Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


DUBAJ in RAS AL KHAIMAH - novo 2021

HOTEL: PO PROGRAMU 6 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
15.-20.5., vodenood 898 €
ostalo, 15.5., počitniceod 729 €
(P) Počitnice v Emiratih - Ras Al Khaimah 2021, izlet v Dubaj, vodeno potovanje

NOVO! RAS AL KHAIMAH – odhod 15.05.

ras al khaimah palma potovanja vodeno emirati duba

Prestižni počitniški sosed veličastnega Dubaja

sonce in toplo morje zagotovljena za popolne počitnice na neskončnih peščenih plažah
dnevni obisk in ogled Dubaja in/ali Abu Dhabija


Neskončne peščene plaže

Ras Al Khaimah je eden od sedmih Združenih arabskih emiratov, ki ga obdajo na eni strani prostrana puščava, gorovje Jebel Jais, plantaže pomaranč in datljev ter seveda dolge peščene plaže. Gre za emirat, ki je sicer majhen po velikosti, po drugi strani pa naravno in kulturno zelo bogat in privlačen, pisan ter kar je tokrat posebnost, dosegljiv z direktnim letom iz Ljubljane. Ras Al Khaimah je močno povezan s turizmom, gost je tukaj absolutni kralj. Neskončne peščene plaže, hoteli z odličnimi storitvami in na vrhunskih lokacijah, v neposredni bližini morja. Le nekaj uric in že se boste znašli v povsem drugačnem svetu; toplota, sinje modra barva morja in prijazni gostitelji, vse to in še več, za popolno razvajanje. Glavno mesto Ras Al Khaimah je kulturni in zgodovinski biser, na katerega so domačini še kako ponosni. Hiše so narejene iz koralnih kamnov in so prava paša za oči. Tudi lokalna arabska tržnica popolnoma omami z vonjavami raznoraznih zelišč in lokalnih dobrot. Veliki trgovski centri in z njimi povezana nakupovalna doživetja skrbno sledijo bolj poznanemu Dubaju, tako da boste tudi v Ras Al Khaimahu našli bogato izbiro, ki navduši še tako zahtevne ljubitelje nakupovanja. Mesto Ras Al Khaimah je prepoznavno tudi po trdnjavi z gradom na vzpetini, ki so ga v 90-ih letih preuredili in opremili za obiskovalce. Z vrha se ponuja krasen razgled na mesto in na širšo okoliško pokrajino. V mestu se nahaja tudi priljubljen muzej z arheološkimi in etnografskimi artefakti, vsekakor vreden ogleda.

Namigi za doživetja – Ras al Khaimah:


- odkrivanje arabske puščave z jeepi po sipinah, kjer lahko odkrivaš redke živali in rastline, ki v tej puščavi še vedno uspevajo,

- obisk gorovja Jebel Jais, kjer se najde veliko možnosti pohodništva in feratov, priporočamo tudi najdaljši zipline na svetu,

- Marjan Island – umetni otok zasnovan po slavni dubajski Palmi s številnimi hoteli, nočnimi klubi in privatnimi vilami,

- doživetje veličastnega Dubaja, ki se nahaja le eno uro stran,

- jahanje arabske kamele, kar vedno znova velja za svojevrstno doživetje. Ne pozabimo, da je kraljica med vsemi še vedno arabska kamela, ki je kot žival v arabskem svetu še vedno spoštovana, delovna in prenašalka tovora.

- možnost odkrivanja vodnega sveta in velika izbira vodnih športnih aktivnost.


ras al khaimah kamele vodena potovanja emirati dub

NEKATERE NAJBOLJ ISKANE PONUDBE: 6 ali 7 dni (letalo + nastanitev in storitev)

Dubaj in počitnice v Ras Al Khaimahu - posebno letalo, 6 dni

dubaj emirati potovanja ras al khaimah

Združeni Arabski Emirati, Arabeske, Bližnji vzhod, Dubaj, Ras al-Khaimah

Sob, 15. MAJ 2021 - Čet, 20. MAJ 2021


Potovanje v Združene Arabske Emirate nam še nikoli ni bilo tako blizu. Z direktnim letom iz Ljubljane se bomo podali v Ras al Khaimah, počitniški emirat v neposredni bližini veličastnega Dubaja. Kombinacija počitnikovanja v Ras al Khaimahu in ogled Dubaja je izvrstna kombinacija in odlična priložnost za ravno pravšnjo dozo »sea vitamina« ter hkrati raziskovanja prestižnega Dubaja. Potovanje je primerno tako za družine, kot tiste, ki radi svoja potovanja kombinirate s počitnicami. In kar je najbolj pomembno – Združeni Arabski emirati imajo enega najbolj razvitih kovid protokolov v tem trenutku, varnost in udobje je tukaj na prvem mestu.

- Arabski Emirati so dežela šejkov, nafte, luksuza, presežkov, eksotike, blišča, kamel, betona in peska. Z nafto bogata obmorska puščavska država je sestavljena iz sedem samostojnih ureditev, ki jim vladajo šejki.

- Ras al-Khaimah - se nahaja na severu in je eno najbolj priljubljenih letovišč v državi. Izstopa po prijetni klimi in slikoviti naravi - na obrobju jo krasijo veličastne gore Hajar, Perzijski zaliv pa teče z zahodne strani.

- Na potovanju bomo kombinirali oglede v Dubaju in počitnice v letoviškem Ras al Khaimahu, noči bomo preživeli v počitniškem Ras al Khaimahu in tudi v Dubaju.

- BURJ AL ARAB, sedem zvezdični hotel v Dubaju, ki je postal zaščitni znak slovitega emirata. Luksuzen hotel v obliki jadra v višino meri 321 m in leži na umetnem otoku Jumeirah, ki je od obale oddaljen le 280 m.

- PALM ISLANDS ali Palmovi otoki so največji umetni otoki, veljajo za osmo čudo sveta in so vidni tudi iz vesolja. Graditi so jih začeli leta 2001 in njihova edinstvena oblika v obliki palme predstavlja pravo doživetje.

- BURJ KHALIFA ali v oblake segajoč 828 m visoki nebotičnik s 160-imi nadstropji in največjo fontano na svetu, ki brizga vodo tudi do 150 m visoko v ritmu arabskih popevk. Gre za največkrat fotografirano stavbo. Arhitekturni presežek in neverjetno doživetje!


Program


1. DAN
LJUBLJANA – RAS AL KHAIMAH
večerja, nočitev

Prijava na polet posebnega letala proti Ras al Khaimahu. Po pristanku v istoimenskem emiratu le kratek prevoz do vašega hotela. Ras al Khaimah se nahaja le streljaj od veličastnega emirata Dubaja. Če Dubaj velja za oazo nebotičnikov, je Ras al Khaimah počitniški raj z dolgo peščeno plažo, številnimi znanimi hotelskimi verigami. Za razliko od svojega velikega brata je bolj umirjen, manj obljuden in usmerjen v počitnikovanje ob sanjskih plažah, ki se ob bok postavljajo tistim najlepšim iz sanjskih tropov. Trgovina in turizem sta na prvem mestu. V njihovem svetu je gost absolutni kralj. In nenazadnje, povsod se boste počutili več kot odlično, saj je varnost na prvem mestu. Po nastanitvi prosto popoldne. Večerja in nočitev.


2. DAN
RAS AL KHAIMAH – POČITNICE
zajtrk, večerja, nočitev

Sonce, toplota in plaža, a morda si boste želeli še več. Predlagamo sprehod po starem mestnem jedru, kjer začutiš preteklost mesta in njenih prebivalcev. Hiše so ponekod narejene iz koralnih kamnov in so prava paša za oči. Tudi lokalna arabska tržnica te popolnoma omami z vonjavami raznovrstnih zelišč in lokalnih dobrot. Veliki trgovski centri in z njimi povezano nakupovalno doživetje skrbno sledi bolj poznanemu Dubaju; tako boste tudi v Ras Al Khaimahu našli veliko izbiro, ki navduši še tako zahtevnega kupca.


3. DAN
RAS AL KHAIMAH – POČITNICE
zajtrk, večerja, nočitev

Počitniški dan. Za tiste, ki vam energije nikakor ne zmanjka, predlagamo vzpon na bližnjo vzpetino, od koder se ponuja krasen razgled na mesto in okoliško pokrajino. V mestu se nahaja tudi priljubljen muzej z arheološkimi in etnografskimi artefakti, vsekakor vreden ogleda.
 

4. DAN
RAS AL KHAIMAH – DUBAJ
zajtrk, nočitev

Po zajtrku vožnja v Dubaj ob obali Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na najbolj znan in najlepši hotel na svetu Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeira z belim peskom, drobnim kot puder. Naš naslednji cilj je fascinantni hotel Atlantis. Postanek za ogled zunanjosti in nadaljevanje vožnje po umetnem otoku Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne znane osebnosti. Pot nadaljujemo do pristanišča - marine, ki je zgrajena ob umetnem tri kilometre dolgem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čuditi peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Za konec dneva si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu - Burj Khaliffo (doplačilo ob prijavi) ter obisk enega izmed največjih nakupovalnih središč na svetu. Pred vožnjo v hotel še nekaj prostega časa za ogled magičnih fontan. Po želji se zvečer lahko odločite za koktejl v znamenitem hotelu Burj Al Arab v restavraciji z libanonsko kuhinjo, ki velja za eno najboljših na svetu.


5. DAN
DUBAJ - po želji jeep safari
zajtrk, nočitev

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom Dubaja, glavnega mesta istoimenskega Emirata, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela, Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi abra, ki nas zapelje na drugo stran Khora. Tam obiščemo tržnico začimb in zlata. Popoldne na avtobusni vožnji spoznavamo novejši del mesta - Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers ter nakupovalna središča. Popoldne/zvečer možnost jeep safarija, ki velja za eno najbolj priljubljenih znamenitosti. S terenskimi vozili se bomo zapeljali med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek.


6. DAN
DUBAJ - RAS AL KHAIMAH - LJUBLJANA
zajtrk, polet v Ljubljano

Prosto. Slovo od Dubaja in prevoz do Ras Al Khaimaha. Prijava na polet posebnega letala proti Ljubljani.


CENA NA OSEBO (v dvoposteljni sobi, min 25 potnikov): 898 eur


Cena vključuje


polet s posebnim letalom Ljubljana – Ras al Khaimah – Ljubljana z vključeno prtljago
letališke in varnostne pristojbine,
avtobusne prevoze letališča - hotel v Ras al Khaimahu, Ras al Khaimah - Dubaj - Ras al Khaimah,
3x polpenzion v hotelu BM Beach Resort 4* (ali podobnem) v Ras al Khaimahu in 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Signature1 Tecom 4* (ali podobnem) v Dubaju
ogled Dubaja,
slovenski spremljevalec na poti,
organizacijo potovanja.

Doplačila


DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 10 in 19 potnikov 80 €
med 20 in 24 potnikov 60 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

enoposteljna soba 170 €
koktajl v Sky baru v hotelu 7* Burj Al Arab 139 € (obvezna rezervacija in plačilo ob prijavi-vstop dovoljen samo osebam starejšim od 21 let, svečana oblačila)
jeep safari 85 €
vzpon na Burj Khaliffo 49 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

turistična taksa približno 5 € na sobo na noč
napitnine pribl. 5 € na noč, metro pribl. 10 €, enotirna železnica 5 €

POPUSTI ob prijavi:


otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi dveh odraslih oseb in otroka)
odrasli od 12 let dalje na dodatnem ležišču 5% (popust se obračuna ob prijavi dveh odraslih oseb in osebe starejše od 12 let)

Za vso ostalo ponudbo pokličite ali nam pišite. Izračun počitnic po meri.


POGOJI ZA VSTOP


Slovenski potniki morajo ob prihodu V Ras al Khaimah obvezno predložiti negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred pristankom letala v Ras al Khaimah (otroci do 12. leta v spremstvu s starši testa ne potrebujejo).

Potrdilo mora biti v pisni obliki in izdano v angleškem ali arabskem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter negativni rezultat testa.

Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah.

Veljavna hotelska rezervacija/vavčer.

Ob vstopu v Ras al Khaimah je potrebno na telefon naložiti aplikaciji COVID-19 DXB in ALHOSN. Ob pristanku na letališču potekajo dodatna naključna PCR testiranja.


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji