Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


HVAR, OLJKE in MANDARINE, 3.10.-5.10.2024

HOTEL: PO PROGRAMU 3 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
3.10.-5.10.od 289 €
ZAKLJUČEK POLETJA NA OTOKU HVARU, OLJKE NA HVARU,....

HVAR-OLJKE in MANDARINE v dolini NERETVE
 
  Apartmaji Hvar | Obmorju.si

OTOK HVAR, OLJKE, MANDARINE in...skok v morje

Hvar je skrit dragulj vseh časov. Hvar so opevali pesniki, Hvar so slikali slikarji. Najlepše o sebi pa govori Hvar sam. Dovolj je priti in prepričati se. Le tako se bomo dotaknili dela legende.

Otok, kjer se kultura in stil življenja prepletata na majhni razdalji, od prekrasnih gričev s številnimi vinogradi, obdanimi s kilometri kamnitih zidov, do sončnih plaž. Naravna lepota okolice se pretaplja s karizmo mestnega vrveža in številnih kulturnih, zabavnih in rekreacijskih aktivnosti skozi skoraj 270 kilometrov obale otoka.
Ob zaključku poletja, ko je na otoku z največ sončnimi dnevi prijetna temperatura, tako morja kot zraka, ko je tam še vedno pester turistični utrip, ko vabijo številne poti na raziskovanja, potem je to idealna priložnost, da se še enkrat prepustite počitnicam ter aktivnostim, ki vam jih bo omogočila in ponudila naša ekipa.


Vino, oljke, sivka, dediščina, morje, sonce, dobra hrana, dobra energija, zabava,… za vsakega bo nekaj.


ZANIMIVOSTI O HVARU:


- Otok Hvar se »ponaša« z največ sončnih ur na Jadranu. Včasih je veljalo, da če je deževalo več kot 24 ur, si imel hotelsko storitev brezplačno.


- Hvar je včasih slovel kot otok sivke in bil med svetovnimi proizvajalci na 6.mestu po proizvodnji lavadinega ojla. Vasica Velo grablje pa je slovela kot mesto miljarderjev? 

– Conde Nast Traveler, eden od najpomembnejših medijev na področju turizma, je  Hvar po izboru skoraj 800 000 glasovalcev izbralo za najboljši otok v Evropi. Predvsem seveda zaradi Jet set eminentnih gostov, zabave, odlične ponudbe restavracij, pa tudi zanimivih zgodovinskih zakladov, ki jih skriva predvsem mesto Hvar. Največ nočitev so prispevali Ameriški gostje, ki so tudi po zaslugi omenjenega medija in dobre zabave našli pot do tega hrvaškega bisera.

– Beyonce Knowles-Carter, znana pevka, je dala svoji hčeri ime Blue Ivy (modri bršljan), katerega je na svojo kamero posnela ob priliki obiska na Hvaru. Županu Hvara je bila ta gesta tako všeč, da je hčeri podelil naziv častne občanke.

– Hvar tako ni ostal skrivnost v kategoriji opevanih in priljubljenih turističnih destinacij, zlasti v svetu znanih. Magic Jonhnson, princ Harry, oblikovalec Giorgio Armani, ruski poslovnež Roman Abramovič, igralka Charlize Theron in mnogi drugi, se vsi navdušujejo nad čudovitimi, odročnimi plažami, čistim morjem, izvrstno in aromatično kulinariko, dobrim vinom. Pravijo, da vsi ti čudoviti okusi izvirajo iz rastlin, ki se zaradi ogromne količine sonca morajo »boriti« za svoj obstoj, so zaradi tega močne, odporne, vzdržljive in tako veliko bolj okusne od tistih, ki so »razvajene« od vsakodnevnega zalivanja…

1. dan: NOVO MESTO – SPLIT – OTOK HVAR

Jutranji odhod iz Novega mesta ter vožnja z vmesnimi postanki do Splita (možno pobiranje potnikov v Beli krajini), mesta ki ima izjemno veliko kulturnih spomenikov. Na prostoru današnjega mesta je obstajalo že ilirsko grško naselje Aspalathos. Cesar Dioklecian si je tu zgradil veličastno palačo v kateri je prebil zadnja leta svojega življenja. Po njegovi smrti so se sem zatekali pregnani rimski vladarji in njihove družine. Propadanje prvotne palače se je pričelo z doseljevanjem prebivalcev iz bližnje Salone, ki so se sem umaknili pred Avari in Slovani in se nadaljevalo skozi ves srednji vek. Kljub temu je palača najznamenitejši spomenik rimske arhitekture na vzhodni obali Jadrana. Dioklecijanova palača in staro mesto Split je vpisano v seznam svetovne kulturne dediščine pri UNESCU. Nato se boste vkrcali na trajekt za otok Hvar, kjer bodo sledili krajša vožnja do hotela, pijača dobrodošlice in prijava v hotel, kasneje pa večerja in druženje na obali z glasbo in kakšno dobro pijačo.

2. dan: JELSA – MESTO HVAR – JELSA

Po zajtrku in ko mine rosa, se boste odpravili v nasad oljk, ki je v neposredni bližini hotela. Predstavili vam bodo nasad in izvedeli boste veliko o oljkah in izdelkih iz tega ploda. Tudi pokusili boste oljčno olje in namaze iz oliv ter imeli možnost nakupa izdelkov iz oliv. Po ogledu vas bo pot vodila do bližnje vinske kleti, kjer vam bodo razkazali svojo zanimivo klet ter vas povabili k degustaciji njihovih vin. Popoldan se boste odpravili na ogled mesta Hvara. Po povratku v hotel bodo sledili večerja, druženje ter nočitev.

3. dan: JELSA – DOLINA DELTE NERETVE – SLOVENIJA

Po zajtrku in odjavi iz hotela se boste s trajektom odpeljali nazaj na celino in nadaljevali pot v dolino delte reke Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal in milega podnebja imenujejo tudi »Hrvaška Kalifornija«. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih boste brezplačno do sitega najedli ter nabrali za domov. Kolikor jih boste nabrali, toliko jih boste plačali lastniku plantaže. Po obiranju se boste pustili razvajati prijaznim domačinom, ki vas bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami »trupicami« se boste zapeljali po rokavih Neretve do mesta, kjer vas bodo domačini pogostili še z okusnim kosilom in pijačo. Nepozabna zabava z »gusarji« ob živi glasbi bo trajala vse do poznega popoldneva. Nato se boste odpeljali proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 35 in 44 potniki 30 €

 • med 25 in 34 potniki 50 €

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi, na osebo:

 • enoposteljna soba 50 €,

 • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco glede na ponudbo na dan prijave,

Cena 289 EUR vključuje:

 • avtobusni prevoz po programu iz Novega mesta
 • ogled Splita
 • trajektni prevoz na relaciji Split – Stari Grad, Sučuraj – Drvenik
 • pijačo dobrodošlice na avtobusu in še kdaj...
 • 2x polpenzion v hotelu 3* na Hvaru
 • ogled nasada oljk z degustacijo oljčnih proizvodov
 • ogled mesta Hvara
 • program praznika mandarin (foto safari po rokavih reke Neretve s »trupicami«, pogostitev z žganjem, figami in mandarinami, prevoz na obiranje mandarin, kosilo z vključeno pijačo, glasba v živo) v dolini delte reke Neretve
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo izleta

OBVEZNO DOPLAČILO: turistična pristojbina 1 € na osebo na dan.

DOPLAČILO PO ŽELJI enoposteljna soba in soba z balkonom s pogledom na morje.

 Zaključene skupine ali društva si lahko izberejo datum in program po želji!Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji