Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ISTANBUL IN ZAHODNA TURČIJA 2024

HOTEL: po programu 8 dni - letalo
ODHOD:CENA:
8 dni POL+ letalo iz Lj/Zagod 565 €
VODENO POTOVANJEod
ZELO UGODNE PONUDBE, TURČIJA 2024, FIRST MINUTE, let iz LJU ali ZAG, 8 dni, pomlad 2024


PROGRAM POTOVANJA:


1. dan: let v Istanbul
Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred letom. Let do Antalye ter nato naprej proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev ter večerja v hotelu na območju Istanbula.


2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, na katerem so se v preteklosti zbirali ljudje, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi zunanji ogled Modre mošeje, prve mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Sledi najpomembnejša mojstrovina bizantinske umetnosti, Hagija Sofija (vstopnina ni vključena v ceno), ki je tudi na seznamu svetovne dediščine Unesco. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, kasneje muzej, od leta 2020 pa so jo ponovno spremenili v mošejo. Za zaključek dneva boste obiskali egipčanski ali zeliščni bazar, ki se nahaja na severni strani mesta. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.


3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju (fakultativno) – Bursa
Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za plačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato vas odpeljemo v Burso, antično Prusijo, ki je bila od leta 1326 prvo glavno mesto osmanskih sultanov. Bogato, danes glavno mesto province, se nahaja v rodovitni dolini, obkroženi z visokimi gorami. Ozke ulice, slikovite stare hiše, impozantne mošeje in gosto poseljene ulice bazarja, kjer diši po Orientu; mostovi čez soteske v središču mesta, romantična, stara pokopališča ob razkošnih modernih bulvarjih in znanih termalnih vrelcih – to je Bursa. Videli boste mošejo Ulu in Koza Han, nekdanji bazar svile. Večerja in nočitev na območju Burse.


4. dan: Pergamon – Kusadasi / Izmir
Zajtrk. Pot ob obali vas bo pripeljala vse do Pergamona. Tam si boste med drugim ogledali Akropolo, najbolj pokončno antično gledališče, kot tudi temelje Zeusovega templja ter ostanke knjižnice, ki je bila, s knjižnico v Aleksandriji, največja v tistem času. Prav tako so tukaj izumili pergament. Nato se preko Izmirja odpeljete proti Kusadasiju. Večerja in nočitev na območju Kusadasija ali Izmirja.


5. dan: Efez – Pamukkale
Zajtrk. Današnji izlet vas popelje najprej proti Efezu, enemu največjih in najbolje ohranjenih izkopanih mest na svetu. Tempelj Artemis iz helenističnega obdobja sodi k sedmim čudom sveta. Pod vladavino cesarja Avgusta je bilo mesto najpomembnejša trgovska metropola Male Azije. Gromozansko gledališče, ki ga je lahko obiskalo 24.000 ljudi ter Celzusova knjižnica pričata o visoko razvitem mestu. Sledi vožnja skozi plodno pokrajino velikega meandra po notranjosti dežele vse do Pamukkal, na hribu ležečega bombažnega gradu s terasami iz apnenca. Ob prihodu v vaš hotel, se boste imeli priložnost okopati v termalni vodi v hotelu. Večerja in nočitev na območju Pamukkal.


6. dan: Hierapolis – Antalya
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi z večerjo na območju Antalye.


7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran.


8. dan: odhod domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let do Ljubljane.Opomba:
V primeru poznega čarterskega poleta, se bo program odvijal v nasprotni smeri, začetek v Antalyi in konec v Istanbulu, pri čemer se bodo izvedli vsi ogledi, kot je po programu predvideno.

Pomembno opozorilo: Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od vstopa v Turčijo.


Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.


ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči


MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 35 na avtobusu in 140 na letalu


**************************************************************************


TERMINI IN CENE: 

*Cena na osebo v dvoposteljni sobi.

 

Redna cena

First minute

Vodenje

 

04.03.-11.03.2024

669 EUR

569 EUR

hrvaško

RAZPRODANO

11.03.-18.03.2024

689 EUR

589 EUR

slovensko

ZAGOTOVLJENO

18.03.-25.03.2024

709 EUR

609 EUR

hrvaško

ZAGOTOVLJENO

25.03.-01.04.2024

729 EUR

629 EUR

slovensko

 

01.04.-08.04.2024

749 EUR

649 EUR

hrvaško

RAZPRODANO

08.04.-15.04.2024

769 EUR

669 EUR

slovensko

ZAGOTOVLJENO

15.04.-22.04.2024

789 EUR

689 EUR

hrvaško

 

22.04.-29.04.2024

799 EUR

699 EUR

slovensko

ZAGOTOVLJENO

29.04.-06.05.2024

809 EUR

709 EUR

hrvaško

ZAGOTOVLJENO

06.05.-13.05.2024

799 EUR

699 EUR

slovensko

 

Cena vključuje:


 letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Istanbul in Antalya-Ljubljana* s pristojbinami, čarterski let in redna linija
 20kg oddane in 7 kg ročne prtljage
 7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* v standardni dvoposteljni sobi
 7 x polpenzion (zajtrk + večerja)
 ogledi z vstopninami po programu
 prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
 slovenski/hrvaški spremljevalec in lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico v Turčiji
 organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

* V kolikor bo prijavljeno manj kot 135 oseb na termin, bo odhod z letališča Zagreb z organiziranim brezplačnim transferjem iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj.


Predvideno vodenje:


- v slovenskem jeziku: odhodi: 11.3., 25.3., 8.4., 22.4., 6.5.2024
- v hrvaškem jeziku: odhodi: 4.3., 18.3., 1.4., 15.4., 29.4.2024


Cena ne vključuje:


 fakultativnih izletov in storitev
 vstopnine v Hagijo Sofijo
 dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu
 stroškov osebne porabe
 pijače ob obrokih
 zdravstvenega zavarovanja
 napitnin za lokalne vodnike in šoferje (cca 15€/osebo)

Obvezna doplačila v agenciji:


 doplačilo za uporabo enoposteljne sobe (če oseba potuje sama) 160,-EUR


Možna doplačila vodniku na poti :


• palača Topkapi cca 35€/osebo • Istanbul By Night cca 25€/osebo • z ladjico po Bosporju cca 40€/osebo • ples dervišev 25€ na osebo • polet z balonom v Pamukkalah - več informacij in cena pri vodniku - starostna omejitev! (izvedba odvisna od vremenskih razmer in prostih kapacitet) • akvarij v Antalyi cca 40€ na osebo. Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

Opombe in navodila:


 Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.
 Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.
 Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.
 V primeru premalo prijavljenih potnikov in odpovedi potovanja zaradi tega, boste obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Agencija v tem primeru ne prevzame odgovornosti za stroške storitev, ki niso rezervirane v agenciji, temveč pri drugem ponudniku.
 Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list.
 Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.
 Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Pogoji odpovedi potovanja:


do 30 dni pred odhodom 30% vrednosti aranžmaja,
od 29 do 22 dni pred odhodom 40% vrednosti aranžmaja,
od 21 do 14 dni pred odhodom 50% vrednosti aranžmaja,
od 13 do 10 dni pred odhodom 80% vrednosti aranžmaja,
od 9 dni do 0 pred odhodom ali po odhodu 100% vrednosti aranžmaja
neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


Splošni pogoji potovanj so del sestavnega programa potovanja.


Plačilo: 30% ob rezervaciji, preostanek najkasneje do 30 dni pred odhodom.


Prijava na potovanje je potrjena ob plačilu akontacije.


Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. S podpisom pogodbe se potnik strinja z navedenimi pogoji, zato prosimo cenjene potnike, da pozorno preberejo pogoje.


Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: https://www.gov.si/podrocja/zunanje-zadeve/informacije-za-popotnike/Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji