Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


JORDANIJA 2023, POTOVANJA

8 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
POTOVANJE 8 dni, 25.6.(O)od 1149 €
Nepozabna Jordanija, 8 dniod 1179 €
več programov in terminov, pišite namod
(K)JORDANIJA - več programov in terminov, BLIŽNJI VZHOD, PETRA, AMMAN, potovanja 2023

Nepozabna Jordanija, 8 dni

JESENSKI TERMINI

Na voljo tudi ostali programi in termini (od junija do decembra) - pišite nam za več informacij

AQABA JORDANIJA CITY BREAK  petra historic jordanija

Jordanija, uradno Hašemitska kraljevina Jordanija, je obmorska država na Bližnjem vzhodu na vzhodnem bregu reke Jordan. Na severu meji na Sirijo, na severovzhodu na Irak, na vzhodu in jugu na Savdsko Arabijo, na zahodu pa na Izrael in zasedeni Zahodni breg reke Jordan, kjer jo zamejuje tudi Mrtvo morje, na jugozahodu pa meji na Rdeče morje. Glavno mesto je Aman.

Jordanska zgodovina je zelo pestra in veličastna. Prvi vzpon je Jordanija doživela v času arabskih nomadov Nabatejcev, kasneje pa je bila država del Rimskega imperija, po njegovem razpadu pa je bila del Otomanskega cesarstva vse do konca prve svetovne vojne. Takrat je postala britanski protektorat, samostojnost pa je dobila leta 1946.


Zakaj izbrati to potovanje?


- Popotovanje od Mrtvega do Rdečega morja
- Ogled mistične Petre
- Štiri urni jeep safari v filmski puščavi Wadi Rum
- Nočitev v luksuznem kampu (šotor z lastno kopalnico in klimatsko napravo ter možnost doplačila za panoramski šotor)
- Mojzesova gora Nebo in mozaiki Madabe
- Kratek oddih v morski Akabi
- Vključena tradicionalna lokalna večerja
- Nočitev in uživanje ob Mrtvem morju


CENA SPODNJEGA PROGRAMA OD 1.179 EUR NA OSEBO V DVOPOSTELJNI SOBI 

TERMINI PROGRAMA: 21.9., 29.10., 16.11., 30.11., 28.12. (8-dnevno potovanje)

*Na voljo tudi ostali termini in programi

Cena vključuje:


- letalski prevoz v ekonomskem razredu (20kg prtljage)
- 7 nočitev: 6 nočitev v hotelski nastanitvi v dvoposteljni sobi v hotelih 3/4/5*, in 1 nočitev v luksuznem kampu v puščavi Wadi Rum (z lastno kopalnico in klimatsko napravo)
- obroki po programu (polpenzion z izjemo prve nočitve in večerja v lokalni restavraciji v Akabi),
- lokalni vodnik,
- ogledi in vstopnine po programu,
- štiriurni 4x4 jeep safari v Wadi Rumu,
- viza
- letališke in varnostne pristojbine,
- lokalno in slovensko vodenje
- organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

- postavke, ki so navedene kot doplačila,
- dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco,
- storitve po posebnih naročilih,
- napitnine v hotelih, lokalnim vodnikom in voznikom, ki so v arabskem svetu obvezne (znesek 50 EUR na osebo predate prvi dan potovanja vodniku)


DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 15 do 25 oseb: 120 €


Možna doplačila (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest - cene se lahko spremenijo):

- izlet z ladjico s kosilom in snorkljanjem: 55 €
- Doplačilo za panoramski šotor v Wadi Rumu: 85 €/osebo (oziroma 105 € za samostojno uporabo)
- Enoposteljna soba: 225 €
- Doplačilo od/do letališča: 70 € za povratni transfer

Program


1.DAN: LJUBLJANA - BENETKE – AMAN

Zbor potnikov na izbranem letališču in direktni polet v Aman (doplačilo za prevoz). Po pristanku in ureditvi obmejnih obveznosti prevoz do hotela in nočitev.


2.DAN: AMAN – JERASH – AJLOUN – AMAN | zajtrk, večerja


Po zajtrku vožnja na sever Jordanije, ki velja za enega najrodovitnejših predelov države, hkrati pa skriva tudi veliko izjemnih arheoloških najdišč. Med nje spada tudi mesto Jerash, eno najlepše ohranjenih rimskih mest v tem delu sveta. Prelep ovalen forum, vrsta templjev in kolonade ob ulicah očarajo še najzahtevnejše oste. V bližini se nahaja Ajloun, arabska trdnjava oziroma utrdba na hribu sredi oljčnih nasadov še iz časov križarjev, ki je dragocen spomenik islamske vojaške arhitekture. Iz utrdbe lahko opazujete prelep pogled proti dolini Jordana. V popoldanskih urah se vrnemo v prestolnico, kjer sledi ogled mesta. Najprej obiščemo novi del mesta, zaključimo pa v starem mestnem jedru z obiskom mestne citadele, kjer nas bodo navdušili ostanki antične in arabske arhitekture, pod njo pa enega najbolj ohranjenih imenitnih rimskih gledališč. Zvečer se bomo prepustili čarom živahnega središča, kjer bomo obiskali zanimivo tržnico »suka« in številne trgovinice. Uživali boste v živahnem utripu mesta, ki postaja vzhodna Švica, kamor se seli kapital. Večerja in prenočitev. 


3.DAN: AMAN - PETRA – WADI RUM | zajtrk, večerja

Po zgodnjem zajtrku sledi vožnja in ogled slovitega mesta Petra. Dolgo pozabljeno in v rdeče skale vklesano jordansko zgodovinsko mesto Petra je svetovna znamenitosti, eno od novih čudes sveta, Unescova svetovna dediščina in vsekakor kraj, ki ga je treba doživeti. Obiskali bomo več kot 2.500 let staro mesto Nabatejcev, podjetnih Arabcev, ki so služili z davki mimoidočih trgovcev. Najprej se sprehodimo skozi ozko sotesko, katere stene se dvigajo do 200 metrov nad nami. Približno en kilometer soteske in odpre se nam pogled na monumentalno fasado v steno vklesane Zakladnice, ki je preživela vsa ta stoletja. Nadaljujemo s hojo, kjer z vsakim korakom odkrivamo nova svetišča, grobnice, gledališče, … Sprehod po starodavnih ulicah in občudovanje spretnosti nekdanjih graditeljev. Prav zares je Petra prava poezija v (rožnatem) kamnu. Popoldne se zapeljemo v puščavo Wadi Rum, impresivno pokrajino rdečega peska in bizarnih skalnih formacij, kjer nas čaka večerja v kampu in prenočevanje.


4.DAN: WADI RUM - AKABA| zajtrk, večerja

Zajtrk v kampu, nato pa si z džipi privoščimo izlet v čudovito to čudovito puščavsko dolino, ki je služila kot kulisa številnim hollywoodskim filmom. Iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo v nebo dvigujejo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so izjemne mojstrovine, ki se zdijo kot iz drugega planeta. Ustavili se bomo ob najlepših točkah in spoznavali življenje Beduinov, ki so se na to negostoljubno okolje prilagodili pred več kot 3.000 leti, kar dokazujejo različne stenske poslikave. Nadaljevanje poti do Akabe, kjer sledi večerja in nočitev.


5.DAN: AKABA – LOKALNA VEČERJA | zajtrk, večerja

Zajtrk v jordanskem letovišču ob Rdečem morju, kjer vlada sproščeno vzdušje in rdečemorski koralni grebeni. Ozke ulice polne trgovin in restavracij vas kar posrkajo vase in kaj hitro vas lahko ogovorijo prodajalci začimb, ki pripravijo mešanico natančno po vašem okusu. Čas za lenarjenje in sprostitev. Možnost obiska kluba na plaži. Zvečer sledi večerja v lokalni restavraciji s tradicionalnimi jordanskimi jedmi.


6.DAN: AKABA – PLAŽA ALI IZLET Z LADJICO | zajtrk, večerja

Prost dan v Akabi. Glavna prednost Rdečega morja je njegova temperatura, ki se tudi v zimskih mesecih ne spusti pod 21 stopinj Celzija. Ko pa to prednost povežemo z bogatim podvodnim svetom, pa vidimo, da je Akaba raj za potapljanje skozi vso leto. Dan si lahko popestrimo s poldnevnim izletom z ladjico na koralni greben, ki vključuje kosilo in snorklanje ter opazovanje neokrnjenosti jordanskega podvodnega sveta (doplačilo).


7.DAN AKABA - KERAK – MRTVO MORJE | zajtrk, večerja

Po zajtrku se poslovimo od rdečih gora in nadaljujemo v osrednji del Jordanije, deloma po najstarejši »avtocesti« na svetu – antični kraljevi cesti, ki je že v Mojzesovih časih povezovala dolini Evfrata in Tigrisa z Arabskim polotokom. Po njej so nato stoletja potovale karavane trgovcev, romarjev in križarjev, ki so pustili številne sledi, slednji, tudi puščavski grad Kerak, okoli katerega so se spletle številne zanimive legende. Raziskali bomo labirint podzemnih hodnikov pod gradom ter uživali v razgledu. Nato se spustimo proti Mrtvem morje, kjer bomo imeli nekaj časa za počitek in uživanje. Mrtvo morje je prav posebno doživetje, saj lahko leže v vodi berete časopis, lahko pa se mažete z mineralno zdravilnim blatom, medtem ko vas boža toplo sonce. Preizkusili boste lahko zdravilne lastnosti blata iz najbolj slanega morja na svetu. Sledi večerja in nočitev.


8.DAN: MRTVO MORJE – BETANIA - MADABA- GORA NEBO – MRTVO MORJE - AMAN - BENETKE - LJUBLJANA |zajtrk

Po zajtrku nekaj prostega časa ob Mrtvem morju nato pa se odpeljemo do kraja Betania ob reki Jordan, kjer naj bi pred 2000 leti Janez Krstnik krstil Jezusa. Obiščemo slavni mozaik v kraju Madaba, kjer je največ krščanskega prebivalstva v vsej deželi. Mesto slovi po prelepih mozaikih - z vrhuncem Mozaičnega zemljevida z edinstvenim prikazom Svete dežele. Cerkve pa se izmenjujejo z mošejami. Sledi vzpon na goro Nebo, od koder je Mojzes gledal obljubljeno deželo. Zazrli se bomo proti Sveti deželi, dolini reke Jordan in proti Mrtvemu morju. Odhod proti Amanu, kjer se v poznih večernih urah odpravimo proti letališču. Sledu pristanek v nočnih urah in organiziran prevoz proti Ljubljani (doplačilo).


Hitre opombe


Čarobna Petra
Nekdanja antična prestolnica Petra, eno izmed sedmih čudes sveta, s samostanom, vklesanim v živo skalo, jemlje dih tako podnevi kot ponoči. Odpravite se v Wadi Rumin izkusite spanje sredi puščave, nato pa preverite, ali pripovedke o Mrtvem morju zares držijo. Pazite le, da se po kopanju sperete s sladko vodo.

Muzej na prostem
Po celotni državi na vas čakajo številne rimske ruševine, ki jih je toliko, da bi jih bilo nesmiselno prestavljati v muzeje. Še posebno je vreden ogleda Herkulov tempelj s pripadajočim amfiteatrom.

Koristne informacije
Za vstop v državo je potreben vizum, priporočljivo je, da si uredite Jordan Pass, ki zagotavlja vizum ter vstop v nekatere atrakcije. Priporoča se cepljenje proti tetanusu ter hepatitisu B in A.


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji