Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


PO SIVKO, PRŠUT in TERAN na KRAS, 26.6.

APARTMA: IZLET 1 dni - AVTOBUS IZ NM
ODHOD:CENA:
iz NM, naročniki,26.6.od 39 €
iz NM, ostaliod 44 €
Štanjel, SIVKA, DOMAČIJA RENČELJ, KOZMETIKA IZ SIVKE, KRAS, DIVAČA, MUZEJ SLOVENSKIH IGRALCEV, PRŠUT, TERAN

ENODNEVNI IZLET PO SIVKO NA KRAS 

SIVKA

 ODHOD: nedelja, 26.junij, avtobusna postaja Novo mesto

Pobiranje potnikov na poti, TREBNJE: 8:30, ostalo po dogovoru in glede na število potnikov

 

KRAS - DEŽELA SIVKE, PRŠUTA,TERANA IN POEZIJE

SIVKA šopek 

 

Imate že dolgo željo, da odpotujete v Provanso - deželo sivke? Kar nekaj dni časa si morate vzeti, pa ga še niste našli?
Imamo rešitev - pojdite z nami na KRAS po sivko. 


Predviden program: V IZDELAVI


Odhod v jutranjih urah, nato se bomo odpeljali na Kras. To je območje, kjer narava ne skopari z bogastvom svojevrstnih pojavov, kjer se tradicija prepleta z modernimi kulturami in načinom obdelave zemlje ter območje, ki nam razvaja vse čute.

Naš prvi cilj bo Štanjel. Mesto se slikovito dviga v pokrajini. Znamenitost kraja je limonast zvonik in posebno doživetje je sprehod po ozkih ulicah do kamnite kraške hiše tik pod vrhom vasi. Ta hiša je v celoti iz kamna, celo žlebovi so kamniti. Zagotovo si bomo nekaj čas privoščili za uživanje v edinstvenem Ferrarijevem vrtu, ki je pravi biser, vreden občudovanja. Kar pozabili bomo na čas.

Eden pomembnejših ciljev dneva bo obisk domačije Renčelj, kjer z odprtimi rokami sprejmejo vsakega obiskovalca. Ogledali si bomo čudovita cvetoča in dišeča polja sivke. Predstavili nam bodo, kako gojijo sivko in njeno predelavo ter različne možnosti uporabe. Da pa ne bi ostalo le pri opazovanju, bomo okusili celo sivkin liker, čaj in piškote.

Pot nas bo vodila še do Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Divači. Izredno zanimivo se bo podati v preteklost in predati spominom na znana imena in obraze, ki zaživijo tukaj na svojstven način.

Vožnja proti domu, kamor je povratek predviden v večernih urah.


Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, aperitiv, ogled cvetočih sivkinih polj in predstavitev rastline, gojenja in žetve, prikaz destilacije sivke in postopka izdelave naravnega mila iz sivke, degustacija sivkinega likerja, čaja in piškotov, predstavitev izdelkov s sivko in manjše trdo milo iz sivke, voden ogled Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Divači, turistično vodenje, organizacijo ter ddv.Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (november 2021). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
Program izleta velja kot končno obvestilo.
Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si.


pršut in teran  prsut300

Kras je seveda tudi dežela pršuta, terana in poezije... Zato so nepozabna doživetja, dobra hrana in pijača zagotovljena. Kras je dežela, ki očara s svojo toplino, kulinariko in podobo. Pridite z nami.

CENA ZA NAROČNIKA DOLENJSKEGA LISTA: 39 € (najmanj 40 ponikov)
CENA ZA OSTALE POTNIKE: 44 € (najmanj 40 potnikov)
(10 € doplačila pri udeležbi 25 potnikov)

KONČNA CENA LAHKO VARIRA GLEDE NA SPREMEMBE V PROGRAMU!

 

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji