Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ZAHODNA TURČIJA, pomlad 2020

HOTEL: IZBOR HOTELOV 8 dni - letalo iz Lj
ODHOD:CENA:
7xPOL, 12.-19.03.20od 478 €
7XPOL ,19.-26.03.20od 488 €
ostali termini do majaod 498 €
(N) UGODNE PONUDBE, ISTANBUL-PERGAMON-KUSADASI-EFEZ-PAMUKKALE-HIERAPOLIS-ANTALYA, letalo iz Lj, polpenzion, 8 dni, marec-maj 2020

ZAHODNA TURČIJA, MAREC-MAJ 2020

11 istanbul

Istanbul, Bursa, Pergamon, Kusadasi, Efez, Pamukkale, Hierapolis, Antalya


Efez Pamukkale turčija

Pomembno: Za potovanje je potreben potni list veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči


PROGRAM


1. dan: let v Istanbul

Let s posebnim letalom (čarter let) iz Ljubljane proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev ter večerja v hotelu na območju Istanbula.


2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola

Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, na katerem so se v preteklosti zbirali ljudje, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, edine mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Sledi najpomembnejša mojstrovina bizantinske umetnosti, Hagija Sofija. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, danes pa je muzej, ki ga imenujejo tudi osmo čudo sveta. Za zaključek dneva boste obiskali egipčanski ali zeliščni bazar, ki se nahaja na severni strani mesta. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.


3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju – Bursa

Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za doplačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato vas odpeljemo v Burso, antično Prusijo, ki je bila od leta 1326 prvo glavno mesto osmanskih sultanov. Bogato, danes glavno mesto province, se nahaja v rodovitni dolini, obkroženi z visokimi gorami. Ozke ulice, slikovite stare hiše, impozantne mošeje in gosto poseljene ulice bazarja, kjer diši po Orientu; mostovi čez soteske v središču mesta, romantična, stara pokopališča ob razkošnih modernih bulvarjih in znanih termalnih vrelcih – to je Bursa. Videli boste mošejo Ulu in Koza Han, nekdanji bazar svile. Večerja in nočitev na območju Burse.


4. dan: Pergamon – Kusadasi

Zajtrk. Pot ob obali vas bo pripeljala vse do Pergamona. Tam si boste med drugim ogledali Akropolo, najbolj pokončno antično gledališče, kot tudi temelje Zeusovega templja ter ostanke knjižnice, ki je bila, s knjižnico v Aleksandriji, največja v tistem času. Prav tako so tukaj izumili pergament. Nato se preko Izmirja odpeljete proti Kusadasiju. Večerja in nočitev na območju Kusadasija.


5. dan: Efez – Pamukkale

Zajtrk. Današnji izlet vas popelje najprej proti Efezu, enemu največjih in najbolje ohranjenih izkopanih mest na svetu. Tempelj Artemis iz helenističnega obdobja sodi k sedmim čudom sveta. Pod vladavino cesarja Avgusta je bilo mesto najpomembnejša trgovska metropola Male Azije. Gromozansko gledališče, ki ga je lahko obiskalo 24.000 ljudi ter Celzusova knjižnica pričata o visoko razvitem mestu. Sledi vožnja skozi plodno pokrajino velikega meandra po notranjosti dežele vse do Pamukkal, na hribu ležečega bombažnega gradu s terasami iz apnenca. Ob prihodu v vaš hotel, se boste imeli priložnost okopati v termalni vodi v hotelu. Večerja in nočitev na območju Pamukkal.


6. dan: Hierapolis – Antalya

Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi z večerjo na območju Antalye.


7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran.


8. dan: odhod domov

Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let proti Ljubljani.


Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.


TERMINI IN CENE:


12.03. – 19.03.2020 | 478 eur


19.03. - 26.03.2020 | 488 eur


02.04. – 09.04.2020 | 498 eur


09.04. – 16.04.2020 | 528 eur


16.04. – 23.04.2020 | 548 eur


23.04. – 30.04.2020 | 578 eur


30.04. – 07.05.2020 | 598 eurCena vključuje: 

Cena na osebo v dvoposteljni sobi.


 letalski prevoz Ljubljana – Istanbul in Antalya – Istanbul – Ljubljana z letališkimi pristojbinami, ekonomski razred, Turkish Airlines

 7 x nočitev v hotelih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi

 7 x polpenzion

 oglede po programu z vstopninami (Istanbul – Modra mošeja in Hagija Sofija, Bursa z mošejo Ulu ter Koza Han, Pergamon, Efez, Hierapolis, Antalya, slap Karpuzkaldiran, ...)

 prevoze po programu s klimatiziranim in udobnim turističnim avtobusom

 slovensko spremstvo med potovanjem po Turčiji in lokalni vodnik

 organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti


Cena ne vključuje:

 fakultativnih izletov in storitev

 dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu

 stroškov osebne porabe in napitnin

 paketa kultura in večerje

 zdravstvenega zavarovanja


Doplačila v agenciji:


• Celosten paket zavarovanja potovanja od 32,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage


• Parkirišče na zunanjem parkirišču Letališča Ljubljana: 35,-EUR na vozilo, na teden (povratek marec-april) oz. 50,-EUR na vozilo, na teden (povratek maj)


• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 159,-EUR


Možna doplačila vodniku na poti:

palača Topkapi cca 25€/osebo, Istanbul By Night cca 20€/osebo, z ladjico po Bosporju cca 30€/osebo, hiša vasica Sirince s kosilom cca. 35€/osebo, ples dervišev 20€ na osebo, polet z balonom v Pamukkalah cca 175€ na osebo. Minimalno št. potnikov za izvedbo posamičnega izleta je 10.


Predvideni hoteli na poti: ali podobni...Istanbul: 

Na obeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, se razprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi veliko znamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja (edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še veliko več.

Pergamon:

Pergamon je antično mesto nad dolino Bakirçay, v severozahodnem delu Male Azije, nedaleč stran od današnjega Bergama v Turčiji. V času helenizma se je razvilo utrjeno središče Pergamske države, dinastije Atalida in središče znanja v času antike.

Kuşadası

Kuşadası je eno največjih svetovnih letovišč in kraj, kjer se v Turčiji zadržujejo velike križarke. Gostom nudi dolge plaže, odlične možnosti za nakupovanje in izjemno nočno življenje. Obkroža ga eden izmed najlepših nacionalnih parkov v Turčiji, vključno z nacionalnim parkom Kalamaki, ki se nahaja na polotoku Dilek, približno 30 km proti jugu. Kuşadası je tudi odlično odhodno mesto za vse, ki bi želeli obiskati mesto Efez, oddaljeno cca 30 min vožnje.

Efez: 

V starem veku je bil Efez eno največjih in najpomembnejših grških mest v Mali Aziji. Tam se nahaja eno izmed sedmih svetovnih čudes, Artemidin tempelj. Efez se danes smatra za enega največjih arheoloških najdišč na svetu in je ena najbolj znanih znamenitosti Turčije.


Zdravilišče Pamukkale: 

Pamukkale, imenovane tudi bombažni grad, so poznane po svojih snežno belih terasah iz apnenca. Te formacije so se razvijale stoletja s pomočjo termalnih vod z vsebovanim apnencem. V zdravilnih učinkih teh voda so uživali že stari Rimljani. Danes so Pamukkale del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine in priljubljena turistična destinacija ter tudi zdravilišče.


Hierapolis:

Antično mesto Hierapolis se razprostira nad sanjskimi apnenčastimi terasami. Najbolj je poznan po dobro ohranjenem gledališču iz 2. stoletja, rimskih termah, ostankih Apolonovega templja in mestnih vratih.


Antalya:

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

Opombe in navodila:

 Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.

 Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.

 Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.

 Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list.

 Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Pogoji odpovedi potovanja:

do 45 dni pred odhodom 10 % vrednosti aranžmaja,

od 44 do 30 dni pred odhodom 25 % vrednosti aranžmaja,

od 29 do 15 dni pred odhodom 50 % vrednosti aranžmaja,

od 14 do 12 dni pred odhodom 80 % vrednosti aranžmaja,

od 11 do 0 dni pred odhodom ali po odhodu 100 % vrednosti aranžmaja.


Plačilo: 25% ob rezervaciji, preostanek najkasneje do 30 dni pred odhodom.

Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. S podpisom pogodbe se potnik strinja z navedenimi pogoji, zato prosimo cenjene potnike, da pozorno preberejo pogoje.

Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/.

Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji