Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


LIKIJA, LAST MINUTE AKCIJE 2023

HOTEL: po programu 8 dni - letalo iz Lj
ODHOD:CENA:
Likija LM, potovanjeod 389 €
akcija druga osebaod 204,5 €
POTOVANJE TURČIJA, LIKIJA, IZ LJUBLJANE, 2023, LAST MINUTE, POSEBNA PONUDBA, DRUGA OSEBA CENEJE

SONČNA LIKIJA - POSEBNE AKCIJEPOSEBNA PONUDBA:

! 2. oseba v sobi plača le 50% osnovne cene potovanja
! Za paket kultura in večerje ni popusta.
! posebna ponudba velja le za termine 27.03.-03.04.2023, 03.04.-10.04.2023 in 17.04.-24.04.2023
! pri bivanju 3 oseb v sobi, velja popust le za 1 osebo
! ponudba velja do vključno 28.02.2023


Likija - področje izvira iz starega veka in se nahaja v današnji jugozahodni Turčiji. Dinamični zgodovini pod vplivom močnih civilizacij, so danes priča zanimive izkopanine mest iz časa antike. Ob edinstvenih antičnih izkopaninah, Vas bodo vsekakor očarali še ugodna klima, gastronomija, kultura in naravne lepote. Ne zamudite največjih znamenitosti tega potovanja: Efez - edinstveno rimsko mesto, ki fascinira s svojo velikostjo in ohranjenostjo in kjer se v bližini nahaja hiša Device Marije; Pamukkale - kompleks naravnih bazenčkov s termalno vodo, v katerih je nekoč uživala tudi Kleopatra; Antalya - eno najlepših mest turške riviere in še veliko več...

PROGRAM1. dan: let proti Antalyi
Zbor potnikov na letališču Ljubljana in let proti Antalye. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalye.

2. dan: Myra
Zajtrk. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije. Pri Myri se nahaja cerkev sv. Nikolaja (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Med potjo boste imeli možnost, da se z ladjico zapeljete do potopljenega mesta v Kekovi (za plačilo). Nočitev na območju Mugle.

3.dan: Likija
Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na čudoviti vožnji z ladjico po dolini reke Dalyan (fakultativno - za plačilo). Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom se vožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi.

4. dan: Efez
Zajtrk. Nato obiščemo antično mesto Efez (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), eno izmed največjih arheoloških izkopanin na svetu. Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja iz marmorja... Popoldan prosto ali udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo).

5. dan: Pamukkale
Zajtrk. Vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi vašega hotela. Nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis – Antalya
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje) se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi na območju Kemerja ali Beleka.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokalčki, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju je turistično in kulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnosti nakupovanja, še posebej nakit in usnjene izdelke, po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran.

8. dan: povratek domov
Zajtrk. V skladu s časom leta, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder boste poleteli proti Ljubljani.


Pomembno opozorilo:
Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od vstopa v Turčijo.Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV:
Minimalno število potnikov na termin: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu.
V kolikor bo prijavljeno manj, kot 135 oseb na termin, bo odhod z letališča Zagreb z organiziranim brezplačnim transferjem iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj. Za vse termine, razen zadnjega (01.05.-08.05.2023), je let že zagotovljen iz Ljubljane.


TERMINI IN CENE:


Cena na osebo v dvoposteljni sobi.


Cena vključuje:


letalski prevoz Ljubljana- Antalya-Ljubljana s pristojbinami, čarterski prevoznik
7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* v dvoposteljni sobi
7 x zajtrk
ogledi po programu
prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik
organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

Cena ne vključuje:


fakultativnih izletov in storitev
paket kultura in večerje
dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu
stroškov osebne porabe
pijače ob obrokih
zdravstvenega zavarovanja
testov in potrdil testiranj, ki so pogoj za vstop v Turčijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
napitnin za lokalne vodnike in šoferje

Obvezna doplačila v agenciji:


doplačilo za uporabo enoposteljne sobe (če oseba potuje sama) 110,-EUR

Možno doplačilo v agenciji:


paket kultura in večerje 129,-EUR
paket vključuje: 7 x večerja (samopostrežna oz. srežena), ogledi: Myra in cerkev sv. Nikolaja, Efez, Hierapolis


Možna doplačila vodniku na poti:


• Kekova s kosilom cca 50€ na osebo • vožnja z ladjico po dolini reke Dalyan z vključenim kosilom cca 45€ na osebo (izlet odvisen od vremenskih razmer) • vasica Sirince in hiša Device Marije z vključenim kosilom cca 55€ na osebo • polet z balonom - starostna omenitev! (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev) • akvarij v Antalyi cca 40€ na osebo • sema – ples dervišev cca 25€ na osebo. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.Opombe in navodila:
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. V primeru premalo prijavljenih potnikov in odpovedi potovanja zaradi tega, boste obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Agencija v tem primeru ne prevzame odgovornosti za stroške storitev, ki niso rezervirane v agenciji, temveč pri drugem ponudniku. Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Pogoji odpovedi potovanja:
do 30 dni pred odhodom 30% vrednosti aranžmaja,
od 29 do 22 dni pred odhodom 40% vrednosti aranžmaja,
od 21 do 14 dni pred odhodom 50% vrednosti aranžmaja,
od 13 do 10 dni pred odhodom 80% vrednosti aranžmaja,
od 9 dni do 0 pred odhodom ali po odhodu 100% vrednosti aranžmaja
neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.

Splošni pogoji potovanja so del programa.

Plačilo: 30% ob rezervaciji, preostanek najkasneje do 30 dni pred odhodom.
Prijava na potovanje je potrjena ob plačilu akontacije.

Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. S podpisom pogodbe se potnik strinja z navedenimi pogoji, zato prosimo cenjene potnike, da pozorno preberejo pogoje.
Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: 
https://www.gov.si/podrocja/zunanje-zadeve/informacije-za-popotnike/


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji