Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


TURČIJA - KAPADOKIJA, POMLAD 2024

HOTEL: PO PROGRAMU 8 dni - LETALO IZ ZAG
ODHOD:CENA:
LM, 7xPOL, letalo iz ZAGod 519 €
VODENO POTOVANJEod
LAST MINUTE, Kapadokija, z letalom iz ZAG, polpenzion, POMLAD 2024, TURČIJA

PRAVLJIČNA KAPADOKIJA POMLAD 2024


KAPADOKIJA NASLOVNA

Konya, dolina Derventa, slap Karpuzkaldiran, Antalya, ...Kapadokija je naziv za čudovito območje, ki se nahaja v trikotniku med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je ena najbolj priljubljenih destinacij Turčije zaradi svojih edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivna podzemna mesta ter spoznavate bogato kulturo in zgodovino. Najbolj znan del turistične ponudbe Kapadokije je polet z balonom. Vsak dan ob zori, nad pravljično pokrajino poleti do 200 balonov, ki ustvarijo neverjeten prizor tako za tiste, ki so z balonom poleteli, kot tudi za tiste, ki uživajo v opazovanju s tal.


PROGRAM POTOVANJA


1. dan | polet proti Antalyi

Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred letom in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev in večerja na območju Antalye.

2. dan | Antalya – Konya – Kapadokija

Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev in večerja v hotelu na območju Kapadokije.

3 dan | Paşabağı in Zelve

Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo na raziskovanje Kapadokije. Najprej obiščemo Paşabağı, znano tudi kot dolina menihov, kjer vas pričaka očarljiv pogled na visoke pravljične dimnike. Te edinstvene formacije, ki jih oblikujejo sile vetra in vode, so videti kot mistična bitja, ki se dvigajo iz zemlje. Sprehodite se po tej čarobni deželi in opazujte zapletene podrobnosti, ki jih je v skale vklesala umetniška roka narave.

Le streljaj stran, pa leži zgodovinska vasica Zelve. Ta muzej na prostem predstavlja izjemen vpogled v preteklost. Krasijo ga jamska bivališča, cerkve in samostani, ki so jih vklesali v mehko kamnino vulkanskega tufa. Raziščite labirint hodnikov, čudite se zapletenim, v skalo vrezanim dizajnom in si predstavljajte zgodbe ljudi, ki so nekoč temu kraju rekli dom.

Obiskali bomo še lokalno tkalnico preprog. S svojimi živahnimi barvami, zapletenim dizajnom in raznolikimi vzorci je vsaka preproga edinstvena in je dokaz zgodovine ter neverjetnih veščin njenih izdelovalcev. Z raziskovanjem teh fascinantnih preprog, obiskovalci ne pridobijo le globljega razumevanja turške kulture, ampak prispevajo tudi k ohranjanju te neprecenljive tradicije.

Povratek v hotel in večerja.

4. dan | Pravljični dimniki in veličastne doline

Zajtrk. Kapadokija je fascinantna regija, katere ena največjih znamenitosti so očarljivi pravljični dimniki. To pa še ni vse. Ta neverjetna pokrajina se ponaša tudi z veličastnimi dolinami, ki jih je vredno obiskati. Sprehod po dolini Derventa, znani tudi kot Dolina domišljije, je kot bi stopil v sanjski svet, kjer neverjetna domišljija oživi. Druga izjemna dolina je dolina Üç Güzeller oz. tri lepotice, poimenovana po treh osupljivih skalnih formacijah, ki prevladujejo nad pokrajino. Poleg tega je Kapadokija dom doline Güvercinlik ali Doline golobov, ki je dobila ime po tisočih luknjah za golobe, ki so vklesane v skale. Te luknje so uporabljali za namestitev golobov, saj so bili njihovi iztrebki za domačine dragocen vir gnojila.

Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Večerja.

5. dan | Kapadokija – Antalya

Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultanhani iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan | Antalya – slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. dan | prosto ali udeležba na fakultativnem izletu

Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel, večerja in nočitev.


8. dan | povratek domov

Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder poletite proti Ljubljani.


Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.


POMEMBNO: Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja.


ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 35 na avtobusu in 140 na letalu


*********************************************************************************************

Kapadokija
Kapadokija je verjetno ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu ter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. V skladih mehkih ognjeniških kamnin so vklesana naselja, samostani in jamske cerkve, v katerih je več generacij kristjanov poiskalo zatočišče.

Konya / Samostan Mevlana
Konya, nekoč glavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmo največje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, ki je danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti.

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.
TERMINI IN CENE

*Cena na osebo v dvoposteljni sobi

 25.3.-1.4.2024

 519 EUR


ZAGOTOVLJENO

 13.-20.5.2024

 599 EUR


ZAGOTOVLJENO, hrvaško spremstvo

 20.-27.5.2024

 629 EUR


ZAGOTOVLJENO


VKLJUČENO V CENO


letalski prevoz Ljubljana- Antalya-Ljubljana* s pristojbinami, čarterski prevoznik 

20kg oddane in 7 kg ročne prtljage

7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* v dvoposteljni sobi

7 x polpenzion (zajtrk + večerja)

ogledi  po programu

prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom

slovenski/hrvaški spremljevalec in lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico v Antalyi

organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

* V kolikor bo prijavljeno manj, kot 135 oseb na termin, bo odhod z letališča Zagreb z organiziranim brezplačnim transferjem iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj.
Cena ne vključuje:

- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila v agenciji:

• Celosten paket zavarovanja potovanja: 45,-EUR na osebo s kritjem do 750€ oz. 55,-EUR na osebo s kritjem do 1.000€
Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če zbolite za COVID-19), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage
• Parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana: 39,- EUR na vozilo, na teden (povratek marec-april) oz. 64,-EUR na vozilo, na teden (povratek maj)
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 110,-EUR


Možna doplačila vodniku na poti:


• Ortahisar ali dolina ljubezni s podzemnim mestom cca 50€ na osebo •  sema (ples dervišev) cca 25€ na osebo •  Kapadokijski večer z neomejeno konzumacijo lokalne alkoholne in brezalkoholne pijače cca 50€ na osebo • polet z balonom - starostna omenitev! (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev) •  jeep safari cca 60 EUR na oseb •  Manavgat - vožnja z ladjo s kosilom ali Alanya s kosilom cca 50€/osebo. Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.


Opombe in navodila

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.
Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.
Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.
V primeru premalo prijavljenih potnikov in odpovedi potovanja zaradi tega, boste obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Agencija v tem primeru ne prevzame odgovornosti za stroške storitev, ki niso rezervirane v agenciji, temveč pri drugem ponudniku.
Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list.
Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Pogoji odpovedi potovanja:

do 30 dni pred odhodom 30% vrednosti aranžmaja,
od 29 do 22 dni pred odhodom 40% vrednosti aranžmaja,
od 21 do 14 dni pred odhodom 50% vrednosti aranžmaja,
od 13 do 10 dni pred odhodom 80% vrednosti aranžmaja,
od 9 dni do 0 pred odhodom ali po odhodu 100% vrednosti aranžmaja
neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja..


Plačilo: 30% ob rezervaciji, preostanek najkasneje do 30 dni pred odhodom.
Prijava na potovanje je potrjena ob plačilu akontacije.


Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. S podpisom pogodbe se potnik strinja z navedenimi pogoji, zato prosimo cenjene potnike, da pozorno preberejo pogoje.
Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: https://www.gov.si/podrocja/zunanje-zadeve/informacije-za-popotnike/Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji