Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


BUDIMPEŠTA z biseri Madžarske, 24.-26.6.

3 dni
ODHOD:CENA:
IZLET IZ NM, 24.-26.6.od 149 €
ODHOD IZ NOVEGA MESTA, BUDIMPEŠTA, BISERI MADŽARSKE, IZLETI Z AVTOBUSOM, JUNIJ 2022

Budimpešta in biseri Madžarske 3 dnevni izlet

budimpešta izleti z avtobusom

24.6.-26.6.2022


Budim in Pešta, dve avtonomni mesti, ki ju reka Donava deli in hkrati povezuje v Budimpešto. Prestolnica Madžarske se ponaša z bogatim kulturnim in zgodovinskim ozadjem, neverjetno arhitekturno lepoto, kulinariki ter verjetno najboljšim nočnim življenjem v tem delu Evrope. Budimpešti je poseben pečat vtisnila princesa Sissi, ki so jo razglasili tudi za madžarsko kraljico in, ki je veliko časa preživela v kraljevski palači Gödöllő, največji baročni graščini na Madžarskem. Poleg princese Sisi, so velik pečat na Madžarskem pustili tudi Turki – še posebej v mestu Pecz, ki velja za izredno multikulturno mesto. Nekdanja evropska prestolnica kulture danes slovi kot eno izmed najbolj romantičnih mest z bogato zgodovino in arhitekturo.


1. dan: SLOVENIJA - BUDIMPEŠTA

Odhod v jutranjih urah in vožnja z vmesnim postankom do madžarske prestolnice Budimpešte. Po prihodu sledi panoramski ogled mesta, zapeljali se bomo mimo mestnih znamenitosti: Štefanova cerkev, Trg Junakov, Parlament, Opera, mestni park, Stadion, Mestni park, Trg junakov in predel Buda. Nato se bomo sprehodili po vedno živahni ulici Vatci.

 

2. dan: BUDIMPEŠTA – GODOLLO - SZENTENDRE - BUDIMPEŠTA

Po zajtrku še ogled dela Budim, kjer se bomo sprehodili po Grajskem hribu in si ogledali Ribiško trdnjavo, Štefanovo cerkev in Budimski grad. V popoldanskem času se bomo zapeljali do bližnjega mesta Godollo. Tukaj stoji ena najpomembnejših madžarskih palač - dvorec Kiraly, imenovan tudi dvorec cesarice Sissi, saj ji je nekaj časa služila kot počitniška rezidenca. Dvorec Kiraly je služil kot dom tudi številnim ogrskim in avstrijskim glavam. Nadaljevali bomo v mestece Szentendre, imenovanem tudi »velika stojnica«. Mesto zaznamujejo Srbi, Grki in Dalmatinci, ki so se tukaj naselili na begu pred Turki. Krajši sprehod slikovitega mesteca s številnimi stojnicami, galerijami in umetniškimi trgovinami. Povratek v Budimpešto in zvečer po želji obisk tradicionalne čarde z bogatim folklornim programom, glasbo, večerjo.


3. dan: BUDIMPEŠTA - MARTONVASAR - PECS

Zjutraj vožnja do bližnjega mesteca Martonvasar - ja, kjer stoji ena najlepših neogotičnih palač Madžarske. Dvorec družine Brunzsvik obkroža velik park v angleškem stilu z jezerom in otočkom, na katerem se vsako leto odvijajo koncerti Beethovnove glasbe. V sklopu dvorca je tudi Beethovnov muzej. Prosto za ogled vrtov in Beethovnovega muzeja. Vožnja do mesta Pecs,ki je peto največje mesto Madžarske, Je multikulturno mesto z bogato več kot dvatisočletno zgodovino. Mestu so poseben pečat dali Turki. Pecs je bil Evropska prestolnica kulture. Mesto se ponaša z eno najstarejših univerz v Evropi iz l. 1367, bogato turško arhitekturo in eno največjih katedral v Evropi. Ogled mesta: mošeja Gazi Kassima, ostanke kopališča Memi paše, katedralo, Narodno gledališče, glavni trg Szechenyi, stolp Barbakane… Morda pa bomo »zaklenili« našo ljubezen s ključavnico ob kakšno ograjo hiše. Mesto Pecs slovi kot eno najbolj romantičnih mest na Madžarskem, kjer zaljubljeni pari zaklepajo svojo ljubezen. Popoldan povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


CENA: 149 EUR, če je prijavljenih 45 potnikov


POPUSTI:


•otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem 15 %
 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:


•med 35 in 44 potnikov: 20 €
•med 25 in 34 potnikov: 30 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:


•enoposteljna soba 50 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:


•večerja v čardi 25 €
•vstopnina Dvorec Kiraly (Godollo) odrasli 8,9 €, mladina in študentje do 26 leta, upokojenci nad 60 let pribl. 5 €
•vstopnina Grad Brunszvik odrasli 4,8 €, mladina in študentje do 26 leta, upokojenci nad 60 let 5,5 €
•muzej keramike Zsolnay odrasli 5€, študentje do 26 leta in upokojenci nad 60 let 3,5 €


Cena vključuje:

•avtobusni prevoz po programu
•cestne in ostale pristojbine
•2 nočitvi z zajtrkom, hotelu 3*
•zunanje oglede po programu
•spremstvo in organizacijo potovanja


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji