Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


VZHODNA OBALA ZDA 2020

HOTEL: IZBOR HOTELOV 12 dni - letalo iz Lj
ODHOD:CENA:
FM, 10xNZ, 8.4.-19.4.20od 1549 €
(N) FIRST MINUTE, ZDA, NEW YORK, WASHINGTON, NIAGARSKI SLAPOVI,..., 12 DNI, 8.4.-19.4.2020

ZDA - POTOVANJE PO VZHODNI OBALI

New York, Washington, Boston, Niagarski slapovi...

ZDA - Vzhodna obala I 2020

TERMIN: 08.04. - 19.04.2020

niagarski slapovi zda mana

ZDA: New York - mesto, katero morate obvezno obiskati ter si ogledati njegove največje znamenitosti: Kip svobode, Empire State Building, Times Square in Central Park ter druge. Washington D.C., glavno mesto ZDA, uvrščajo ob Parizu, Rimu in Londonu med najlepše metropole na svetu.


1. dan: polet proti Bostonu


Zbor potnikov je za vse, ki so rezervirali paket let in transfer, na letališču Ljubljana dve uri pred poletom. V dopoldanskih urah let preko Istanbula proti Bostonu. Po pristanku v Bostonu in po opravljenih mejnih formalnostih, sledi prevoz do hotela na širšem območju Bostona in namestitev.


2. dan: Boston


Zajtrk. Danes boste spoznali Boston, glavno mesto države Massachusetts, ki ima velik zgodovinski pomen in je znan tudi, kot zibelka sodobne Amerike. Med ogledom mesta boste videli Cambridge, kjer se nahaja kampus MIT (Massachusetts Institute of Technology) in Harvard. Pot čez reko nas pripelje do Poti svobode, kjer se nahajajo ključne znamenitosti povezane z ameriško neodvisnostjo, ki segajo v začetek ameriške revolucije. Tukaj so se leta 1770 odvijali razni dogodki, ki so bili povod za Ameriško vojno za neodvisnost, Bostonski pokol in Bostonsko čajanko. Presenetil vas bo Boston Common, najstarejši mestni park v ZDA, iz leta 1634. Videli boste tudi Beacon Hill, sosesko znano po očarljivih tlakovanih ulicah, plinskih svetilkah in rezidencialno arhitekturo. Spoznali boste še Quincy Market, zgodovinski trgovski kompleks, kjer se nahajajo številne trgovine in restavracije. Popoldan je prost za lastno raziskovanje mesta. Zvečer sledi prevoz do hotela in nočitev.

3. dan: Boston - Niagara


Zajtrk. Odjava iz hotela. Sledi vožnja po slikoviti pokrajini New England do Niagarskih slapov. Področje so v 17. stoletju naselili angleški romarji, puritanci, kateri so se naselili v Severni Ameriki zaradi pregona iz Evrope. V 19. stoletju je regija imela pomembno vlogo v gibanju za ukinitev suženjstva v ZDA, postala je vir prvih primerov ameriške književnosti in filozofije ter je pokazala prve znake vpliva industrijske revolucije v Severni Ameriki. Nočitev na območju Niagare.

4. dan: Niagarski slapovi - Amish Country


Zajtrk. Danes obiščemo eno največjih znamenitosti tega potovanja, impozantne Niagarske slapove. Lahko se odločite za vožnjo z ladjico čisto do slapov (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Popoldan nadaljujemo vožnjo skozi državo New York, s krajšimi postanki za fotografiranje v tipičnih ameriških mestecih, vse do Lancasterja v Pennsylvaniji. Sledi večerja pri Amiših, ki je pravo potovanje v preteklost, v čas, ko so farme obdelovali še brez uporabe strojev. Uživajte v tradicionalni večerji. Namestitev in nočitev na območju Lancasterja.

5. dan: Amish Country - Washington DC


Po zajtrku si boste ogledali značilno hišo Amišev in muzej. Izvedeli boste več o načinu življenja teh ljudi, ki so predani svoji veri in živijo v sožitju z naravo. Nato se odpravimo proti Washingtonu, s postankom v Georgetownu, kjer je predviden prosti čas za krajši predah. Namestitev in nočitev na območju Washingtona.

6. dan: Washington DC


Zajtrk. Dopoldan sledi 4-urni avtobusni ogled mesta s številnimi znamenitostmi, kot so Bela hiša (uradna rezidenca ameriškega predsednika), Capitol Hill (sedež vlade ZDA in četrt, kjer se nahaja Capitol s kupolo na vrhu, senat, kongresni dom in neoklasično poslopje vrhovnega sodišča ZDA), nacionalno pokopališče Arlington... V popoldanskem času boste imeli nekaj prostega časa - predlagamo obisk svetovno znanih muzejev Smithsonian. Nočitev na širšem območju Washingtona.

7. dan: Washington DC - Philadelphia - New York/New Jersey


Zajtrk. Po zajtrku sledi vožnja proti New Yorku. Na poti krajši postanek v Philadelphiji ter ogled največjih znamenitosti mesta. Nato se zapeljemo do trgovskega centra Elisabeth Outlet, kjer boste imeli možnost kupiti izdelke svetovno znanih blagovnih znamk. Nočitev na območju New Jerseya.

8. dan: New York

Zajtrk. Obiščemo Big Apple - New York. Dopoldan se bomo ležerno sprehodili po Hight Line, 2.3km dolgem sprehajališču, ki poteka nad ulicami West Side. Nekdanja železniška proga je bila preoblikovana v promenado in odprta za javnost leta 2009. Sprehajališče nudi odlično panoramsko doživetje mesta in njegovih znamenitosti. Popoldan je prost za samostojne oglede. Lahko pa se nam pridružite na izletu otok Ellis in Kip svobode (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Trajekt nas od Battery Parka zapelje do Liberty Island, kjer stoji Kip svobode in muzeja imigracije na Ellisu. Povratek v hotel in nočitev.

9. dan: New York City

Zajtrk. Odpravimo se na 5-urni ogled mesta (s postankom za fotografiranje v Battery parku, od koder se vidi Kip svobode) - Ground Zero, Wall Street, China Town, Little Italy, Midtown, Times Square. Popoldan imate prosti čas, katerega lahko izkoristite za sprehod po Manhattnu, za sprostitev v Central parku ali za nakupovanje v Macy's oz. na 5th Avenue. Z doplačilom (vključeno v paketu izletov) se nam lahko pridružite na ogledu znamenite Empire State Building. Z razgledne ploščadi na 86. nadstropju je čudovit razgled na Manhattan. Skupina se zvečer skupaj odpravi z območja Bryant parka proti hotelu. Nočitev na območju New Jerseya.

10. dan: New York - Newport - Plymouth - Boston


Zajtrk. Vožnja po zvezni državi New England do Bostona. Postanek v lepem obalnem mestu Newport na Rhode Island. Znano je kot poletna rezidenca ameriških bogatašev z bogato jadralsko tradicijo. Pridružite se nam na izletu (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov) in spoznajte The Breakers, impresivno vilo družine Vanderbilt in cerkev sv. Marije, v kateri je bila poroka Jacqueline lee Bouvier in tedanjega senatorja John Fitzgerald Kennedya. Sledi nadaljevanje vožnje po Ocean Drive proti Plymouthu. Panoramski ogled zgodovinskega središča Plymouth, vključno z Mayflower II in Pilgrim Rock. To je kraj, kjer se je izkrcal Williama Bradford in evropski priseljenci leta 1620. Lahko se nam pridružite na kosilu v Lobster Snack (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov) ter poskusite jastoga iz Maina v avtentični lokalni gostilni. Nadaljujemo vožnjo proti Bostonu. Namestitev in nočitev na območju Bostona.

11. dan: Povratek


Zajtrk. Prosto do odhoda na letališča, nato sledi transfer do letališča za vse, ki so rezervirali paket let in transfer ter let v večernih urah proti Istanbulu.

12. dan: Ljubljana

Z nepozabnimi vtisi v večernih urah pristanete na letališču Ljubljana.


ČAS POTOVANJA: 11 dni / 10 nočitev


ČAS POTOVANJA s paketom let in transfer: 12 dni / 10 nočitev


******************************

Predviden letalski prevoz:

08.04.-19.04.2020 iz Ljubljane s Turkish Airlines
TK1062 08.04.2020 LJUBLJANA ISTANBUL 0910 1330 - let traja 2 uri in 20 min
TK81 08.04.2020 ISTANBUL BOSTON 1435 1830 - let traja 10 ur in 55 min
TK82 18.04.2020 BOSTON ISTANBUL 2345 1610*(naslednji dan) - let traja 9 ur 25 min
TK1063 19.04.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1750 1905 - let traja 2 uri in 15 min


***********************************

OSNOVNA FIRST MINUTE CENA: 1549 eur na osebo


Cena vključuje:

- 10 x nočitev v izbranih hotelih srednje kategorije (naša ocena 3*) v dvoposteljni sobi
- 10 x kontinentalen zajtrk
- zanimivo krožno potovanje z obiskom farme amišev
- 1 x tradicionalna večerja pri Amiših
- oglede in prevoze po programu z udobnimi, klimatiziranim avtobusom
- Nikalov vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:

- paket let in transfer
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- vstopno dovoljenje za ZDA (ESTA)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferja 50USD na osebo
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:

• Paket let in transfer: 550,-EUR na osebo

- asistenca na letališču ob odhodu,
- povratni letalski prevoz do Toronta v ekonomskem razredu
- letališke in varnostne pristojbine
- transfer letališče-hotel-letališče
• Paket izletov: 229,-EUR na osebo
- z ladjo po Niagarske slapove (4 dan)
- Kip svobode in otok Ellis v New Yorku (8 dan)
- Empire State Building - razgledna ploščad na 86. nadstropju (9 dan)
- obisk vile the Breakers (10 dan)
- jastog v Lobster Snacku v Plymounthu (10 dan)
• ESTA – vstopno dovoljenje za ZDA: 27,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 128,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 599,-EUR

Doplačilo na poti (obvezno):

- napitnine 50,-USD na osebo


Pomembno: Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vstopno dovoljenje za ZDA ali viza.


VIZUM


ZDA: ZDA Visa Waiver Program (VWP) omogoča državljanom RS (imetnikom navadnih biometričnih potnih listov), da za turistična in poslovna potovanja do 90 dni vizuma ne potrebujejo (enostranska odločitev ZDA, ki velja od 20.10.1997). Od 2010 je za vstop v ZDA brez vizuma v turistične in poslovne namene za potnike vseh držav, vključenih v Visa Waiver Program (VWP) obvezen elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA). Registracijo lahko opravite na uradni spletni strani https://esta. cbp.dhs.gov.
Osebe, ki so po 1.3.2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo ali Sudan, ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21.1.2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo, ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.
Več informacij na: https://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/severna_amerika/zdruzene_drzave_amerike/

Vstopno dovoljenje vam lahko uredi tudi agencija. Cena vstopnega dovoljenja za ZDA in agencijske storitve je 27,-EUR. O potrebni dokumentaciji vas obvestimo z dopisom. Rok za prijave in predajo dokumentacije za urejanje vstopnega dovoljenja je 30 dni pred odhodomCEPLJENJE - NI OBVEZNO

Več informacij na:

ZDA: https://www.zdravinapot.si/destinacije/severna-amerika/zdruzene-drzave-amerike


ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE - osnovni podatki

Uradno ime: Združene države Amerike
Glavno mesto: Washington
Uradni jezik: angleščina
Časovna razlika: -5 h do -8 ur v primerjavi s Slovenijo
Denarne enote: USD, 1 USD = približno 0,89 EUR
Električna napetost: 110V (potreben adapter)
Voda: pijte samo ustekleničeno vodo

*************************************************************************************************************

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.


Minimalno število potnikov na termin: 25Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji