Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


JORDANIJA - zagotovljeno, 23.10.21

9 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
POTOVANJE, FM cenaod 989 €
REDNA CENAod 1.189 €
JORDANIJA - po sledeh Lawrenca Arabskega, Arabeske, BLIŽNJI VZHOD, AMMAN, potovanja 2021, jesenske počitnice

JORDANIJA - ZAGOTOVLJENO POTOVANJE

ODHOD 23.10.2021, POVRATEK 31.10.2021

AQABA JORDANIJA CITY BREAK  petra historic jordanija

✈ JORDANIJA – PO SLEDEH LAWRENCA ARABSKEGA ✈

FIRST MINUTE POPUST CENA 989 € VELJA SAMO DO 21.09. (REDNA CENA 1.189 €)

• prevoz do bližnjega letališča v ceni potovanja
• najboljša cena za vključene storitve na slovenskem trgu
• nastanitev v odličnih hotelih 4/5* na bazi polpenziona (imena navedena na koncu programa)
• vstopnine v ceni potovanja
• odlično vodenje
• celovit ogled vseh biserov Jordanije
• mini počitnice v Akabi – potovanje primerno tako za odrasle kot družine z otroci
• popusti za družine 2+2 in 2+1
• možnost potovanja za vse potnike - precepljene, prebolele in testirane (več info na koncu programa)


Zakaj v Jordanijo?


Zaradi gostoljubnih Jordancev, ki bi za dobro počutje gosta premikali gore, zaradi pestrosti naravnih in kulturno-zgodovinskih lepot, ki je celo večja od tiste v Egiptu, pa čeprav je ta 10-krat večji od Jordanije, zaradi Petre, rožnatega mesta Nabatejcev, »starega pol toliko kot čas«, ki je hkrati dom enega zadnjih plemen beduinov, ki živijo v puščavi. Vsekakor pa zaradi ene najlepših puščav sveta Wadi Rum, ki je navdihovala legendarnega Lawrenca Arabskega. Tam sončni zahod na rožnatih skalah in zvezdnato nebo nad peskom zdrzne in odmrzne vse naše čute. In ne nazadnje zaradi Mrtvega morja in kopanje v njem, ki je nekaj kar enostavno morate doživeti. Vabljeni.

- FIRST MINUTE CENA 989 EUR do 21.09.; POPUSTI ZA DRUŽINE
- čudovito krožno potovanje z obiskom biserov Jordanije in mini počitnicami v Akabi
- obisk Petre, sedme čude sveta ter kopanje v Mrtvem morju
- po želji nepozaben jeep safari po eni najlepših puščav Wadi Rum
- mini počitnice v letoviški Akabi z možnostjo obiska koralnega grebena
- odlično vodenje in neverjetna cena za vključene storitve

wadi rum tura jordanija aqaba

Program


1. DAN
CELJE - LJUBLJANA - BERGAMO / BENETKE - AMMAN
večerja, nočitev

Zbirališče potnikov v Celju in Ljubljani v nočnih urah (oz večernih urah prejšnjega dne). Prevoz na letališče v Bergamu oz. Benetkah. Prijava na jutranji polet letala proti Jordaniji. Pristali bomo v glavnem mestu te arabske državice, v Ammanu. Po ureditvi vstopnih formalnosti ogled najpomembnejših znamenitosti prestolnice Jordanije, ki se slikovito razprostira na sedmih gričih. Na enem od njih stoji tudi Citadela, kjer so odkrili ostanke starih civilizacij vse od neolitika naprej. Obiskali boste arheološki muzej, se spustili v mesto ter si ogledali čudovit rimski amfiteater s 6000 sedeži in stari del s suki, čajnicami in zanimivimi rokodelnicami. Večerja in nočitev v hotelu.

2. DAN
AMMAN - MRTVO MORJE - AMMAN
zajtrk, večerja v restavraciji

Nedaleč od jordanske prestolnice se nahaja Mrtvo morje, ki bo naš današnji cilj. Ustavili se boste v enem od hotelskih centrov, kjer bo čas za nenavadno in zdravilno kopanje. Mrtvo morje je slano jezero, ki leži med Izraelom in Jordanijo in ima edinstvene zdravilne lastnosti. Jezero je veliko bolj slano kot morska voda in zato je kopanje v njem povsem izjemna izkušnja, saj gosta sol dobesedno drži kopalca na gladini.Hkrati je voda bogata s številnimi zdravilnimi minerali. Zvečer vrnitev v Amman. Povabili vas bomo v tipično jordansko restavracijo, kjer boste lahko uživali ob lokalni jedači in pjači.

3. DAN
AMMAN - JERASH - AJLOUN - AMMAN
zajtrk, večerja

Raziskovali boste severni del Jordanije. Obiskali bomo Jerash, eno najpomembnejših jordanskih znamenitosti, ki se nahaja pribl. 50 km severno od Ammana. Ogled ostankov mogočnega rimskega mesta Jerash, ki velja za največje in najpomembnejše izven Italije. Pot nas bo vodila do Ajlouna, enega največjih spomenikov islamske vojaške arhitekture iz obdobja križarskih pohodov. Po ogledih vrnitev v Amman, večerja in nočitev.

4. DAN
AMMAN - MADABA - GORA NEBO - KERAK - PETRA
zajtrk, večerja

Podali se boste proti jugu Jordanije. Najprej postanek v Madabi, mestu mozaikov, ki hrani v svojih cerkvah in tudi ostalih zgradbah čudovite mozaike. Najznamenitejši je mozaik v grški pravoslavni cerkvi Sv. Jurija iz 6.st., ki prikazuje področje Palestine vse do spodnjega Egipta. Nadaljevali boste na goro Nebo, kjer naj bi bil pokopan Mojzes. Z vrha gore boste opazovali presenetljivo pokrajino vse do zvonikov v Jeruzalemu in s pogledom zaobjeli velik del Mrtvega morja. Vožnja po kraljevi avtocesti do puščavskega gradu Kerak. Sprehod skozi skrivnostne podzemne labirinte in ogled mogočne trdnjave. Zvečer boste prispeli v Petro, nastanitev v hotelu in nočitev.

5. DAN
PETRA - AKABA
zajtrk, večerja

Celodnevni ogled Petre, najznamenitejšo zgodovinsko mesta Jordanije. Rdeče mesto je dolgo časa ostalo skrivnost, ki so jo poznali samo beduini, danes pa so tako kot turisti samo občasni obiskovalci tega izjemnega rožnatega mesta. Peš se boste odpravili po delu doline, vse do ozke skalne soteske, na koncu katere se vam bo odprl osupljiv pogled na zakladnico Al Khazneh. Sprehod po dolini, kjer boste občudovali številne grobnice, templje in domove, kjer se presenetljivo mešajo tako grški, kot rimski vplivi. Po ogledih vožnja v letoviško mestece Akaba ob Rdečem morju. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev

6. DAN
AKABA - PO ŽELJI WADI RUM
zajtrk, večerja

Prosto dopoldne boste izkoristili za kopanje v katerem od urejenih kopalnih centrov in za sprehode po živahnih trgovskih ulicah. Prav tako predlagamo nepozabno dogodivščino z obiskom čudovite puščavske doline Wadi Rum, ki je pravi biser. Iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo dvigujejo v nebo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so slikovite kamnite tvorbe, ki bolj sodijo na kak drug planet. Dolino boste spoznali ob adrenalinski vožnji z jeepi, še posebej lepo bo ob sončnem vzhodu ali zahodu.
Nočitev v hotelu.

7. DAN
AKABA - PO ŽELJI IZLET Z LADJICO NA KORALNI GREBEN
zajtrk, večerja

Prosti dan v Akabi, ki je znana po dolgih peščenih plažah in enem najlepših koralnih grebenov, ki privablja ljubitelje podvodnega sveta od blizu in daleč. Možnost pohajkovanja v starem mestnem jedru s številnimi prodajalnami spominkov in trgovinicami s spominki ali pa izlet do novejšega dela Akabe – t.i. Tala Bay s čudovito plažo, kjer se boste lahko predajali morskim dogodivščinam. Po želji in za doplačilo izlet z ladjico na koralni greben (doplačilo).

8. DAN
POČITNICE V AKABI
zajtrk

Še zadnji dan počitnic v Akabi. Prosto za sončenje, kopanje ali nakupe...

9. DAN
AKABA - BERGAMO/BENETKE - LJUBLJANA - CELJE
zajtrk

Prosto do odhoda na letališče v Akabi. Polet v Budimpešto/ Zagreb. Avtobusni prevoz do Ljubljane in Celja.

Cena vključuje


letalski prevoz iz letališča v Italiji (Benetke oz. Bergamo - Amman in Akaba - Bergamo oz. Benetke z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami),
prevoz iz Celja in Ljubljane do letališča in nazaj,
vključen 1 kos prtljage do 20kg,
viza za Jordanijo in urejanje le-te,
avtobusne prevoze po programu
8 polpenzionov v hotelih 4* po programu (1x namesto večerje v hotelu tipična tradicionalna jordanske večerja) - spodaj predvidena hotelska nastanitev
oglede po programu potovanja,
vstopnine po programu,
spremstvo lokalnega vodnika,
organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku.

Opomba: Na Novoletnem odhodu je 26.12. v Akabi v ceni potovanja že Silvestrska večerja v hotelu (bife večerja brez pijače, DJ glasba in nastop trebušnih plesalk:)

Doplačila


DOPLAČILO za manjšo skupino: min 15-24 potnikov: 80 EUR; osvnovne napitnine (tudi otroci): 40 EUR

MOŽNA DOPLAČILA na poti:


izlet z ladjico na koralni greben greben*: pribl. 40 € (*doplačilo velja za min 15 oseb vodniku na poti)
jeep safari po puščavi Wadi Rum: 85 €
- 5% odrasla oseba na dodatnem ležišču

- 10% otrok do 12 let na dodatnem ležišču (NA VPRAŠANJE MOŽNA DRUŽINSKA SOBA Z 2 DODATNIMA LEŽIŠČEMA)


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji