Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


MADEIRA - OTOK VEČNE POMLADI

6 dni - LET IZ LJU
ODHOD:CENA:
25.-30.10., 5xNZod 759 €
JESENI NA OTOK POMLADI, Portugalska - Madeira, POSEBNO LETALO IZ LJUBLJANE, TOP DESTINACIJE

OTOK LESA, CVETJA IN SADJA - MADEIRA, PORTUGALSKA

MADEIRA ROŽE  Madeira PORTUGALSKA

1000 obrazov Madeire - raj za telo in dušo


- Posebno letalo iz Ljubljane
- Širok izbor izletov na potovanju
- zagotovljena brezplačna odpoved potovanja v primeru umestitve države/regije na rdeči seznam (po NIJZ)

- dramatična pokrajina s spektakularnimi razgledi ter bujno rastje v vegetacijskih pasovih
- razburljiva zgodovina
- glavno in osrednje mesto Funchal s kolonialno dediščino ter živahno tržnico


Madeira je otok, ki je zaradi precej ugodnih temperatur dobil vzdevek kar otok večne pomladi. Tam temperatura praviloma ni nikoli nižja od 15°C in praviloma tudi ne višja od 25°C. Prav takšne razmere privlačijo ljudi v svojem tretjem življenjskem obdobju, saj se jih mnogo na Madeiro na stara leta enostavno preseli.

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato ga nazivajo kar biser Atlantika. Vulkanski arhipelag otokov - otok Madeira, otok Porto Santo in manjši nenaseljeni otočki - leži oddaljen 500 km od afriške ter 1000 km od evropske obale. Vzdevek »otok večne pomladi« je pridobil zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime. Številke ga omejijo med 57 km v dolžino ter 22 km v širino, vendar je na tem prostoru ujetih več svetov. Obala otoka je večinoma strma, celo prepadna, vendar sončna in topla, kjer uspevata sladkorni trs, vinska trta in bananovec. Notranjost je hribovita in poraščena z gozdom, v katero se zajedajo globoke in ozke doline. Najvišji predeli z najvišjim vrhom Pico Ruivo, 1862m, so izredno dramatični ter izpostavljeni vetru in soncu. Vendar, bi bila vsa ta lepota izgubljena če bi ne bilo ljudi, ki že stoletja tej pokrajini dajejo utrip in z velikim trudom darove narave spreminjajo v pridelek. Najlepši trenutki se spletejo, ko vas povabijo v svojo sredino.

madeira

TERMIN: 25.10.-30.10.2020

PAKET 5 NOČI ZA 759 EUR NA OSEBO!


Program

1. dan: LJUBLJANA−FUNCHAL

Predvidoma v jutranjih urah zbirališče potnikov na letališču J. Pučnika Ljubljana in direktni polet letala na Madeiro. Po pristanku sledi vožnja do hotela in nastanitev. Funchal leži v naravnem amfiteatru in se pahljačasto dviga od obale do hladnejših in višjih leg nad osrednjim mestom. Pozno popoldan se bomo podali na orientacijski sprehod po kolonialnih ulicah, kjer so številna pročelja okrašena z značilnimi modro obarvanimi keramičnimi ploščicami – azulejos ter kjer so pločniki oblečeni v črno bel kamniti mozaik. Izredno slikovit je stari del mesta, kjer so v želji po revitalizaciji predela, prepustili umetnikom in njihovi domišljiji preko 200 vrat, ki vodijo v stanovanja, galerije, restavracije. Nastala je pisana galerija na prostem, ki vas bo posrkala vase. Predel je poln restavracij, kjer se boste imeli priložnost spoznati z otoško kulinariko. Nočitev.

2. dan: FUNCHAL

Ogled mesta bomo začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, ki je prava paša za oči. Tu ženske še nosijo tradicionalna oblačila, katerih posebnost so njihove kape. Sprehodili se bomo med stojnicami z zelenjavo in sadjem ter imeli možnost okušanja eksotičnih vrst sadja. Posebej zanimiv je del, kjer ribiči ponujajo svoj dnevni ulov. Med ogromnimi primerki tune bomo kaj hitro uzrli otoško posebnost, ribo espado. V nadaljevanju se bomo sprehodili skozi kolonialni del, med najpomembnejšimi kulturnimi spomeniki ter se zatem povzpeli nad mesto na ogled slovečega Botaničnega vrta. Konec 19. stoletja so na posesti Bom Sucesso uredili zasebni park, ki je danes javni vrt in poleg urejenih gredic in bujnega rastja, ponuja tudi čudovit pogled na Funchal in okolico. Ogled mesta bomo zaključili v vinski kleti ter okusili njihova priznana vina vrste Madeira. Prost preostanek dneva. Nočitev.

3.dan: FUNCHAL− izlet na zahodno polovico otoka − FUNCHAL | zajtrk

Po zajtrku vas za doplačilo vabimo na celodnevni izlet po zahodni strani otoka. Jutranji postanek v ribiški vasici Camara de Lobos, kjer se lokalni ribiči po jutranjem povratku z ribolova radi usedejo k igri kart. V vas je med svojim bivanjem na otoku rad zahajal Winston Churchill, ki je z bližnje terase slikal zaliv in okolico. Naslednji postanek bo pri rtu Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Vožnja preko prelaza Paul da Serra na severno stran otoka. Pokrajina se spreminja z vsakim zavojem in na vrhu prelaza vas pričaka največja ravnina na otoku. Spust na drugo polovico otoka je speljan preko številnih vasi, kjer se še vedno ukvarjajo s kmetijstvom in kar težko je dojeti česa vse so sposobne pridne človeške roke. Postanek v obmorskem kraju Porto Moniz, ki slovi po naravnih bazenih v vulkanski pečini ter v ribiškem središču Sao Vicente. Vključeno kosilo. Popoldanski povratek proti Funchalu ne bo nič manj slikovit. Nočitev.

4. dan: FUNCHAL- izlet na vzhodno polovico otoka − FUNCHAL | zajtrk

Po zajtrku vas za doplačilo vabimo na celodnevni izlet po vzhodni strani otoka. Jutranji postanek v kraju Camacha, ki slovi po izdelkih iz vrbovih šib: pletenice, košare, pohištvo … V kraju se radi pohvalijo, da so leta 1875 tu odigrali prvo nogometno tekmo na Portugalskem in res se zdi, da so na otoku vsak ravni prostor izkoristili za nogometno igrišče. Skozi bujen gozd se bo cesta vedno bolj vzpenjala in pokrajina ob njej bo postajala vedno bolj surova, dokler se ne boste ustavili pod vrhom Pico do Aveiro na višini 1818 m. Tod se pričenja pohodna pot na bližnji, najvišji vrh na otoku Pico do Ruivo. Zdaj se bomo spustili nižje skozi ohranjen lovorjev gozd, ki je nekdaj poraščal širši sredozemski prostor, danes pa so te zaplate na otoku poseben ekosistem, priča tisočletij. Postanek v naselju Ribeiro Frio, ki je znan po ribogojnici postrvi ter tipični otoški pijači poncho, katero znajo tu zmešati še posebej dobro. Sledil bo postanek v kraju Santana, ki slovi po pisanih hišicah v obliki črke A, ki so postale simbol Madeire. Kosilo v lokalni restavraciji. Med povratkom v Funchal, bomo v Porteli uzrli še enega od čudovitih pogledov na otok, v vasi Machico pa prisluhnili legendi o prvih prišlekih na otoku. Vožnja mimo spektakularnega letališča na stebrih nad morjem ter povratek v hotel. Nočitev.


5. dan: FUNCHAL− izlet sprehod ob Levadah − FUNCHAL | zajtrk

Po zajtrku vas za doplačilo vabimo na sprehod ob Levadah. Levada je sistem namakalnih kanalov, s katerimi so skozi stoletja dovajali vodo iz bolj namočenih na sušna področja otoka. Sprva so namakali polja sladkornega trsa, ki so dala »belo zlato«, danes se z njimi namakajo vsa polja in pridelki. Skupna dolžina kanalov je 2500 km. Izdelani so v najbolj nemogočih stenah ter na najlepših in slikovitih predelih otoka. Tako so ob kanalih že zelo zgodaj pričeli urejati pohodne poti, ki so lahko manj ali bolj naporne, nekatere so speljane tudi skozi številne predore in zahtevajo opremo. Levada izbrana za vas je zmeren sprehod, ki nas bo popeljal po več kot sto let urejeni levadi Sierra do Faial. Pot med evkaliptusi in borovci ter urejenimi terasami in domačimi vrtovi je izkušnja, ki bo obogatila vaš obisk Madeire. Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Zvečer za doplačilo možnost ogleda tradicionalne folklorne predstave in večerja z značilno jedjo estepada. Nočitev.

6. dan: FUNCHAL− izlet NUNSKA DOLINA in MONTE – FUNCHAL - LJUBLJANA | zajtrk

Po zajtrku prosto dopoldne, namenjeno uživanju v hotelu in zadnjim nakupom. Za doplačilo vas vabimo na poldnevni izlet v Nunsko dolino in Monte. Prvi postanek na razgledišču Pico dos Barcelos na višini 1100 m, od koder je čudovit razgled na mesto Funchal, zaliv in bližnje vrhove. Po ovinkasti, slikoviti in z evkaliptusi obdani cesti se bomo povzpeli do Eira do Serrado, od koder se odpira eden najlepših pogledov na otoške vrhove in »nunsko dolino» Curral des Freiras, spodaj. Za konec še postanek v vasi Monte, kjer je pokopan poslednji avstrijski cesar Karl Habsburški. Za zaključek potepanja po Madeiri vam priporočamo tradicionalen spust po strmih ulicah s pletenimi sanmi (doplačilo), pri čemer bodo za nas poskrbeli spretni domačini. Predvidoma v popoldanskih urah sledi prevoz na letališče in direktni polet letala na letališče J. Pučnika pri Ljubljani.

Cena vključuje:


letalski prevoz Ljubljana–Funchal–Ljubljana
strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
1 kos oddane prtljage
avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče
5 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu izbrane kategorije,
voden ogled mesta Funchal
slovenskega vodnika in lokalnega po potrebi
stroške organizacije ter DDV


Doplačila:


Obvezna doplačila ob prijavi:


doplačilo za skupino manj kot 30 oseb 50 €


Možna doplačila ob prijavi:


izlet zahodna polovica otoka (vključeno kosilo) 55 €
izlet vzhodna polovica otoka (vključeno kosilo) 55 €
izlet sprehod ob Levadah 30 €
izlet Nunska dolina in Monte 30 €
paket vseh 4 izletov 139 €
ogled tradicionalne predstave z večerjo: 49 €
enoposteljna soba 99 €
5 večerij 89 €


NAJMANJŠE ŠTEVILO PRIJAVLJENIH: 30 OSEB


MADEIRA OTOK POMLADI CITYBREAK  TROPSKI VRT MADEIRA OTOK CITYBREAK

DOBRO JE VEDETI:


v primeru umestitve države/regije na rdeči seznam (po NIJZ) je zagotovljena brezplačna odpoved potovanja


POMEMBNO:


pred odhodom (znotraj 48 ur pred vkrcanjem na letalo) je potrebno izpolniti online obrazec, ki je na voljo na spletni strani: https://madeirasafe.com
po izpolnjenem obrazcu pridobite QR kodo, ki jo je potrebno natisniti in vzeti s seboj ter pokazati ob prihodu na letališče na Madeiri
za vstop na Madeiro potrebujete negativen rezultat COVID-19 testa, ki ga lahko opravite brezplačno na letališču ob prihodu na Madeiro, vendar je v tem primeru potrebno na rezultat počakati v hotelu. Čakanje po trenutnih podatkih traja do 12 ur
v izogib čakanju v hotelu lahko test opravite pred odhodom samoplačniško v Sloveniji. Test ne sme biti starejši od 72 ur ob prihodu na Madeiro
Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji