Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


VELIKA TUNIZIJSKA TURA 2020

HOTEL: PO PROGRAMU 8 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
16. ali 23.2.20., VODENOod 699 €
8-DNEVNI PROGRAM, POTOVANJE PO TUNIZIJI, VOŽNJA PO SAHARI, OBISK BERBEROV IN OAZ, UGODNO, FEBRUAR 2020

VELIKA TUNIZIJSKA TURA


TUNIZIJA BERBERI SAFARI TURA   TUNIZIJA BERBERI MESTO PUŠČAVA SAHARA

Vsi tisti, ki vam počitnice in sproščen oddih nista dovolj in si želite pobliže spoznati Tunizijo ter obenem spoznati katero od skrivnosti te »dežele za tančico«, vabljeni, da se nam pridružite na našem, posebej za to, pripravljenem programu.  


KSAR TUNIZIJA OAZA SAHARA

PROGRAM:


1. DAN: BENETKE/DUNAJ – TUNIS
Dvourni polet proti Tuniziji. Pristanek na letališču Tunis v popoldanskih urah, avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi Gammarth 5*. V pozno popoldanskih urah ogled idilične vasice umetnikov Sidi Bou Said, kjer se bomo prepustili romantiki in veličastnim panoramskim razgledom proti Kartagini in mestu Tunis ter se navduševali nad mestecem belih in modrih barv, ki marsikoga spomni na grški otok Santorini. Večerja v hotelu in nočitev.

2. DAN: TUNIS center – KARTAGINA
Po zajtrku se odpravimo proti centru moderne in živahne tunizijske prestolnice. Sprehodili se bomo skozi novi – francoski del mesta vse do starega arabskega dela – medine, kjer boste našli raznovrstne trgovinice s spominki in se lahko preizkusili v barantanju. Prosto za nakupovanje. Po kosilu ogled enega največjih mest antičnega sveta, Kartagine, ki so jo nekoč imenovali biser Mediterana. Ruševine tega mesta, ki je danes pod Unescovo dediščino, vam bodo odkrile svojo burno preteklost ter povedale zgodbo o princesi Elisi in velikem vojskovodji Hanibalu. Na področju Kartagine bomo obiskali hrib Byrsa, kjer je Kartagina nastala in od koder se nam odpira fantastična panorama na mesto Tunis ter Antonijeve terme, ki so bile nekoč poznane kot ene največjih v rimskem imperiju. Povratek v hotel in večerja ter nočitev.

3. DAN: TUNIS muzej BARDO – DOUGGA – HAMMAMET
Dopoldan ogled muzeja Bardo, ki je eden najpomembnejših muzejev na Mediteranu, po svoji bogati zbirki pa drugi na Afriškem kontinentu. Lociran je v nekdanji palači turških bejev in ima eno največjih zbirk rimskih mozaikov na svetu. Po ogledu muzeja bomo pot nadaljevali proti mestu Dougga, v bližini katerega bomo imeli tudi kosilo. Dougga je eno najlepših arheoloških najdišč v Tuniziji, ki je od leta 1997 zaščiteno s strani Unesca kot svetovna dediščina. Vsekakor so ogleda vredne ruševine gledališča, ki je nekoč lahko sprejelo tudi do 3000 gledalcev, Saturnov tempelj, tempelj boginje Junone ter še veliko drugih zanimivosti. Vožnja in namestitev v mestu Hammamet, v hotelu El Mouradi El Menzah 4*. Večerja in nočitev.

4. DAN: HAMMAMET – KAIROUAN – TOZEUR
Po zajtrku se odpeljemo proti jugu države in prvi postanek naredimo v svetem mestu Kairouan, ki je bilo ustanovljeno v 7. stoletju. Za mnoge muslimane se mesto Kairouan šteje za 4 najsvetejše mesto na svetu, ravno tako pa je znano tudi po čudovitih ročno izdelanih preprogah. Po ogledu mošeje Oqba ibn Nafaa in bazarju preprog, bomo nadaljevali vožnjo proti jugu in se na poti ustavili za kosilo. V popoldanskih urah bomo prispeli v mesto Tozeur, ki je poznano kot največja oaza palm datljev v državi. Možnost ogleda puščavskega živalskega vrta in šova s plazilci, zanimivega zgodovinskega muzeja Dar Zamen na prostem v oazi palm datljev in muzeja Dar Cheriat, tipične tradicionalne arabske hiše (doplačilo). Nastanitev v hotelu El Mouradi Tozeur 4*. Večerja in nočitev.

5. DAN: TOZEUR – CHOTT EL JERID – DOUZ
Po zgodnjem zajtrku se bomo ob doplačilu s terenskimi vozili podali na fakultativni izlet, na pot do čudovitih gorskih oaz Chebike in Tamerze, nedaleč od Alžirske meje, ter v osrčje gorovja Atlas, kjer bomo uživali ob pogledu na čudovito naravo; slapovi, kanjoni, izviri vode in datljeve palme. Naši terenci nas bodo zapeljali tudi na staro off road stezo Pariz-Dakar, kjer bomo med zanimivo in adrenalinsko vožnjo odkrivali čare puščave Sahare. Sredi puščave bomo videli tudi »vesoljsko vas« - kulise, ki so ostale od snemanja poznanega filma Vojna zvezd. Na kosilo se bomo vrnili v hotel v Tozeur in nato nadaljevali pot proti slanemu jezeru Chott el Jerid, ki je največja slana depresija severne Afrke. Jezero popolnoma usahne v poletnih mesecih in je posebna atrakcija. V mesto Douz, poznano tudi kot vrata Sahare, bomo prispeli v poznih popoldanskih urah in se namestili v hotelu El Mouradi Douz 4*. Ob doplačilu boste imeli možnost puščavo doživeti malo drugače, na kameljem hrbtu. Večerja in nočitev.

6. DAN: DOUZ – MATMATA – EL JEM – SKANES
Dopoldan nas bo puščavska pot vodila do gorovja Matmata, ki je poznano tudi kot mesečeva pokrajina. Ogledali si bomo tipično berbersko podzemno bivališče, imenovano trogloditska hiša, kjer nekateri Berberi (prvotni prebivalci Tunizije) še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. V gorovju Matmata bomo za malico poizkusili nekatere njihove specialitete; domači kruh, olivno olje in med ter se okrepčali z metinim čajem. Na poti proti severu države se bomo ustavili na kosilu in popoldan prispeli v mesto El Jem, kjer si bomo ogledali enega največjih in najbolje ohranjenih rimskih amfiteatrov. Sprehod po amfiteatru nas bo vrnil nazaj v preteklost, ko so se v areni borili gladiatorji. Ruševine so od leta 1979 pod okriljem Svetovne kulturne dediščine. V večernih urah bomo prispeli v Skanes, turistično naselje v bližini mesta Monastir, kjer se bomo namestili v hotel El Mouradi Skanes 4*. Večerja in nočitev.

7. DAN: MONASTIR – SOUSSE – CAP BON – TUNIS
Po zajtrku bomo obiskali mesto Monastir, kjer si bomo ogledali najstarejši arabski ribat oz. trdnjavo v Magrebu. V tem mestu je rojen tudi prvi predsednik neodvisne Tunizije, Habib Bourguiba, katerega še danes domačini radi imenujejo oče moderne Tunizije. Ogledali si bomo mavzolej njegove družine, ki s svojim izgledom spominja na mošejo. Nato se bomo podali v mesto Sousse (tretje največje v državi), v medino. Prosto za nakupe. Sledi kosilo in vožnja proti predelu imenovanem Cap Bon ali rajski vrt, ki je izredno bogat z agrumi, oljkami in vinsko trto. Ustavili se bomo v chateau Bachus, kjer bomo lahko degustirali njihova najboljša vina. V večernih urah bomo prispeli v glavno mesto Tunis. Namestitev v hotelu El Mouradi Gammarth 5*. Večerja in nočitev.

8. DAN: TUNIS – BENETKE/DUNAJ
Zgodnji zajtrk. Sledi prevoz do letališča Tunis, od koder bomo poleteli v Benetke ali na Dunaj.


MOŽNI FAKULTATIVNI IZLETI (doplačilo na licu mesta):

- obisk živalskega vrta, zgodovinskega muzeja Dar Zamen in muzeja Dar Cheriat (prb. 15 €);
- vožnja s terenskimi vozili do gorskih oaz Chebika in Tamerza ter off road vožnja s terenskimi vozili do Ong Jmela (prb. 45 €);
- ježa kamel (prb. 15€). 


PROGRAM VKLJUČUJE:

Letalski prevoz na relaciji Benetke/Dunaj – Tunis – Benetke/Dunaj, letališke in varnostne pristojbine, vse prevoze po programu, sedem polpenzionov v hotelih 4*/5* (lokalna kategorija), 6 x kosilo v lokalnih restavracijah na poti, zunanje oglede po programu z lokalnim vodnikom in vstopnine po programu, lokalnega vodnika, spremstvo slovensko ali hrvaško govorečega vodnika, organizacijo in izvedbo potovanja. Opomba: V primeru zadostnega števila prijav lahko ob doplačilu organiziramo povratni transfer Ljubljana – Benetke/Dunaj. 


PROGRAM NE VKLJUČUJE:

Zavarovanja rizika odpovedi in drugih zavarovanj, obrokov različnih od navedenih, prevozov, izletov, hotelskih taks, napitnin in drugih storitev, ki niso navedene v programu. 


CENIK IN TERMINI:

VELIKA TUNIZIJSKA TURA CENIK

OPOMBA: Program potovanja se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa. Fakultativni izleti in obvezna doplačila se plačajo slovenskemu vodniku na licu mesta. Minimalno število udeležencev za izvedbo programa potovanja je 12 oseb. Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji