Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


SARAJEVO,MEĐUGORJE,MANDARINE,TROGIR,8.10.-10.10.

HOTEL: HOTEL 3* 2 dni - avtobus iz NM
ODHOD:CENA:
8.10.-10.10.od 187 €
8.10.-10.10.od 207 €
SARAJEVO, MEĐUGORJE IN OBIRANJE MANDARIN V DOLINI REKE NERETVE

SARAJEVO, MEĐUGORJE, MANDARINE in TROGIR

- 8.10.-10.10. (petek-nedelja)


· Sarajevo, prestolnica večkulturne dežele.
· Na vsakem koraku bogastvo arhitekture.
· Priporočamo: dan druženja ob trgatvi mandarin.


1. dan: SLOVENIJA–SARAJEVO- MEĐUGORJE - GRADAC

Odhod iz Novega mesta bo v zgodnjih jutranjih urah, pobiranje potnikov na poti. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo z vmesnimi postanki peljali do Sarajeva. V dopoldanskih urah bomo že v Sarajevu. Z lokalnim vodnikom bomo odkrivali lepoto in zgodovino mesta: sprehod do promenade Iliđe, mimo porušene časopisne hiše Oslobođenje in ob reki Miljacki proti centru, s krajšim postankom pri Principovem mostu. Sprehodili se bomo po nekdanji ulici Vase Miskina, sedanji Ferhadiji, do večnega ognja in mestne tržnice. Ogledali si bomo še Bezistan, Begovo džamijo, staro pravoslavno cerkev in katedralo. Na Baščaršiji pa se prepustili trgovinicam in restavracijam, čevapdžinicam, burekdžinicam....

Popoldne bomo nadaljevali vožnjo vse do zelo obiskanega romarskega središča - Međugorja. Postanek bo namenjen ogledu cerkve sv. Jakoba in bližnjega trga,kjer se bomo samostojno sprehodili. Nekaj prostega časa za kavico ali prigrizke v bližnjih bifejih, kafanah ali restavracijah. Pozno popoldne bomo nadaljevali z vožnjo do makarske riviere, v Gradac. Nastanitev v hotelu ob morju, po želji osvežitev v morju. Samopostrežna večerja v hotelu. Po večerji se dobimo na plaži, zapojemo in nazdravimo. Nočitev. 

2. dan: DOLINA NERETVE–JEZERO KUTI 


Po zajtrku se bomo odpravili v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal nekateri imenujejo »hrvaška Kalifornija«. Dolina je s svojo delto eno največjih in edinstvenih močvirnatih področij v Sredozemlju in pomemben naravni spomenik. Z avtobusa se bomo presedli v posebna tradicionalna plovila, trupice, in se pod vodstvom izkušenih domačinov zapeljali do ene od številnih plantaž sočnih mandarin. Do sitega se jih bomo najedli in jih nabrali za domov (približno 5 kun na 1 kg). Nadaljevali bomo z vožnjo po številnih rečnih rokavih do jezera Kuti. Na obali jezera se bomo pustili razvajati prijaznim domačinom, ki nam bodo postregli z domačo lozo, smokvami in tradicionalnim kosilom: pražen krompir, več vrst mesa na žaru, zelje, sladica, kava, domače belo in črno vino ter voda. Pozno popoldne se bomo vrnili v naš hotel ob morju. Večerja. Kopanje po želji. Nočitev.

3. dan: TROGIR–SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku se bomo odpeljali proti srednji Dalmaciji, postanek v mestu Trogir. Mestece, ki na vsakem koraku skriva neko zgodbo, je v dobesednem pomenu mesto muzej z zelo dolgo zgodovino, vse od rimskih časov pa do danes. Mnogi menijo, da gre za eno najbolje ohranjenih romantično-gotskih mest srednje Evrope, zaradi česar je res edinstveno, ter s tem tudi posebno. Jedro Trogirja sestavljata grad in stolp, ki sta obkrožena z mestnim obzidjem pod UNESCO zaščito. Posebno vrednost pa Trogirju daje stolna cerkev sv. Lovra ter delo slavnega dalmatinskega mojstra iz 13. st., Radovana, ki je na portalu stolnice. Če bodo razmere dopuščale, bomo naredili krožno vožnjo okoli otočka Čiovo. Nekaj prostega časa za kavico ali kosilo  številnih lokalih. Popoldne vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

DATUM: 8.10.-10.10.2021 (petek-nedelja)


REDNA CENA: 189 € + 18 € =  207€
Cena za zgodnje prijave in za naročnike DOLENJSKEGA LISTA: 169 € (pri udeležbi najmanj 45 oseb)
= 187 €
Trenutno imamo manjše število prijavljenih oseb, zato je na prvotno ceno dodan strošek 18 €.
HVALA ZA RAZUMEVANJE!
Doplačila v primeru manjšega števila  potnikov na avtobusu: 18 € za 35-44 oseb.

Cena vključuje:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, 2 x nastanitev s polpenzionom v dvoposteljnih sobah v hotelu v kraju Gradac na Makarski rivieri, zunanje oglede in vodenje po programu, program foto safari z obiranjem mandarin in kosilom (dobrodošlica-žganje, fige, kosilo s pijačo ob glasbi, vožnja s »trupicami«), turistično pristojbino, vodenje in organizacija potovanja,osnovno nezgodno zavarovanje.Doplačila in popusti po želji:
· doplačila po želji: enoposteljna soba 40 €, vstopnine  Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji