antike. Ob edinstvenih antičnih izkopaninah, Vas bodo vsekakor očarali še ugodna klima, gastronomija, kultura in naravne lepote. Ne zamudite največjih znamenitosti tega potovanja: Efez - edinstveno rimsko mesto, ki fascinira s svojo velikostjo in ohranjenostjo in kjer se v bližini nahaja hiša Device Marije; Pamukkale - kompleks naravnih bazenčkov s termalno vodo, v katerih je nekoč uživala tudi Kleopatra; Antalya - eno najlepših mest turške riviere in še veliko več...


PROGRAM POTOVANJA


1. dan: let proti Antalyi

Transfer iz Ljubljane proti letališču Zagreb. Zbor potnikov na letališču Zagreb dve uri pred letom in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalye.


2. dan: Myra

Zajtrk. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije. Pri Myri se nahaja cerkev sv. Nikolaja (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Med potjo boste imeli možnost, da se z ladjico zapeljete do potopljenega mesta v Kekovi (za plačilo). Nočitev na območju Mugle.


3.dan: Likija

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na čudoviti vožnji z ladjico po dolini reke Dalyan (fakultativno - za plačilo). Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom se vožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi.


4. dan: Efez

Zajtrk. Nato obiščemo antično mesto Efez (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), eno izmed največjih arheoloških izkopanin na svetu. Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja iz marmorja... Popoldan prosto ali udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). 


5. dan: Pamukkale

Zajtrk. Vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi vašega hotela. Nočitev na območju Pamukkal.


6. dan: Hierapolis – Antalya

Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje) se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi na območju Kemerja ali Beleka.


7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokalčki, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju je turistično in kulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnosti nakupovanja, še posebej nakit in usnjene izdelke, po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. 


8. dan: povratek domov

Zajtrk. V skladu s časom leta, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder boste poleteli proti Zagrebu. Po pristanbul sledi transfer proti Ljubljani.


*********************************************************************************************


Efez: V starem veku je bil Efez eno največjih in najpomembnejših grških mest v Mali Aziji. Tam se nahaja eno izmed sedmih svetovnih čudes, Artemidin tempelj. Efez se danes smatra za enega največjih arheoloških najdišč na svetu in je ena najbolj znanih znamenitosti Turčije.

Zdravilišče Pamukkale: Pamukkale, imenovane tudi bombažni grad, so poznane po svojih snežno belih terasah iz apnenca. Te formacije so se razvijale stoletja s pomočjo termalnih vod z vsebovanim apnencem. V zdravilnih učinkih teh voda so uživali že stari Rimljani. Danes so Pamukkale del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine in priljubljena turistična destinacija ter tudi zdravilišče.

Antično mesto Hierapolis se razprostira nad sanjskimi apnenčastimi terasami. Najbolj je poznan po dobro ohranjenem gledališču iz 2. stoletja, rimskih termah, ostankih Apolonovega templja in mestnih vratih.

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.


Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.
V kolikor niste državljan R Slovenije se pravočasno na pristojnem uradu pozanimajte, kakšne dokumente potrebujete za vstop v Turčijo.


Cena vključuje:


- transfer Ljubljana-letališče Zagreb-Ljubljana
- letalski prevoz Zagreb-Antalya-Zagreb s čarter prevozom
- 20 kg oddane in 7 kg ročne prtljage
- 7 x nočitev v hotelih oz. hotelskih resortih s 4* v dvoposteljni standardni sobi
- 7 x zajtrk
- prevoze po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovenski/hrvaški spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Antalya
- organizacijo potovanja

* Na letu proti Antalyi je možen tehnični postanek v Istanbulu.


Cena ne vključuje:


- paketa kultura in večerje
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila v agenciji:


• Paket kultura in večerje 129,-EUR na osebo
- 7 x večerja (samopostrežna oz. strežena)
- ogledi z vstopninami: Myra, cerkev Sv. Nikolaja, Efez, Hierapolis
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 45,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če zbolite za COVID-19), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage
• Parkiranje na parkirišču MyParking Zagreb s transferjen do letališča in nazaj: 45,-EUR

• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 110,-EUR


Možna doplačila vodniku na poti:


• Kekova s kosilom cca 50€ na osebo (izvedba izleta odvisna od vremena)
• vožnja z ladjico po dolini reke Dalyan z vključenim kosilom cca 45€ na osebo (izvedba izleta odvisna od vremena)
• vasica Sirince in hiša Device Marije z vključenim kosilom cca 55€ na osebo
• polet z balonom - starostna omenitev! (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev)
• ples dervišev cca 25€ na osebo
• akvarij cca 40€ na oseba

Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb. Cene in dodatne storitve so informativne.
Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.


*************************************************************************************************************************************************************************************

Opombe in navodila

 Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.
 Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.
 Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.
 V primeru premalo prijavljenih potnikov in odpovedi potovanja zaradi tega, boste obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Organizator v tem primeru ne prevzame odgovornosti za stroške storitev,
ki niso rezervirane pri organizatorju, temveč pri drugem ponudniku.
 Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo organizatorja ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi organizatorja. Za potovanje
v Turčijo je potreben veljaven potni list.
 Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.
 Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Pogoji odpovedi potovanja:
do 30 dni pred odhodom 30% vrednosti aranžmaja,
od 29 do 22 dni pred odhodom 40% vrednosti aranžmaja,
od 21 do 14 dni pred odhodom 50% vrednosti aranžmaja,
od 13 do 10 dni pred odhodom 80% vrednosti aranžmaja,
od 9 dni do 0 pred odhodom ali po odhodu 100% vrednosti aranžmaja
neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja..

Plačilo: 30% ob rezervaciji, preostanek najkasneje do 30 dni pred odhodom.
Prijava na potovanje je potrjena ob plačilu akontacije.

Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. S podpisom pogodbe se potnik strinja z navedenimi pogoji, zato prosimo cenjene potnike,
da pozorno preberejo pogoje.
Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na:
https://www.gov.si/podrocja/zunanje-zadeve/informacije-za-popotnike/

V kolikor bo prijavljeno manj, kot 135 oseb na termin, bo odhod z letališča Zagreb z organiziranim brezplačnim transferjem iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj.

Splošni pogoji so del programa organizatorja.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji