Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


NOVOLETNA JORDANIJA - zagotovljeno, 26.12.21

8 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
POTOVANJE 8 dni, 26.12.od 1197 €
(O) JORDANIJA - po sledeh Lawrenca Arabskega, BLIŽNJI VZHOD, AMMAN, potovanja 2021, novoletne počitnice

JORDANIJA - ZAGOTOVLJENO POTOVANJE

ODHOD 26.12.2021, POVRATEK 02.01.2022

AQABA JORDANIJA CITY BREAK  petra historic jordanija

 CENA = 1.197 € 

Obvezna doplačila
 
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb 60 €
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb 99 €

Doplačila po želji
 
Doplačilo za enoposteljno sobo 175 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 45 €
Jahanje kamel v Wadi Rumu (1 ura) 25 €

Popusti
 
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 10 %
Članski popust od redne cene aranžmaja 3.5 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču 5 %

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje:
 
povratni prevoz na letališče, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse, vsi avtobusni prevozi po programu, 6x nočitev v hotelih 3-4* s polpenzionom, 1x nočitev v beduinskem kampu s polpenzionom, izlete in oglede z vstopninami, slovensko vodenje in lokalni vodniki, vizum, priprava in organizacija potovanja. 


Nočitev v beduinskem kampu: vsa oprema je priskrbljena (postelje, posteljnina, skupne kopalnice). Priporočamo, da vzamete s seboj topel kos oblačila.


VIZE: Vizum za vstop v Jordanijo je potreben. Uredimo vam ga v Agenciji. Potreben je potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev.


ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.


Zakaj v Jordanijo?


Zaradi gostoljubnih Jordancev, ki bi za dobro počutje gosta premikali gore, zaradi pestrosti naravnih in kulturno-zgodovinskih lepot, ki je celo večja od tiste v Egiptu, pa čeprav je ta 10-krat večji od Jordanije, zaradi Petre, rožnatega mesta Nabatejcev, »starega pol toliko kot čas«, ki je hkrati dom enega zadnjih plemen beduinov, ki živijo v puščavi. Vsekakor pa zaradi ene najlepših puščav sveta Wadi Rum, ki je navdihovala legendarnega Lawrenca Arabskega. Tam sončni zahod na rožnatih skalah in zvezdnato nebo nad peskom zdrzne in odmrzne vse naše čute. In ne nazadnje zaradi Mrtvega morja in kopanje v njem, ki je nekaj kar enostavno morate doživeti. Vabljeni.

wadi rum tura jordanija aqaba

Program

1. dan: LJUBLJANA – AQABA.
Zbor potnikov v Ljubljani in vožnja na eno od okoliških letališč. Polet proti Aqabi na Rdečem morju. Po prihodu se odpeljemo v hotel in si privoščimo sprehod po mestu in prost počitniški večer. (H, ZV).

2. dan: AQABA – KERAK - MRTVO MORJE.
Zajtrk. Vožnja proti severu. Po puščavski ravnici potujemo do križarskega lepotca Kerak, ki si ga ogledamo in se vživimo v vlogo križarjev, ki so tukaj varovali najpomembnejši dostop do svetega Jeruzalema. Spustimo se globoko v sirsko-afriški tektonski jarek do točke, ki leži več kot 400 m nižje od gladine morja. Okopamo se v najbolj slanem morju na najnižji točki na Zemlji. Nočimo ob Mrtvem morju. (H*, ZV)

3. dan: AMMAN – dolina reke JORDAN - AJLOUN – JERASH – AMMAN.
Zajtrk. Vožnja po dolini reke Jordan. Okoli nas bežijo svetopisemski prizori in scene iz palestinskega življenja. Po slikoviti pokrajini sedvignemo na planoto in nadaljujemo do Ajlouna, kjer spomenik islamske arhitekture temeljito raziščemo. Sledi obisk odlično ohranjenega glavnega mesta nekdanjega Dekapolisa – rimske Gerase, ki je eden viškov antike na Bližnjem vzhodu. Vožnja v Amman in ogled jordanske prestolnice. Vozimo se skozi moderne četrti belega mesta, obiščemo mestno citadelo s čudovitim pogledom na staro mestno jedro. V starem jedru se najprej skupaj izgubimo v ozkih uličicah in vsrkavamo levantinsko vzdušje. (H*, ZV)

4. dan: AMMAN – MADABA – MKAVER – WADI MUJIB – PETRA.
Zajtrk. Pot nas pelje proti jugu. V Madabi si ogledamo sloviti mozaik. Na gori Nebo uzremo Mojzesov pogled na Obljubljeno deželo. Po kosilu nadaljujemo po slikoviti Kraljevi cesti, polni čudovitih pogledov in presunljivih naravnih lepot. Vzpnemo se na mističen kraj nekdanje trdnjave Mkaver, kjer so obglavili Janeza Krstnika. Vzdolž najglobljega tektonskega jarka občudujemo največji “vadi” v Jordaniji, Wadi Mujib. Sledi vožnja po puščavski avtocesti do Petre. Namestitev v hotelu. Prost večer. Nočitev. (H, ZV)

5. dan: PETRA.
Zajtrk. Začnemo zgodaj saj nas čaka najlepši dan potovanja – mesto v kamnu, rdeča Petra, eden najlepših krajev na svetu. Navduši nas že vstopna soteska, Sik, ki se nenadoma razpre in zagledamo “Zakladnico”. Potem se lotimo raziskovanja spomenikov v osrednjem delu nabatejske metropole. A morda še bolj nas navdušijo stranske doline in vrhovi nad mestom. Sprehodimo se do visokih žrtvenikov, sončni zahod pa si lahko privoščimo pri “Samostanu”. Petra je poezija v kamnu, za njen pravi zven se je vredno potruditi! Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan: PETRA – MALA PETRA - WADI RUM.
Zajtrk. Obiščemo Malo Petro, kjer se nahaja ena najstarejših arheoloških nahajališč na Bližnjem vzhodu, kjer so, podobno kot v Jerihu, prebivali že pred 9.000 leti. Potem se odpeljemo do slovite Rožne puščave Wadi Rum, kjer si privoščimo 4-urni puščavski safari z beduinskimi džipi po veličastni negibnosti Lawrencea Arabskega, se spustimo po puščavski sipini, obiščemo puščavski most, vstopimo v sotesko in še kaj. Noč preživimo kar tukaj, v beduinskih šotorih. Ponoči se temperature v puščavi spustijo, a beduini dobro poskrbijo za nas – skuhajo nam dobro večerjo in priskrbijo tople odeje, da je naša izkušnja čudovita. (O, ZV)

7. dan: WADI RUM – AQABA.
Zajtrk. Po želji možnost jahanja kamel (doplačilo). Sledi vožnja v Aqabo, jordansko letovišče ob Rdečem morju. Užijemo sproščeno vzdušje obmorsko vzdušje. Čas izkoristimo za kopanje v Rdečem morju ali (po želji in za doplačilo) izlet z ladjico na koralni greben. Zvečer zavijemo na atraktivno tržnico, se sprehodimo ob morju in uživamo v mehkem vzdušju. Večerja in nočitev. (H, ZV)

8. dan: AQABA - LJUBLJANA.
Zajtrk. Prosto za počitnice in kopanje v letoviški Aqabi ali izleti po želji. Vožnja na letališče polet na eno od okoliških letališč. Sledi še vožnja v Ljubljano. (Z, letalo)


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji