Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


BISERI TAJSKE - VODENO, 9 DNI

HOTEL: PO PROGRAMU 9 dni - LETALO IZ ZG
ODHOD:CENA:
21.-29.2., PO PROGRAMUod 1.545 €
(son) TAJSKA, BANGKOK, TEMPLJI, KRALJEVA PALAČA, BAMBUSOV SPLAV, TIGRI IN SLONI, ...

TAJSKA: DEŽELA ŠIROKEGA NASMEHA

KOH ANG TAJSKA PLAŽE WAT PHO TAJSKA TEMPELJ ZLATE VUDE bangkok TAJSKA PONOČI thailand TEMLJI TAJSKA BUDHA


9 NOČI ZA 1.545 EUR PO OSEBI!


Udobno turistično potovanje vas v spontanem ritmu vpelje v toplo tropsko deželo in njena vzdušja. Starodavni budistični templji nam razkrivajo modrost tajskega človeka. Tu so najlepše svetovne plaže in neštete tropske palme. Lahka tajska hrana z večnimi rezanci in rižem na tisoč načinov nas zavaja v skušnjave. Skušnjava nam je tudi pestro nočno življenje in tržnice, kjer si nakupimo spominke. Premikamo se gibko in tekoče kot reka in dežela nam nehote zleze pod kožo. Domačini nas osvojijo z večnimi nasmeški.

V prvem delu potovanja spoznamo glavne znamenitosti dežele. Izgubljamo se v množici budističnih templjev in polnimo svojo dušo z večnimi modrosti. Budova zgodba se dotakne vsakega izmed nas. Spoznavamo nočno življenje Bangkoka in njegove skušnjave. S tuk-tukom drvimo po ulicah Bangkoka in se čudimo vragolijam voznikov. Na Khao San ulici uživamo v raznovrstni ponudbi nenavadne hrane. Kobilice, škorpijoni in gosenice so preizkus in izziv za evropskega človeka. Naši predsodki padajo in počasi vstopamo v tajsko resničnost.

V drugem delu raziskujemo tajski sever. Spoznamo prestolnico severa Tajske. Veselimo se kuharskega tečaja, potepamo se po nočni tržnici, prileže se nam tajska masaža. Zdaj opazujemo svet iz slonjega hrbta, v naslednjem trenutku nežno drsimo na bambusovem splavu in nazadnje obnemimo ob pogledu na veličastne mačke – tigre!

Za konec se odpravimo na jug proti morju, kjer se prepustimo počitniškim užitkom. Lahko le lenobno poležavamo na rajski plaži, se prepustimo nežnemu božanju valov in toplemu soncu. Na voljo je tudi veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa (potapljanje, snorklanje, izleti) ter uživanje v pestri ponudbi morske hrane in tropskega sadja.


Razpisani termini odhodov:

15.02.2020, 21.02.2020, 25.04.2020


TEMPELJ TIGROV TAJSKA  TAJSKA SLONI

PROGRAM:


1. dan LJUBLJANA – BANGKOK. Zbor v Ljubljani in prevoz do letališča v Zagrebu. Polet preko vmesnega letališča proti Bangkoku. Nočitev na letalu. (letalo)

2. dan BANGKOK. Zgodnje jutranji pristanek v tajski prestolnici. Prevoz do hotela in krajši počitek. Po zajtrku vožnja v mestno središče. Dan preživimo v prvem skupnem raziskovanju življenja mesta, ki nikoli ne spi. Prevzame nas vrvež slavne ulice Khao San. Ulična masaža stopal se po dolgi vožnji zagotovo prileže … Nočitev. (H, Z)

3. dan BANGKOK. Zajtrk. Dan začnemo s spoznavanjem biserov tajske tempeljske arhitekture, ki predstavlja bistvo tajske duše, saj je neločljivo prepletena z budizmom. Obiščemo tempelj Smaragdnega Bude in kraljevo palačo, potem vstopimo v tempelj Pho z ogromnim naslonjenim Budo. Sledi ogled hiše Jima Thompsona, kjer obiščemo lokalni muzej. Vrnitev v mesto in prosto za večerjo ali ulično masažo. Nočitev. (H, Z)

4. dan BANGKOK – plavajoča tržnica – AYUTTHAYA – spalnik v CHIANG MAI. Zajtrk. Zgodnji odhod, saj ne želimo zamuditi plavajoče tržnice. Vožnja po mreži kanalov in lokalnega življenja ob njih nas popelje na ogled znamenite plavajoče tržnice Damnoen, kjer se trgovina odvija na vodi; opazujemo otovorjene čolne, ki nežno drsijo mimo nas. Barvni spektakel za oči in dušo. Vožnja do Ayutthaye, ki je bila druga in najdlje tajska prestolnica in ena najbolj pomembnih prestolnic JV Azije. Ogledamo si drugi del tempeljske pravljice (UNESCO): obsežni tempeljski kompleks Mahathat skriva med drugim tudi slavno Budovo glavo, ujeto med korenine drevesa, tempelj Si Sanphet nas prevzame s podobo treh chedijev, v templju Mongkhon Bophit pa postanemo ob veličastni podobi Bude iz 15. stoletja. Iz Ayutthaye se z vlakom spalnikom odpeljemo v Chiang Mai. (PT, Z, čolni)

5. dan CHIANG MAI. Jutranji prihod v Chiang Mai. V skladu s časom obiščemo obrt izdelovanja dežnikov. Sledi vožnja in ogled templja Doi Suthep, ki kraljuje visoko nad mestom in je zaščitni znak severne tajske metropole. Začutimo sveti vpliv in opazujemo domačine pri molitvi in daritvi. Prižgemo svečko, darujemo lotosov cvet in kadilne palčke, pozvonimo z zvonovi sreče … Pozno popoldne ob vodstvu kuharskega mojstra spoznavamo tipična zelišča in sestavine tajske kulinarike. V kuharski šoli si zavežemo predpasnike in se prelevimo v mojstre tajske kuhinje. Pripravimo več značilnih tajskih jedi. Pozor; kar bomo pripravili, bomo tudi imeli za večerjoJ! (H, V)

6. dan CHIANG MAI – sloni, bambusov splav, tigri. Zajtrk. Podamo se na izlet v okolico. Obiščemo slonjo predstavo in se navdušimo nad njihovo spretnostjo in umetnostjo. Jahamo na slonjem hrbtu in se popeljemo na volovski vpregi. Čudovita je vožnja z bambusovim splavom po reki in prvinski naravi. Kosilo. Po kosilu pa se odpeljemo na vrhunsko doživetje – v kraljestvo tigrov, kjer te ogromne mačke lahko občudujemo izza ograje ali pa stopimo k njim, jih božamo in se z njimi slikamo (za doplačilo). Namestitev v hotel in nočitev. (H, ZK)

7. dan CHIANG MAI – let v BANGKOK – KOH SAMET. Zajtrk. Odhod na letališče in polet proti Bangkoku. Sledi vožnja do otoka Koh Samet. Prosto za počitnice. (H*, Z, letalo)

8. in 9. dan KOH SAMET – BANGKOK – LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto za odklop na plaži. Odjava iz sobe do 12.00 ure. Prosto do odhoda na letališče (pozno zvečer) Bangkok (v spremstvu lokalnega vodnika) in polet preko vmesnega letališča do letališča v Zagrebu. Prevoz do Ljubljane. (letalo)Ure letov ter razpored ogledov se lahko naknadno spremenijo, vsebinsko pa program ostaja nespremenjen.


VIZE: 

Državljani Republike Slovenije za turistična bivanja do 30 dni ne potrebujemo vizuma. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja. 31. decembra 2016 je v veljavo stopil nov vizumski režim, ki ureja vstop v Kraljevino Tajsko preko kopenskih meja. Le ta je dovoljen 2 x v koledarskem letu. Za vse nadaljnje vstope je potrebna predhodna pridobitev vizuma.

https://www.gov.si/zbirke/drzave/tajska/


ZDRAVJE: 

Za vstop v državo Tajska so določena cepljenja priporočena, niso pa obvezna.

Zaščita pred malarijo je obvezna v delu države.

http://www.zdravinapot.si/destinacije/jugovzhodna-azija/tajska


Cena (najmanj 25 udeležencev) vključuje: 

prevoz Ljubljana – letališče Zagreb – Ljubljana, letalski prevoz do Bangkoka in nazaj, vse letališke in varnostne pristojbine (390 EUR), notranji let Chiang Mai – Bangkok, nočitve po spodnjem opisu in prehrano glede na opis v programu, spalnik iz Bangkoka v Chiang Mai, vse izlete, vstopnine in prevoze po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacije potovanja.

Nočitve: 

4 nočitve v hotelih 3*, 1 nočitev na spalniku, 1 nočitev v hotelu 3-4*. Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 5 nočitev v hotelih.


Ogledi: 

vključene so vse vstopnine ogledov po programu, razen:
- Kraljestvo tigrov v Chiang Maiju: od 12 EUR dalje.
Vstop k tigrom, božanje in fotografiranje s tigri (6. dan potovanja) ni vključeno v ceno, potnik znesek po želji poravna na kraju samem.

Obvezna doplačila:


Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 90 €
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 24 oseb 60 €

Možna doplačila:


Doplačilo za enoposteljno sobo 240 €
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV ** 4.56 %
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično * 16.5 €
Zdr. zav. Mondial, do 11 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S* 18.61 €


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji