Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


TURČIJA - SONČNA LIKIJA, POMLAD 2023

HOTEL: izbor 8 dni - letalo iz LJ
ODHOD:CENA:
LIKIJA, 27.2., 7xNZod 299 €
LIKIJA, 6.3., 7xNZod 329 €
LIKIJA, 13.3., 7xNZod 349 €
ZELO UGODNE PONUDBE, LIKIJA 2023, z letalom iz Lj, nočitev z zajtrkom, 7 dni, POMLAD 2023

SONČNA LIKIJA - VODENA POTOVANJA, 8 DNI

POMLAD 2023 | FEB - MAJ

 


FIRST MINUTE CENE od 299 eur na osebo v dvoposteljni sobi


Likija - področje izvira iz starega veka in se nahaja v današnji jugozahodni Turčiji. Dinamični zgodovini pod vplivom močnih civilizacij, so danes priča zanimive izkopanine mest iz časa antike. Ob edinstvenih antičnih izkopaninah, Vas bodo vsekakor očarali še ugodna klima, gastronomija, kultura in naravne lepote. Ne zamudite največjih znamenitosti tega potovanja: Efez - edinstveno rimsko mesto, ki fascinira s svojo velikostjo in ohranjenostjo in kjer se v bližini nahaja hiša Device Marije; Pamukkale - kompleks naravnih bazenčkov s termalno vodo, v katerih je nekoč uživala tudi Kleopatra; Antalya - eno najlepših mest turške riviere in še veliko več...


PROGRAM POTOVANJA


1. dan: let proti Antalyi

Zbor potnikov na letališču Ljubljana in let proti Antalye. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalye.

2. dan: Myra

Zajtrk. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije. Pri Myri se nahaja cerkev sv. Nikolaja (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Med potjo boste imeli možnost, da se z ladjico zapeljete do potopljenega mesta v Kekovi (za plačilo). Nočitev na območju Mugle.

3.dan: Likija

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na čudoviti vožnji z ladjico po dolini reke Dalyan (fakultativno - za plačilo). Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom se vožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi.

4. dan: Efez

Zajtrk. Nato obiščemo antično mesto Efez (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), eno izmed največjih arheoloških izkopanin na svetu. Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja iz marmorja... Popoldan prosto ali udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo).

5. dan: Pamukkale

Zajtrk. Vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi vašega hotela. Nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis – Antalya

Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje) se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi na območju Kemerja ali Beleka.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokalčki, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju je turistično in kulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnosti nakupovanja, še posebej nakit in usnjene izdelke, po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran.

8. dan: povratek domov

Zajtrk. V skladu s časom leta, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder boste poleteli proti Ljubljani.


POMEMBNO: Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanj.


*********************************************************************************************

Efez: V starem veku je bil Efez eno največjih in najpomembnejših grških mest v Mali Aziji. Tam se nahaja eno izmed sedmih svetovnih čudes, Artemidin tempelj. Efez se danes smatra za enega največjih arheoloških najdišč na svetu in je ena najbolj znanih znamenitosti Turčije.

Zdravilišče Pamukkale: Pamukkale, imenovane tudi bombažni grad, so poznane po svojih snežno belih terasah iz apnenca. Te formacije so se razvijale stoletja s pomočjo termalnih vod z vsebovanim apnencem. V zdravilnih učinkih teh voda so uživali že stari Rimljani. Danes so Pamukkale del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine in priljubljena turistična destinacija ter tudi zdravilišče.

Antično mesto Hierapolis se razprostira nad sanjskimi apnenčastimi terasami. Najbolj je poznan po dobro ohranjenem gledališču iz 2. stoletja, rimskih termah, ostankih Apolonovega templja in mestnih vratih.

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.


TERMINI IN CENE


27.2.-6.3.2023 | 299 eur


6.-13.3.2023 | 329 eur


13.-20.3.2023 | 349 eur


20.-27.3.2023 | 369 eur


27.3.-3.4.2023 | 389 eur


3.-10.4.2023 | 409 eur


10.-17.4.2023 | 429 eur


17.-24.4.2023 | 449 eur


24.4.-1.5.2023 | 469 eur


1.-8.5.2023 | 469 eur


*Cena na osebo v dvoposteljni sobi. 
*Ultra First minute popust velja do 01.01.2023.


Cena vključuje:


- letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Ljubljana s čarter prevozom
- 7 x nočitev v hotelih oz. hotelskih resortih s 4* v dvoposteljni standardni sobi
- 7 x zajtrk
- prevoze po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovenski spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Antalya
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:


- paketa kultura in večerje
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v Turčijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila v agenciji:


• Paket kultura in večerje 129,-EUR na osebo
- 7 x večerja (samopostrežna oz. strežena)
- ogledi z vstopninami: Myra, cerkev Sv. Nikolaja, Efez, Hierapolis
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 45,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če zbolite za COVID-19), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage
• Parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana: 35,- EUR na vozilo, na teden (povratek marec-april) oz. 52,-EUR na vozilo, na teden (povratek maj, junij)

• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 110,-EUR


Možna doplačila vodniku na poti:


Kekova cca 45€ na osebo (min. 10 oseb) - 2. dan,
vožnja z ladjico po dolini reke Dalyan z vključenim kosilom cca 39€ na osebo (min. 10 oseb) - 3. dan,
vasica Sirince in hiša Device Marije z vključenim kosilom cca 55€ na osebo (min. 10 oseb), - 7. dan,
hamam (turška kopel) cca 35€ na osebo (min. 10 oseb).

Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.


*************************************************************************************************************************************************************************************

PREDVIDENI HOTELI MED POTOVANJEM PO LIKIJI:


Hotel Grand Efe 4*


Hotel Grand Efe se nahaja ob obali mirnega, čistega in očarljivega Egejskega morja z edinstvenim vzdušjem, neprimerljivo naravo in dih jemajočimi sončnimi zahodi.
Gostom je na voljo zunanji bazen, fitnes, turške kopeli, savna in različne sezonske športne aktivnosti. V hotelski restavraciji lahko uživate v lokalnih in mednarodnih jedeh.
Sodobno opremljene sobe imajo zasebno kopalnico, sušilec za lase, SAT TV, mini bar, klimo in balkon.
Spletna stran: http://www.grandefe.com/en/


Hotel Tripolis 4*


Hotel Tripolis se nahaja v mirnem okolju Pamukkal, nedaleč stran od znamenitih apnenčastih teras.
Svojim gostom nudi zunanji in notranji bazen, restavracijo s tradicionalnimi specialitetami iz regije Denizli ter mednarodnimi jedmi, bar in hotelski wellness.
Sobe so sodobno opremljene z lastno kopalnico, sušilcem za lase in SAT TV ter klimatsko napravo.
Spletna stran: http://tripolishotel.com/

***********************************************************************************************************************************************************************************

Opombe


Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.
Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.
Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%.
Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo.
Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza,
časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.
Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb.
Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije
ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije.
V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom.
Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri agenciji),
kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…).
Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani
Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/.

Za potovanje v Turčijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/turcija.

Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Ultra First minute popust velja do 01.01.2023.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu.

V kolikor bo prijavljeno manj, kot 135 oseb na termin, bo odhod z letališča Zagreb z organiziranim brezplačnim transferjem iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj.

Splošni pogoji so del programa organizatorja.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji