Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


KLASIČNA KUBA 2024 - VODENO

HOTEL: RAZNO 11 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
KLASIČNA VODENA KUBAod 2.023 €
več programov, več terminovod
dodatni popusti na voljood
(O) Zagotovljena Kuba, potovanje na Kubo, vodeno potovanje Kuba, all inclusive

Pobegnite z nami na Kubo, vodeno potovanje

kuba potovanja vodeno 2023

OD 2.097 € NA OSEBO, ZAGOTOVLJENI ODHODI

MOŽNOST ČLANSKIH POPUSTOV IN BONUSOV ZVESTOBE - POZANIMAJTE SE PRI NAS

*Na voljo več programov v letu 2024. Pišite nam za več informacij.


Lagodno turistično potovanje, ki vas popelje po vseh glavnih znamenitostih zahodne Kube. Potovanje odlikuje sproščenost, stalen stik s toplim tropskim morjem in naravo, udobne namestitve in dobra hrana, v vse to pa so umeščeni ogledi znamenitosti in tudi nekaj lepih doživetij. V skladu s časom pa gotovo pokukamo tudi v domove in življenje domačinov, se popeljemo v starih kubanskih avtomobilih po vzdušja polni Havani, se prepustimo spontanosti in vzdušju kubanskih mest in vse skupaj zaokrožimo s počitnicami v turističnem letovišču - Varaderu.


-  občutite očarljivo Havano 
-  naj vas očara kraška pokrajina Vinales
-  romantični Trinidad in čudovita Playa Ancon


TERMINI IN CENE:


25.04.24, 12 dni - čakalna vrsta - od 2397 eur na osebo

29.06.24, 11 dni - čakalna vrsta - od 2235 eur na osebo

18.07.24, 12 dni - čakalna vrsta - od 2335 eur na osebo

08.08.24, 12 dni - čakalna vrsta - od 2595 eur na osebo

19.09.24, 12 dni - čakalna vrsta - od 2298 eur na osebo

21.09.24, 10 dni - čakalna vrsta - od 2097 eur na osebo

10.10.24, 12 dni - čakalna vrsta - od 2198 eur na osebo

22.10.24, 11 dni - čakalna vrsta - od 2244 eur na osebo

27.10.24, 9 dni - čakalna vrsta - od 2178 eur na osebo

31.10.24, 10 dni - čakalna vrsta - od 2198 eur na osebo

13.12.24, 12 dni - čakalna vrsta - od 2298 eur na osebo

24.12.24, 11 dni - čakalna vrsta - od 2655 eur na osebo


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: 

letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne pristojbine (104 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, nočitve po spodnjem opisu, prehrana po opisu v programu, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, ogled Havane v starih kubanskih avtomobilih, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške pridobitve kubanske turistične kartice, vse vstopnine po programu, stroške priprave in organizacije potovanja.


Namestitve: 

HAVANA: hotel 3 – 4* z zajtrkom, VINALES: hotel 3* s polpenzionom, CIENFUEGOS: hotel 3* po sistemu “vse vključeno”/polni penzion, PLAYA ANCON/okolica TRINIDADA: hotel  3 * po sistemu “vse vključeno”/polnega penziona, VARADERO: hotel 3 – 4* po sistemu “vse vključeno”.PROGRAM

1. dan: LJUBLJANA – EVROPA
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega/okoliškega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Havani. Prevoz do hotela, namestitev. Nočitev.


2. dan: HAVANA
Zajtrk. Čaka nas celodnevno raziskovanje mesta iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta – kjer stoji katedrala in kjer kaže Havana svojo pravo staro podobo in obiščemo tudi muzej ruma Havana Club. Po želji kosilo v kolonialnem središču ali prosto za lastna raziskovanja. Potem sedemo v slovite stare kubanske avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra – avenija Malecon, Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park, Kapitol, univerza, predel Miramar. Po želji si zvečer proti doplačilu ogledamo znamenito Tropicano. Nočitev.


3. dan: HAVANA – SOROA – PINAR DEL RIO – VINALES
Po dnevu velemesta se izlet v naravo več kot prileže. Po zajtrku obiščemo vrt orhidej v Soroi, se sprehodimo po deževnem gozdu in si privoščimo krajše uživanje ob kavici. Nadaljujemo v “deželo borovcev ob reki” (Pinar del Rio), kjer je doma kubanski tobak. Sledi vožnja proti dolini Vinales, ki slovi kot najbolj slikovita kraška pokrajina na otoku. Kosilo v lokalni restavraciji. Sprehod po čudoviti pokrajini, namestitev v hotelu, večerja in… kaj pa zdaj?


4. dan: VINALES – GUAMA – PRAŠIČJI ZALIV – CIENFUEGOS
Zajtrk. Mimo citrusovih in sladkornih plantaž drvimo proti polotoku Zapata. Obiščemo krokodiljo farmo, kjer lahko vidimo redkega kubanskega krokodila in kjer vam z lahkoto prodajo krokodilje izdelke (od zrezka do torbice…). Pot nadaljujemo proti Prašičjemu zalivu, kjer je potekala ena najpomembnejših bitk malega Davida (Fidela) z Goljatom (CIA). V skladu s časom si privoščimo skok v toplo morje pri jami LA CUEVA DE LOS PECES, 70 m globokem naravnem bazenu vzdolž prelomnice, ki je idealna za opazovanje koral in podmorskega bogastva… Vožnja do Cienfuegosa, kjer si privoščimo večerjo in počitek v prijetnem okolju.


5. dan: CIENFUEGOS – BOTANIČNI VRT – PLAYA ANCON/okolica TRINIDADA
Po zajtrku prosto dopoldne v čudovitem kotičku sredi bujne tropske narave in na plaži, kjer si lahko privoščimo kopanje in opazovanje koralnega bogastva ter uživamo v vzdušju “vse vključeno”. Po kosilu obiščemo Cienfuegos, rojstni kraj Benija Moreja. Sprehodimo se po mestni promenadi do glavnega trga ter si ogledamo nekdanji Batistov Casino. Sledi ogled največjega botaničnega vrta na otoku. Sledi vožnja do Trinidada in dalje na Plažo Ancon, kjer si privoščimo večerjo. Morda še nočni skok v toplo morje in nočitev.


6. dan: PLAYA ANCON/okolica TRININDADA – izlet v VALEE DE LOS INGENIOS in TRINIDAD
Zajtrk. Vožnja v slikovito dolino Los Ingenios. Z višinske panoramske točke si ogledamo dolino ter obiščemo plantažo sladkornega trsa. Vstopimo v kubanski biser – staro prestolnico sladkornega trsa Trinidad (Unesco). Najprej se skupaj sprehodimo po mestu in si ogledamo Plaza Mayor, cerkev sv. Ane ter po želji katerega od muzejev: arheološki muzej, Museo Historico Municipal, Museo Romantico… Popoldne je prosto – lahko ga izkoristite za uživanje ob morju na Playa Ancon ali se izgubite v prijetnih kolonialnih ulicah Trinidada, ki je raj za fotografe in iskalce vzdušij! Po večerji v hotelu se vrnemo v Trinidad, kjer se prepustimo živahnemu vzdušju večernega mesta! Vrnitev v Playa Ancon. Nočitev.


7. dan: PLAYA ANCON/okolica TRININDADA – SANTA CLARA – VARADERO
Po zajtrku in (po želji) jutranjem skoku v morje se peljemo v Santa Claro. Zdaj nas čaka še ena glavnih znamenitosti Kube – mavzolej Che Guevare. Tu so Chejevi revolucionarji zmagali v eni odločujočih bitk na poti h končni zmagi. Privoščimo si skupno raziskovanje mesteca, ki nas preseneti z mnogimi spontanimi doživetji. Danes nas čaka le še vožnja v Varadero, najbolj znano kubansko letovišče. Namestimo se v udobnem hotelu. Večerja in počitnice.


8. dan: VARADERO
Prosto za uživanje in počitniške radosti v tropskem letovišču.


9. dan: VARADERO – HAVANA
Po zajtrku zapustimo tropsko letovišče in se odpeljemo proti Havani. Čas izkoristimo za še zadnje nakupe. V skladu s časom se odpeljemo na letališče v Havani. Sledi let proti Evropi.


10. dan: EVROPA - LJUBLJANA
Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu/okoliškemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane).Kuba je socialistična država in zaradi posebne državne ureditve se lahko zgodi, da brez opozorila zaprejo nekatere muzeje ali pa so ogledi dovoljeni izključno domačim kubanskim skupinam. 

Tobačno tovarno, plantažo tobaka ter sušilnico tobaka obiščemo v skladu s sezono.Obvezna doplačila

Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb = 90 €
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb = 140 €


Doplačila po želji

Doplačilo na kraju samem - Kabare Tropicana v Havani = 110 €
Doplačilo za enoposteljno sobo = 228 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) = 60 €

Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A ** = 5.02 %

Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 11 dni kritje S - posamično = 18.36 €


Popusti


Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču = 20 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču = 10 %
Članski popust od redne cene aranžmaja = 3.5 %


Doplačilo na osebo (kraju samem): 

kabaret Tropicana: cena se giblje med 80 EUR in 120 EUR (različne kombinacije vstopnin) 
*kabaret je odprt od srede do nedelje.

VIZE: Slovenci potrebujemo potni list z veljavnostjo nad 6 mesecev od konca potovanja in kubansko vizo (turistični kartonček), ki ga priskrbi Agencija Oskar. Ob prijavi (vsaj 17 dni pred odhodom) je potrebno agenciji dostaviti čitljivo fotokopijo potnega lista.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. Za vstop v državo je potrebno skleniti obvezno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (kritje v višini 50.000 €).POMEMBNO: Za potovanje na Kubo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo.


*Plačilni in splošni pogoji so del programa.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji