Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


KLASIČNA INDIJA IN VARANASI, 2020

HOTEL: po programu 9 dni - letalo
ODHOD:CENA:
22.2.-1.3.20, vodenood 1296 €
INDIJA 2020, TAJ MAHAL, DELHI, DŽAJPUR, VARANASI, VODENO POTOVANJE

Odletite v INDIJO

varanasi indija

9 dni že za 1296 eur! 15.-23.02.2020 in 22.02.- 01.03.2020

CENA VKLJUČUJE (najmanj 20 udeležencev):

letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (277 EUR), notranji let Varanasi – Delhi, nočitve glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki, jutranji izlet s čolnom v Varanasiju, stroške priprave in organizacije potovanja. 

indija

Vsebinsko bogato potovanje vas popelje v sproščeno doživetje ene najbolj kontroverznih in širokih dežel – Indije. Spoznate deželo, vendar se vam skozi razumevanje in nje doživetje odpre njena, za nas nova, razsežnost. Vsak dan celovito vstopimo v novo zgodbo, vsebino in miselni svet, ki ga sproti na lastni koži doživljamo.

Potovanje začnemo in končamo v prestolnici Delhi, ki nas preseneti s kontrastom – britanski novi del in tradicionalni stari del, kontrast indijskega vsakdana in spomeniki preteklosti. Prava Indija v sožitju z modernimi smernicami. Vidimo, da Indija drvi novim časom naproti!


Rožnato mesto Džajpur je prestolnica puščavskega Radžastana. Njegovo edinstvenost ustvarjajo Radžastanci s turbani in živopisno oblečena dekleta, skupaj z Mestno palačo, Palačo vetrov in osrednje azijsko palačo Amber. Če temu dodamo še čutni Puškar, dobimo najbolj slikovit in fotogeničen indijski vsakdan! Zajamemo zrak in nadaljujemo v naslednje vrhunce … kajti tu je že Agra – hja, vsi vemo, po kaj prihajamo sem. Tadž Mahal, simbol večne ljubezni, nadzemeljska lepota. Seveda tudi Rdeča trdnjava in še marsikaj …


Varanasi je gotovo eden vrhunskih doživetij življenja. Smrt in prerojenje – nasprotja vsega, povezana v samosvojo celoto. Romantični aarti in zažiganje mrtvih … Tu pa je tudi sveta reka Ganges, budistični Sarnath in vožnja s čolnom ob sončnem vzhodu …
Prepustite se opisu potovanja. To je del potovanja Od Delhija do Katmanduja 15 dni. Slovenski vodnik potuje s skupino do Varansija, zadnji dan potujete ob asistenci lokalnega predstavnika.


PROGRAM

1. in 2. dan LJUBLJANA – DELHI. Zbor na ljubljanskem letališču in polet preko vmesnega letališča proti Delhiju. (letalo). Po pristanku se odpeljemo v hotel in kratka osvežitev. Zajtrk. Sledi ogled indijske prestolnice skozi kontrast starega in novega mesta. Novi Delhi so kot prestolnico zgradili Britanci v začetku 20. stoletja. V novem Delhiju nas bo ogled s trga Connaught vodil do parlamenta Sansad Bhavan in Vrat Indije – mogočnega spomenika, posvečenega indijskim žrtvam, padlim v 1. svetovni vojni. Vožnja v hotel, namestitev in opoldanski počitek. Popoldne obiščemo stari Delhi, ki je bil prestolnica muslimanske Indije od 12. do 19. stoletja in v nedrih skriva številne mošeje, trdnjave in palače. V starem delu mesta si ogledamo Džamo Masdžid (največja mošeja v Indiji) in tržnico Čandni Čovk (Srebrna ulica), kjer začutimo prave indijske vonjave in nas bogato okrašeni predmeti (svila, srebrnina in podobno) zavedejo v ulično pogajanje. Prihod v hotel in nočitev. (H, Z)


3. dan DELHI – DŽAJPUR – PUŠKAR. Zgodnji zajtrk in odhod proti Džajpurju. Na poti izlet do mogočne trdnjave Amber. Uživanje v mogočni radžputski arhitekturi. Pa tudi v veličastnem pogledu na okolico! Zabavna je lahko tudi slonja ježa do trdnjave … (za doplačilo glede na možnost). Sledi obisk rožnatega mesta Džajpurja, kjer se sprehodimo mimo Palače vetrov (Hawa Mahal) ter obiščemo stari astronomski observatorij Džantar Mantar (UNESCO). Z malo sreče prispemo v Puškar, ki je eno najlepših mestec v Indiji – prava Evropa v Indiji, ki je ne smemo zamuditi. Nočitev. (H*, Z)


4. dan PUŠKAR. Zajtrk. Po želji se pridružimo hindujkam, ki romajo do Savitrijinega svetišča (1,5 ure hoje) vrh bližnjega hriba po blagoslov za svoje potomce. Ima pa tempelj tudi čudovit pogled na mesto s svetim jezerom v sredini in okoliško puščavo, v kateri se vsako leto odvije kamelji sejem. Potem se spustimo v pisani vrvež, izgubimo se v morju barv in zvokov … Obiščemo edini še dejavni tempelj Brahme – boga vsega stvarstva in postopamo po obrednih ploščadih ob jezeru, na katerih se odvijajo posebni rituali. Prosto popoldne za uživanje v hindujskem svetem mestecu, ki so ga konec 60-ih let odkrili hipiji in je vse od takrat priljubljeno popotniško zbirališče vandrovcev z vseh koncev sveta. Kaj pa sončni zahod ob zvokih bobnov na obredni ploščadi? To je najbolj poseben čas, ko Puškar oživi v vsej svoji luči ... Nočitev. (H*, Z)


5. dan PUŠKAR – FATEHPUR SIKRI (UNESCO) – AGRA. Zajtrk. Jutranje slovo od Puškarja in vožnja v Agro. Na poti obiščemo Fatehpur Sikri, nekdaj mogočno prestolnico mogulskega vladarja Akbarja. Danes mesto duhov, a znotraj mestnega obzidja lahko med palačami, mavzoleji in vrtovi začutimo bogastvo in užitek takratnega življenja. Med mnogimi občudovanja vrednimi zgradbami je tudi Panč Mahal, petnadstropna zgradba, paviljon užitka za gospodične sultanovega harema! Večerni prihod v Agro. Nočitev. (H, Z)


6. dan AGRA – Tadž Mahal (UNESCO) – spalnik v ALAHABAD. Obiščemo Tadž Mahal, veličasten simbol najčistejše večne ljubezni velikega mogulskega vladarja Šah Džahana do soproge Mumtaz Mahal. Skozi ogromna vrata iz rdečega peščenjaka vstopimo v "raj". Sprehodimo se po parku do bele marmorne grobnice in uživamo ob pogledu na prekrasne intarzije z lapis lazulijem in drugim poldragim kamenjem, ki jih zagledate šele, ko se čisto približate. Vrnitev v hotel in zajtrk. Nato se odpeljemo na drugi breg reke Jamune in obiščemo "mali Tadž". Popoldne sledi ogled Rdeče trdnjave (UNESCO) – mojstrovine, ki pripoveduje zgodovino mogulskega imperija; ogromno obzidje je dal postaviti vladar Akbar, elegantne marmorne palače v notranjosti pa Šah Džahan – mogočnost in eleganca prevzameta vsakogar, upajmo da tudi nas. Zvečer ujamemo vlak spalnik v Alahabad. Nočitev na spalniku. (spalnik, PT, Z)

Po želji (za doplačilo) polet Agra - Delhi - Varanasi.


7. dan ALAHABAD – VARANASI. Zgodnje jutranji prihod v sveti Alahabad – prizorišče Khumba Mele. Vožnja z avtobusom do Varanasija. Tradicionalen zajtrk na poti. "Večno mesto", poimenovano tudi Kashi (mesto luči), Šivino mesto smrti, je hindujsko sveto mesto, pravijo pa tudi, da naj bi bilo eno izmed najstarejših naseljenih mest na svetu, saj njegi začetki segajo v čas Teb in Babilona. Mesto leži na zahodnem bregu svete reke Ganges in tisoči hindujcev romajo sem, da bi se pred smrtjo očistili grehov. Dopoldne se odpravimo v bližnji Sarnath in v Jelenovem gozdu doživimo vzdušje Budove prve pridige. Smo na mestu, kjer se je zagnalo "kolo spoznanj", ki se danes vrti vse hitreje … Obiščemo glavno svetišče, stupi Dharmarajika in Dhamekh ter Ašokin steber. Namestitev v hotel in osvežitev. Popoldne z rikšami raziščemo ozke varanaške ulice in si ogledamo t. i. "goreče" gate, kjer na očeh javnosti kremirajo prednike. Ob sončnem zahodu zamaknjeno prepevamo s hindujci v večerni molitvi aarti na obrežnih kopalnih ploščadih svete reke. Povratek v hotel. Nočitev. (H, Z)


8. dan VARANASI – let v DELHI. Jutranji izlet s čolnom po Gangesu je za mnoge eden vrhuncev potovanja. V rdeče oranžni svetlobi prebujajočega se dneva verniki na številnih kopalnih ploščadih spirajo s sebe človeške zmote. Ganges je reka odrešitve, večni simbol upanja za preteklost, sedanjost in prihodnost in pravo središče vsega dogajanja, utripajoče srce hindujskega univerzuma ... Vrnitev v hotel in zajtrk. Prosto do odhoda na letališče.


Polet v Delhi. Po pristanku v Delhiju vožnja do hotela in krajši počitek. Vožnja na letališče okoli polnoči. (letalo, H, Z)


9. dan DELHI – LJUBLJANA. Polet preko vmesnega letališča do Ljubljane. (letalo)


indija na zemljevidu

Ure letov ter razpored ogledov se lahko naknadno spremenijo, vsebinsko pa program ostaja nespremenjen.

Splošni pogoji poslovanja Agencije so sestavni del programov in so kot posebna tiskana priloga na voljo na vseh prodajnih mestih. Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.

**8. dan se v Varanasiju ločite od slovenske skupine in pot nadaljujete ob asistenci angleško govorečih lokalnih vodnikov.


Namestitev: 

4 nočitev z zajtrkom v hotelih 3 *, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 4*, in 1 nočitev na spalniku (razred 2A/3A). Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 6 nočitev v hotelih.


Ogledi: 

vstopnine v ceno niso vključene in znašajo približno 75 EUR. Potnik jih poravna na kraju samem.


Obvezna doplačila:


Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 19 oseb 60 €
Indijski vizum 40 €
Možna doplačila:

Doplačilo za enoposteljno sobo 180 €
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja** 4.56 %
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično * 16.5 €
Zdr. zav. Mondial, do 11 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S* 18.61 €

VIZE: 

Slovenci potrebujemo indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, v katerem sta vsaj 2 prazni strani in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za dvakratni vstop v roku enega leta od datuma izdaje. Podrobnejše informacije in mejni prehodi, kjer je možen vstop, so dosegljivi na naslednji povezavi https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oz. na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani.

https://www.gov.si/zbirke/drzave/indija/


ZDRAVJE: 

obveznih cepljenj za to potovanje ni.


Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.  Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije. V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri agenciji), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: https://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Indijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: https://zdravinapot.si/destinacije/juzna-azija/indija. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


O DRŽAVI

Republika Indija, se nahaja v južni Aziji in zajema večji del Indijske podceline, je druga najbolj naseljena država na svetu , z več kot milijardo prebivalcev, ki govorijo več kot sto različnih jezikov. Indija meji z Bangladešem, Mianmarom, Kitajsko, Butanom, Nepalom in Pakistanom, medtem ko jo na jugu obliva Indijski ocean, kjer ima za sosednji državi Šri Lanko in Maldive. Največja urbana središča so Bombai na jugozahodu in Kalkuti na reki Ganges.

Površina: 3,166,414 km2

Število prebivalcev: 1.1 milijard (leto. 2005)

Vladavina: Republika od leta 1947.

Glavno mesto New Delhi, 13.8 milijonov prebivalcev (leto. 2001)

Območna številka  +91

Časovno območje:  UTC +5.30 ali  +4:30 ur po srednjeevropskem času - v zimskem času in +3:30 ur poleti.

Vreme
Vroče tropsko vreme se zelo razlikuje od regije do regije. Najhladnejše vreme traja od decembra do februarja, takrat so jutra in noči hladna in sveža, dnevi pa suhi in sončni. Zelo vroče je med marcem in majem, saj je takrat vreme suho, prašno in neprijetno. Monsunsko deževje se pojavlja v večini regij v poletnih mesecih od junija do septembra.

Denar
Rupi (INR; simbol Rp)= 100 paisa. Menice za Rp 1000, 500, 100, 50, 20, 10 in 5. Kovanci za Rp 5, 2, 1 in 50, 25, 20 in 10paise.

Jezik
Glavni jezik je hindujščina katerega govori približno 30% prebivalcev. Angleški jezik je uveden v Ustavi zaradi peščice uradnega protokola. V Ustavi je potrjenih še 17 jezikov. Muslimanska populacija večinoma govori urdujščino.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji