Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


JOGA V ČRNI GORI,30.5.-5.6.

HOTEL: SAVOJO 7 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
30.5.-5.6. FMod 449 €
JOGA V ČRNI GORIod
JOGA V ČRNI GORI - ORGANIZIRANO POTOVANJE Z AVTOBUSOM, JOGA IN BOGAT PROGRAM: 30.5.-5.6.2022


JOGA ODDIH V BONDOVI DEŽELI, IMENOVANI MALI HAVAJI - ČRNA GORA

Črna gora. Žepna dežela, ki je (kdo bi si mislil) manjša od Slovenije, ponuja na 13,812 km²: čudovite rajske plaže, zgodovinske ulice, mogočne vršace, prostrane gozdove, kristalno čista jezera, fjorde, ki to niso in najvišje moške,…  Tako ni čudno, da je pregovorno lepa dežela, kulisa 21. Bondovega filma. Seznam slavnih, ki pod Črnogorskim soncem preživljajo svoj dopust pa postaja nepregledno dolg (David Beckham, Bill Gates, Brad Pitt, Naomi Campbell). Tako smo za joga oddih izbrali osrčje neokrnjene narave, z odlično kulinariko in še boljšim vinom

HOTEL SAVOJO

Hotel ima 3*, preproste sobe, vrhunsko lokacijo in dobro razmerje med kakovostjo in ceno. Hotel leži v vasici Buljarica, tik ob eni od najdaljših in najlepših plaž budvanske riviere. Obdan z bujnim zelenjem, ponuja sončno teraso za jogo in ozadje mogočnih Črnogorskih gor. Sobe so dvoposteljne, troposteljne in enoposteljne. 800 m od hotela se nahaja trgovina in avtobusno postajališče. V 2 km oddaljenem mestu Petrovac lahko najdete še eno čudovito plažo in šopek gostoljubnih restavracij.

Naše poslanstvo je, da se naši gostje počutijo dobro v naši družbi. Zato je pomembno za organizacijo in pripravo, da nam ob rezervaciji sporočite morebitne prehranske posebnosti.

MODRA CENA ZA ZGODNJE PRIJAVE: 449 €

Vključeno:

prevoz,
vodenje,
joga vaditeljica Bojana Klemenc,
jutranja in večerna vadba joge,
5 x polpenzion v hotelu 3*,
kosilo prvi dan, piknik na plaži drugi dan,
turistična taksa,
ogled Budve,
izlet na plažo Svetega Štefana,
pogostitev v dolini reke Neretve,
lepi pogledi in drobne pozornosti

Možna doplačila: 1/1 soba 70€, prazen sedež na avtobusu: 90€, zavarovanje rizika odpovedi po ceniku,
Coris dodatno zdravstveno zavarovanje.

Cena je preračuna na minimalno 30 prijavljenih oseb.
V primeru manjšega števila prijavljenih se cena poviša: 29 – 25/ 30€/ osebo

JOGA

Zjutraj bomo dan začeli aktivno. Jutranja joga se odvija pred zajtrkom. Z dinamično vinjasa joga, bomo prebudili telo in čute ter se pripravili na dan, poln lepih pogledov in novih doživetij. Joga bo prilagojena vsakemu posamezniku in primerna za vsakogar, tudi za začetnike. Večerna joga bo umirjena in bo lepo zaokrožila dan. O urniku vadbe se boste dogovarjali sproti z vaditeljico Bojano Klemenc, ki izžareva moč življenja, prepleteno s popotno dušo in je prava zakladnica vadb za boljše počutje.


1. dan: 30.5.2022: Večerni odhod in nočna vožnja.

 

2. dan: 31.5.2022: Prevoz, Nočitev, Kosilo, Večerja

Naše spoznavanje Črne gore bomo pričeli v najstarejšem mestu na Jadranski obali, Budvi, kot se za južne narode spodobi in je pravično – v gostilni z okusno hrano, na atraktivni lokaciji budvanske promenade. Podkrepljeni s kosilom  se bomo odpravili na potep po mestu.

Budva. Legenda pravi, da so iz Teb pregnali Kadma, sina Feničanskega kralja Agenora. Ta naj bi z volovsko vprego prišel v te kraje in osnoval Budvo. Torej je čez palec stara več  kot 3.500 let. Pri sprehodu skozi mesto nas bodo spremljale Beneške palače in staroslovanski templji, tlakovane ozke ulice, prepletene s svetlim cvetjem, kot da bi se na sprehod odpravil nekje na vzhodu. Vodnik vam bo odgovoril na vprašanja, zakaj je Sveti Štefan zaprt za javnost, kje so spali Rolling Stonsi in zakaj domačini pravijo otoku Sv. Nikola – Mali Havaji. Vožnja do hotela. Nastanitev, sproščujoča joga in večerja.3. dan: 1.6.2022

Nočitev, Zajtrk, Večerja

Čas za sebe, jogo, sproščanje na plaži, morda pogumen skok v morje ali sprehod skozi zaliv. V tišini in miru se skriva velika zdravilna moč. To je čas, ko se človek zateče k sebi ter se odmakne hitrega, stresnega življenjskega ritma. Živimo v okolju, v katerem nenehno vlada hrup, zato so naše misli ves čas v višji, stresni prestavi. Tu bomo imeli čas za tišino. Popoldanska joga z Bojano. Običajno je vreme v tem letnem času prijazno, in sonce bogato razvaja s svojimi žarki, večeri pa so ob odprtem ognju pod zvezdnimi utrinki prava dogodivščina. Privoščili si bomo piknik na plaži, pekli bomo hrano na odprtem ognju in krepili svoja pozitivna čustva ljubezni do življenja.

 

4. dan: 2.6.2022

Nočitev, Zajtrk, Večerja

Jutranja joga, zajtrk. Možnost izleta »Iz Unescovega seznama« (doplačilo):  V neplodnem gorskem delu Črne gore se nahaja starodavno mesto Cetinje, kulturna prestolnica Črne gore. Kot pravijo oni, se vam bodo oči in srce napolnili s pokrajino, ki je razkošna in skopuška, siromašna in blagodejna…  Obiskali bomo Cetinjski samostan, ki se ponaša z neprecenljivimi  dragocenostmi, kot je prva knjiga v južnoslovanskem jeziku in roka Janeza Krstnika. Nato se bomo napotili proti vrhu kultnega hriba, na katerem počiva največji poglavar, pesnik, filozof, vladika in ponos Črnogorcev Petar II. Petrović Njegoša, imenovan tudi »tast Evrope«. Junijsko sonce nas bo pobožalo na 1749 metrih nadmorske višine Lovćena. Do končnega cilja se bomo morali povzpeti po 461 stopnicah, kar je čez palec kakšnih 120 metrov višinskega vzpona. In na koncu kraljevska nagrada, razgled na praktično celo Črno Goro! In tu, nad veličino matere narave umolkneš. Črna gora si zasluži prav vse hvalospeve, s katerimi vodiči in spletne strani opisujejo njene naravne lepote.

Nato bo sledil grozljivo lep spust (prav je napisano, boste videli) do Kotorja. Prav tako je Kotor del uglednega Unecovega seznama. Razkrili bomo vso srčnost in ljubezen otoka Gospa od Škrpjela, ki je nastal z vztrajnim metanjem kamenčkov v morje. Tako je vernikom uspelo ukrasti okoli 3000 kvadratnih metrov morju, zgraditi otok in na njem cerkev. Tudi mi bomo vrgli svoj kamen in pustili pečat skupaj s svojo priprošnjo. Na otoku vam bomo pokazali tapiserijo Jacinte Kunić, ki je po pripovedih na svojega ljubljenega čakala 25 let in ves ta čas izdelovala tapiserijo. Za lase angelov je uporabila svoje lase. Ko je začela izdelovati to tapiserijo, so bili njeni lasje temni, po 25 letih pa beli.

Nato bomo brbončicam privoščili sprehod po pristnih domačih dobrotah, ki v svojem bistvu izpolnjujejo ves bio – eko domači koncept pridelave. Povratek, joga in večerja.

 

 


5. dan: 3.6.2022: Prevoz, Nočitev, Zajtrk, Večerja

Joga, zajtrk & poldnevni kopalni izlet. Nov dan, nov biser. Obiskali bomo enega najlepših letoviških krajev v Sredozemlju, ki vabi lepe, slavne in bogate. Sveti Štefan. Tega, da bi vasico na otoku, ki ga s kopnim povezuje le ozek peščeni pas, spremenili v luksuzni hotel, se je menda domislil Edvard Kardelj. Letovišče je ena najbolj fotogeničnih točk v vsem Sredozemskem morju. V tako imenovanem jugoslovanskem Saint-Tropezu so letovala nekatera najbolj znana imena na svetu, ob Josipu Brozu – Titu so se lahko pohvalili z gosti, kot so Orson Welles, Sophia Loren, Carlo Ponti, Kirk Douglas, Sylvester Stallone, Ingemar Stenmark in britanska princesa Margareta. Med drugim je bil Sveti Stefan tudi prizorišče šahovske bitke med Bobbyjem Fischerjem in Borisom Spaskim, ne nazadnje pa si ga je za poroko izbral razvpiti srbski teniški as Novak Đoković. Cene počitnic na Svetem Stefanu se gibljejo v povprečju od 900 do 3500 evrov na noč. Otoček je za javnost zaprt, mi pa bomo obiskali levo stran plaže, ki je namenjena širši javnosti. Naredili kakšen selfi s čudovitim ozadjem ali se prepustili meditativnim trenutkom ob morju. Povratek v hotel, joga in večerja.

 

6. dan: 4.6.2022: Nočitev, Zajtrk

Čas za sebe, jogo, sproščanje na plaži.

 

7. dan: 5.6.2022

Joga, zajtrk in povratek prosti domu. Ob povratku bomo naredili postanek v dolini reke Neretve z degustacijo dobrot in za nakup le-teh. Slovo morju do naslednjič.

 

Stereotipno veljajo Črnogorci za lene ljudi (dvigni se zemlja, da se uležem), ki se radi pošalijo tudi na svoj račun. Tako vsako leto organizirajo državno prvenstvo, v sklopu katerega izberejo najbolj lenega državljana. Tekmovalci se pomerijo v maratonskem ležanju pod drevesom. Zmagovalec je tisti, ki najdlje zdrži v udobnem ležečem položaju.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji