Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


MADEIRA, VODENO POTOVANJE

HOTEL: RAZNO 8 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
MADEIRA, 8 DNIod 1.050 €
več destinacij, programov in terminovod
dodatni popusti na voljood
(O) Zagotovljena Madeira, vodena potovanja, vulkanski otok, odličen čas za potovanje

Madeira - obiščite eksotični vrt Atlantika

–      doživite dramatični vulkanski otok večne pomladi
–      sprehodite se po levadah in uživajte v subtropskem zelenju
–      presenečenja in spektakularne panorame – samo za vas

MADEIRA ROŽE

OD 1.050 € NA OSEBO, ZAGOTOVLJENI ODHODI

MOŽNOST ČLANSKIH POPUSTOV IN BONUSOV ZVESTOBE - POZANIMAJTE SE PRI NAS


*Na voljo več programov v letu 2024, in OSTALE DESTINACIJE Z VEČ TERMINI SKOZI CELO LETO. Pišite nam za več informacij!Tisoč kilometrov od Lizbone, sredi oceana leži majhen otoček – Madeira. Zazdi se lahko, da v tej odmaknjeni deželi ni kaj dosti početi. A ko enkrat vstopiš na otok, se le-ta pred teboj povečuje v nedogled. Madeira je en sam klanec navzgor in navzdol. To pa ustvarja dramatične prizore kamor koli vržeš oko. Okoli otoka se dramatično dvigajo klifi, pod njimi buta razpenjen ocean.

Madeiro na temeljih nekdanje Atlantide preveva posebna energija in živahnost. Ko vstopiš nanjo začutiš željo po aktivnosti in gibanju (hoja, sprehod, gibanje, plavanje, …) in je zato rajski otok za aktivne počitnice. Za ljubitelje pohodništva so tu levade, ob katerih je vedno lepa pot, in ni je levade, ki bi se v dramatičnosti otoka ponavljala …

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolika in pestra flora. Madeira je resnično en velik botanični vrt. Eksotične rastline krasijo otok z nenavadnimi barvami in posebnimi oblikami cvetov, ki so prava paša za oči. V času festivala cvetja, v aprilu pa tja do junija je otok najlepši.


TERMINI IN CENE:


22.06.24, 8 dni - odličen čas za potovanje - 1260 eur na osebo

06.07.24, 8 dni - odličen čas za potovanje - 1299 eur na osebo

20.07.24, 8 dni - top termin, iščemo sopotnico - 1260 eur na osebo

27.07.24, 8 dni - top termin - 1260 eur na osebo

03.08.24, 8 dni - top termin - 1260 eur na osebo

10.08.24, 8 dni - odličen čas za potovanje - 1197 eur na osebo

17.08.24, 8 dni - odličen čas za potovanje - 1197 eur na osebo

21.09.24, 8 dni - odličen čas za potovanje - 1197 eur na osebo

12.10.24, 8 dni - odličen čas za potovanje - 1098 eur na osebo

19.10.24, 8 dni - zgodnje prijave - 1143 eur na osebo

26.10.24, 8 dni - top termin - 1260 eur na osebo

23.11.24, 8 dni - odličen čas za potovanje - 1050 eur na osebo

in kasnejši termini ........PROGRAM


1. dan: LJUBLJANA – polet na Madeiro – FUNCHAL

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča na Madeiro. Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (letalo, H*)

2. dan: FUNCHAL – izlet na VZHOD OTOKA

Zajtrk. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areiro (1.818 m)! Spektakularni pogledi v osrčje najvišjih gora ter panoramski sprehod z enkratnimi pogledi. Spust do vasice Ribeiro Frio in znajdemo se v drugem svetu. Sprehod po zimzeleni goščavi lovorovih dreves nas popelje do razgledne točke. Poskusimo ”poncho”? Panoramska pot do Santane nas preseneti z eksotičnim rastlinjem – pravi botanični poduk! V Santani obiščemo značilne “alpske” hiške in morda okusimo “milho cozido” s pečeno tuno? Višek dneva pa nas čaka na rtu sv. Lovrenca, ki nam ponudi enega najlepših sprehodov ob klifih visoko nad razpenjenim oceanom. Vrnitev v hotel in prost večer. Nočitev. (H*, Z)

3. dan: FUNCHAL – izlet po okolici in v NUNSKO DOLINO

Zajtrk. Vožnja do Botaničnega vrta, ki ga doživimo v jutranji svežini. Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I.. Zakaj se (za doplačilo) ne bi spustili z zabavnimi sanmi po strmini? Potem se vzpnemo v osrčje gora, na razgledno točko Eira do Serrado, od koder se nam odpre eden najbolj dramatičnih pogledov na otoku. Sprehod v Nunsko dolino (Curral das Freiras) in morda kostanjeva juha za kosilo? Ob koncu dneva se ustavimo še v idilični ribiški vasici Camari de Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

4. dan: FUNCHAL- izlet na kite in delfine

Zajtrk. Raziščemo prijetno mestece Funchal. Začnemo pri največji znamenitosti mesta – muzej CR7 in kip Cristiana Ronalda. Pot nas pelje do parka Sv. Katarine, skozi čudovit mestni park in že vstopimo v ožje središče, mimo mestne katedrale vse do slavne tržnice z eksotičnim sadjem. Po najstarejši ulici nadaljujemo sprehod po starem Funchalu. Prosto popoldne za lastno raziskovanje. Po želji (za doplačilo) lahko doživimo triurni izlet: s katamaranom se iz Funchala odpeljemo na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in z nekaj sreče, tudi z drugimi morskimi sesalci. Navdušujoči so tudi pogledi na otok z morja. Yes! Nočitev. (H*, Z)

5. dan: FUNCHAL – izlet na SEVEROZAHOD OTOKA

Zajtrk. Jutro začnemo na prelazu Encumeada, od koder se nam z nekaj sreče odpre pogled na obe strani otoka vse do morja, da lahko občudujemo teater gora okoli Pica Grande. Sprehod pri prastarih lovorikovcih. Spust na skrajni severozahodni kotiček otoka po panoramski cesti v vasico Porto Moniz. Sprehod ob dramatični obali med osamelci lave. Po želji se okopamo v lavinih bazenih. Na poti po severni obali se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz razpenjenega oceana. S panoramskimi postanki se odpeljemo mimo vasice Sao Vincente nazaj na južno obalo, do Cabo Girao, drugi najvišji obmorski klif na svetu, ki se spušča 580 m v morje! Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

6. dan: FUNCHAL – izlet na JUGOZAHOD OTOKA

Zajtrk. Vzpnemo se na planoto Paul de Serra. Podamo se na sprehod po levadi Rabacal in se spustimo v osrčje gozda lovorikovca. Spustimo se na južno stran otoka in obiščemo eno izmed obmorskih vasic. Vožnja do mesta Calheta, kjer se nahaja ena izmed 2 peščenih plaž z rumenim peskom na otoku. Kot naročeno za kratek počitek, kosilo ali skok v morje. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.  (H*, Z)

7. dan: FUNCHAL – prosto ali izlet po želji

Zajtrk. Prost dan. Lahko ga izkoristite za počitek in kopanje, raziskovanje Funchala ali se udeležite izleta po želji – celodnevni pohod po daljši levadi ali po spektakularni planinski poti čez najvišje vrhove otoka (od Pica Areiira do Ruiva). Če želite otok doživeti na edinstveni način, ga raziščemo z jeepi čisto izven glavnih cest, po divjini, na vrh planote. Prav tako se lahko udeležite katere druge dejavnosti kot so kolesarjenje, kanjoning, surfanje, jadranje… Zvečer po želji (za doplačilo) možnost ogleda tradicionalnega Fado večera z večerjo in dobrotami Madeirske kuhinje. Nočitev. (H*, Z)

8. dan: FUNCHAL – LIZBONA – LJUBLJANA

Zajtrk. Vožnja na letališče in polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (Z, letalo)
Vrstni red izletov po otoku ter sprehodov se lahko med potovanjem prilagajajo vremenskim razmeram.


CENIK


Cena na osebo v dvoposteljni sobi: 

- 1299 eur (redna cena) ; 1197 eur (aktualna cena)


Obvezna doplačila

Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb = 33 €
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb = 66 €


Doplačila po želji

Doplačilo za enoposteljno sobo = 270 €
Odstopnina ( = 5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A **
Zdr. zav. Mondial, do 8 dni, Evropa, posamično, osnovno kritje - S* = 10.68 €


Popusti

Članski popust od redne cene aranžmaja = 3.5 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču = 10 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču = 15 %


Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: 

letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (92 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, 7 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, vse prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje, degustacija madeirčana, vstopnino v Botanični vrt, stroške priprave in organizacije potovanja.


Doplačila po želji (na kraju samem):

– Fado večer (prevoz, večerja, pijača, folklorni program, …): 45 €,
– izlet s katamaranom (3 ure, panoramsko, povratno Funchala - Cabo Girao): 35 €,
– Monte – spust s sanmi: 17 €,
– dodatni izlet 7. dne: 40 €,
– izlet z jeepi: 39-65 €,
– napitnine: 15 €


VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.


ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji