Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


BALTSKI TROJČEK IN HELSINKI, 30.6.-7.7.

HOTEL: HOTEL NZ 8 dni - letalo
ODHOD:CENA:
30.6.-7.7., vodeno potovanjeod 1.230 €
4.-12.8., vodeno potovanjeod 1.458 €
zagotovljeno potovanje, uspešnica 2023, SKANDINAVIJA, vodeno potovanje

BALTSKI TROJČEK IN HELSINKI | 30.6.-7.7.
VODENO POTOVANJE, VKLJUČEN POLPENZION1. dan LJUBLJANA - vožnja na Poljsko

Odhod iz Ljubljane in nočna vožnja mimo mejnega prehoda Šentilj v Avstrijo ter nadaljevanje z vmesnimi postanki čez Češko na Poljsko.


2. dan LJUBLJANA-VARŠAVA.

Varšavo dosežemo naslednji dan popoldne. Noge raztegnemo v parku Lazienki, v katerem se nahaja znameniti spomenik poljskemu skladatelju Fredericu Chopinu, ki je bil rojen ne daleč stran od Varšave. V starem delu Varšave uživamo ob pohajkovanju od slikovitega glavnega trga s pisanimi fasadami skozi uličice do nekdanje kraljeve palače. Nastanitev v hotelu v okolici Varšave, večerja in nočitev.


3. dan VARŠAVA – KAUNAS – KLAIPEDA.

Zajtrk. Pot nas vodi naprej na sever in sedaj smo že blizu. »Sveiki, Lietuva! Zdravo, Litva!«. Tukaj smo in greh bi bil izpustiti eno najlepših mest v državi, študentski Kaunas. Mesto je nastalo na sotočju dveh največjih litovskih rek. Sprehodimo se do sotočja ter od tam mimo gradu do glavnega trga. Ravno pravi čas za kosilo in kavico v prijetnem okolju. Osveženi smo pripravljeni za nadaljevanje poti do Klaipede ob Baltskem morju, ki je odlično izhodišče za jutrišnji sprehod. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.


4. dan KLAIPEDA – KURSKA KOSA – GRIČ KRIŽEV – RIGA (Unesco).

Zajtrk. Na zahodno obalo Litve smo prispeli z razlogom. Od Klaipede se proti jugu razteza ozek pas kopnega, imenovan Kurska kosa. Neverjetno, sprehajamo se po pravih peščenih sipinah, smo mar v puščavi? Še več, to območje je eno največjih nahajališč jantarja na svetu. Po želji (z doplačilom) obiščemo muzej tega severnega zlata v kraju Nida. Sproščujoč dan v naravi. Počivamo med popoldansko vožnjo čez baltsko ravnino s širnimi borovimi in brezovimi gozdovi, travniki in polji, ko se naenkrat znajdemo pred zanimivim pojavom. Grič križev, narodno romarsko središče. Sprehodimo se med več sto tisočimi križi, ki predstavljajo predanost krščanstvu in spomenik litovski narodni identiteti. Po želji tej ogromni zbirki križev dodamo še svojega, ponudi pa se tudi priložnost za dobro fotografijo. Prestop meje, poln dan zaključimo v latvijski prestolnici. Nastanitev in večerja v hotelu. Riga je živahna, splača se začutiti nočni utrip mesta. 


5. dan RIGA – NP GUAJA – PAERNU.

Zajtrk. Dobro jutro, Riga! Za jutranjo rekreacijo bomo poskrbeli z vzponom na visok zvonik katedrale Sv. Petra (z doplačilom). Krajši sprehod skozi prijetno srednjeveško središče. Naprej v naravo. Odpravimo se v NP Gauja, točneje v Ligatne in si v bližini vasi privoščimo sprehod po čudoviti naravi– vstopimo namreč v park, kjer v naravnem okolju vidimo divje živali Baltika. Z nekaj sreče opazimo rise, jelene, divje prašiče in endemične ptice. Izkoristimo dolge dneve in prečkamo mejo. Vožnja v estonsko obmorsko letovišče Paernu. Zunaj je svetlo skoraj do 22. ure. Morda skok v morje? Nastanitev in večerja v hotelu. Nočitev.


6. dan PAERNU– NP LAHEMAA – TALIN.

Zajtrk. Danes užijemo dan v narodnem parku Lahemaa. Nahaja se 60 km vzhodno od Talina in pokriva 480 km2 veliko območje na severu Estonije ob obali Finskega zaliva. Značilni zanj so prav razčlenjena obala z dolgimi polotoki, gozdovi, ribiške vasice in dvorci. Bogat je živalski svet – poleg številnih ptic tukaj prebivajo lisice, risi, medvedi in celo losi. Med našim obiskom bomo spoznali tipična estonska barja, se sprehodili čez njih ter splezali na velike balvane, ki so ostanek zadnje ledene dobe. Večurni sprehod po naravi, prijetno in položno. Pozno popoldan dosežemo Talin. Zvečer si privoščimo okusno srednjeveško pojedino v tradicionalni gostilni v osrčju Talina. Nočitev.


7. dan TALIN-HELSINKI.

Zajtrk. Dan je namenjen spoznavanju čarobne estonske prestolnice. Dopoldan raziskujemo staro mestno središče Talina, ki je neverjetno, saj je v celoti ohranilo srednjeveško podobo ter zato zaščiteno pod Unescom. Značilne so očarljive ozke in zavite uličice z zanimivimi fasadami na hišah nekdanjih trgovcev. Pot nas vodi od mestnih vrat čez glavni trg do gradu Toompea in ruske pravoslavne cerkve Aleksandra Nevskega. In vsa manjša, skrita presenečenja vmes. Popoldan se vrkcamo na trajekt proti Helsinkom. Počivamo na 2-urni plovbi čez Finski zaliv v Skandinavijo. Izkrcamo se na polotoku Katajanokka in se odpravimo do hotela. Prvi stik z živahno finsko prestolnico. Prost večer za raziskovanje čudovitih Helsinkov. Nočitev.


8. dan HELSINKI-LJUBLJANA

Zajtrk. Peš raziščemo središče mesta – od znamenite in povsem bele luteranske katedrale do parka Esplanadi. Prosto za kosilo ali zadnje nakupe, nato odhod na letališče in polet na okoliško letališče, od koder bo organiziran prevoz v Ljubljano.


VIZA: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.


ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. O zdravju se posvetujte na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si.


Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: prevoz do letališča, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (17 EUR), trajekt iz Talina do Helsinkov, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom po programu, 6 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom, 4 večerje v hotelu, 1 x tradicionalna srednjeveška večerja v Talinu, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, kjer je potrebno, stroške priprave in organizacije potovanja.


Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Okvirne vstopnine znašajo skupno 50-60 EUR (gradovi, dvorci, cerkve, muzeji, NP).


Obvezna doplačila:


  • Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb 99 €
  • Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb 75 €
  • Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 39 oseb 45 €
Možna doplačila:


  • Doplačilo za enoposteljno sobo 290 €
  • Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A ** 5.02 %
  • Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 11 dni kritje S - posamično 18.36 €
Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji