Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


OTOK VIS, 15.9.-19.9.

HOTEL: BIŠEVO 5 dni - avtobus iz NM
ODHOD:CENA:
VIS,akcijska cenaod 345 €
REDNA CENAod 365 €
2024/ OTOK VIS,MODRA ŠPILJA - VABLJENI NA ZAKLJUČEK POLETJA NA OTOK VIS

ZAKLJUČEK POLETJA NA OTOKU VIS- Otok VIS in Modra špilja

NEDELJA, 15.9.- ČETRTEK, 19.9.2023 (5-DNEVNI IZLET z avtobusom iz Novega mesta)
OTOK VIS je hrvaški otok, ki je najbolj oddaljen od kopnega, s površino 90,3 km2. Hvarski kanal ga deli od otoka Hvar, biševski od otoka Biševo. Od italijanske obale je oddaljen okrog 60 milj. Po otoku se razprostirajo tri planinske verige med katerimi se nahajajo kamnitna polja. Najvišji vrhovi so Hum (585 m), Sveti Duh (563 m) in Mali Hum (514 m). Prebivalci se ukvarjajo s poljedelstvom, ribolovom in turizmom. Obale otoka so strme in razgibane. V socialistični Jugoslaviji je bil Vis zaradi svojega strateškega položaja zaprt za tujce (prepoved prihodov tujcev je bila ukinjena šele 1989), celotni otok je bil spremenjen v vojaško utrdbo. Ravno omenjena izoliranost je po osamosvojitvi Hrvaške uvrstila otok Vis med najbolj priljubljene destinacije na Mediteranu. Prekrasna, skoraj nedotaknjena narava, ekološko kmetijstvo ter ohranjena tradicionalna arhitektura so edinstveni aduti tega nepozabnega otoka. Na otoku se nahajata dve zanimivi mesti - hotel Issa je v bližini mesta Vis, z lokalnim vodnikom si bomo poleg tega mesta ogledali tudi lepo ohranjeno mestece Komiža, pristaniško mestece v globokem zalivu v podnožju Huma.


Znamenitost: plaža STINIVA na otoku VIS je bila leta 2015 proglašena za najlepšo plažo v Evropi!

 

Otok BIŠEVO – Leži 5 km od Visa, na otoku se nahaja nekaj jam, vendar je najbolj znana "Modra špilja" v zalivu Balun. Zelo je podobna jami na Capriju v Italiji, vendar je atraktivnejša in lepša. Jama je odprta od leta 1884, dostop pa je mogoč samo s čolnom. Ko je morje mirno, sončni žarki okoli poldneva prodrejo skozi podvodno odprtino v Modro špiljo in se reflektirajo od belega dna ter modro osvetljujejo jamo, predmete v vodi pa posrebrijo. V poletnem času so organizirani kopalni izleti z ribjim piknikom.

 • Mesto Vis se nahaja v severno-vzhodnem delu otoka, v dobro zaščitenem zalivu. Do mesta vsakodnevno vozi trajekt na relaciji Split – Vis. Na otoku Vis sta neformalno dva glavna mesta: Vis in Komiža. V preteklosti je bila Komiža predvsem ribiško mesto in pristanišče, mesto Vis pa center kmetijstva in trgovine.

 • Komiža se nahaja v globokem zalivu na zahodni strani otoka Vis, v neposredni bližini visokega hriba Hum (587 metrov). Komižani so bili in so še danes zelo ponosni na svojo ribiško zgodovino. V ta namen so odprli tudi ribiški muzej, ki se nahaja v beneški utrdbi, v neposredni bližini morja.

 • Plaža Srebrna se nahaja v vasici Rukavac in velja za eno najlepših plaž na Visu in nasploh Jadranu. Ta izjemna plaža je dobila ime zaradi velikih ovalnih kamnov, ki dobijo svetlikajočo srebrno barvo, ko morski valovi udarjajo vanje. Na plaži je tudi borov gozdiček, ki ponuja veliko sence in sega skoraj do morja.

 • Plaža Milna se nahaja v istoimenskem majhnem naselju, ki se nahaja na južni strani otoka Vis, v bližini mesta Rukavac. Iz zaliva Milna se vidi lep pogled na otok Budihovac, ki je znan po dveh prekrasnih plažah ter otok Ravnik na katerem je Zelena špilja.

 • Plaža Zaglav se nahaja v naslednjem zalivu zraven Milne. Do plaže je možno priti iz morske strani ali pa po označeni in nezahtevni potki skozi gozdiček. Pot traja približno 15 minut.

 • Plaža Stončica je še tretja peščena plaža, ki smo jo obiskali na Visu. Nahaja se v globokem zalivu na severovzhodnem delu otoka. Morje na Stončici je plitko celo 30 metrov od obale, zato je plaža idealna za družine z otroki. Na plaži je tudi mini igrišče za odbojko in goli za nogomet. Na plaži sta tudi bar in manjša restavracija, kjer si lahko privoščite lokalne specialitete.

 • Vzpon na Hum, ki je z 587 metri najvišja točka na Visu se začne iz naselja Podšpilja. Cesta je vseskozi asfaltirana in strma ter poteka mimo še ene atrakcije v tem delu otoka, Titove špilje. Zadnjih del poti je potrebno iti peš – dobrih 5 minut, da pridemo do razgledne točke.

 • Titova špilja: Pot do Titove špilje vodi ista cesta kot do Huma. V naselju Podšpilja zavijete navkreber in sledite oznakam. Na označenem parkirišču je potrebno pustiti avto in se nato peš podati na 10 do 15 minutno pot do Titove špilje. Sama jama ni nič kaj posebnega. A vse se spremeni, ko si prebereš, da se je v to zgodovinsko votlino pred napadi Nemcev zatekel Tito s svojim ožjim vrhovnim štabom leta 1944. Zanimivo, da je v votlini bil prostor tudi za takratnega njegovega štirinožnega prijatelja Tigra.

 • Modra špilja je vodna jama na otoku Biševo, v zalivu Balun, ki je od Komiže oddaljen 5 milj. Otok Biševo je neokrnjen otok v Jadranu, na njem živi nekaj več kot 10 ljudi. Modro špiljo vsako leto obišče na tisoče turistov. Gre za vodno jamo, ki je v določenih delih dneva osvetljena z neverjetno svetlo modro barvo. Naravni vhod v jamo je iz južne strani. Ko skozi njega prihaja sončna svetloba, se ta odbija od dna in od sten jame v izjemni modrikasti svetlobi. Idealni čas za obisk jame je med 11 uro dopoldan in poldnevom.

 • Zaliv in plaža Porat – V sklopu izleta s čolnom sem kakšno uro preživel tudi v izjemnem zalivu Porat, na otoku Biševo. Gre za izjemno lepo peščeno plažo, v mirnem zalivu, daleč stran od masovnega turizma. Do plaže se je možno pripeljati samo z ladjico ali s čolnom, zato tukaj nikoli ne boste naleteli na gnečo.

 • Plaža Stiniva je zagotovo najbolj znana plaža na otoku Visu. Gre za prodnato plažo, ki se nahaja v globokem zalivu in še nekaj let nazaj je bila ta plaža povsem neznana. Vse to se je spremenilo pred nekaj leti, ko se je pojavila na naslovnicah evropskih portalov in zasedla številne nagrade, med drugim je bila izbrana tudi za najlepšo plažo v Evropi (leta 2016). Od takrat naprej se na plažo v poletni sezoni zgrinjajo številni obiskovalci, ki si želijo ogledati ta čudež narave.

 • Trdnjava Sv. Juraja (st. George) je v preteklosti služila za branjenje otoka pred sovražniki, danes pa služi kot prostor, ki je namenjen različnim družabnim in svečanim dogodkom. Med poletnimi meseci na Fortici organizirajo različne zabave in koncerte. Izjemen razgled in romatnično vzdušje, ki vlada na Fortici pa v veliki meri izkoriščajo mladoporočenci, ki si tukaj zaobljubijo večno zvestobo. Trdnjavo Fort George so zgradili vojaki britanske Kraljeve vojne mornarice leta 1813. Takrat so jo poimenovali po imenu tedanjega angleškega kralja Jurija tretjega, ker pa je bila trdnjava največja izmed vseh takrat narejenih trdnjav, so jo Višani sami preimenovali v Fortico in to ime se je drži še danes. Trdnjava je dolga 105 metrov in široka 32 in je narejena tako, da upošteva morfologijo terena. Obrambni zid na zahodnem delu je povprečno visok 8 metrov in zapira notranje dvorišče v obliki nepravilnega štirikotnika.

  Leta 2012 je podjetje European Travel Ventures na podlagi natečaja dobilo tudi koncesijo za upravljanje s tem objektom. Glavna obnova same Fortice se je v veliki večini končala ob proslavi 200 letnice trdnjave.

KOMIŽA - hotel BIŠEVO 2**

- 10 km od mesta VIS, 500 m od centra KOMIŽE, 20 m od prodnate plaže
- v hotelu aperitiv bar , terasa, restavracija, TV salon
- sobe s kopalnico, klimo, večina z balkonom, WI-FI za doplačilo
- samopostrežna zajtrk in večerja s klasično strežbo (3 meniji), solatni bife

Zakaj na otok Vis?

-  mali otok, a velik po vinu, limonah, smokvah, morskih dobrotah, zgodovini …

-  Vis ima največjo proizvodnjo hib (pogače iz smokve) na svetu.

-  spoznali bomo Vugavo in ostale sorte vina oz. trte, s katerimi se lahko pohvalijo le na Visu..

-  pokazali vam bomo,  kje so nekoč pristajala letala, kje se je skrival Tito, kje so snemali številne filme, tudi najnovejši Mamma Mia 2 …

 - uživali bomo v morskih dobrotah, vinu, zanimivih zgodbah, lepih razgledih in dobri družbi.

- praktično bomo na otoku v najlepšem času poletja, ko bo še veliko priložnosti za počitniško sproščanje, aktivno raziskovanje, za pohode …

- s skokom v morje se bomo na najlepši način poslovili od poletja.OKVIRNI PROGRAM:

Zaradi vremenskih razmer se vrstni red izletov in ogledov lahko še spremeni!

1. dan

Zgodnji odhod iz Slovenije. Vožnja do Splita, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Namestitev v hotelu Biševo v lepi vasici Komiža.  Dobrodošlica pred večerjo in spoznavno srečanje ob kozarčku.

2. dan

Po zajtrku izlet po otoku z lokalno vodnico, ogledali si bomo mesto Vis, se zapeljali na južno stran otoka, kjer so lepe plaže, veliki vinogradi in nasadi oljk, staro vojno letališče … Ustavili se bomo pri domačinu, poizkušali njihova vina in Viško pogačo. Sprehodili se bomo do »Titove« špilje in se ustavljali na razglednih točkah. Pokazali vam bomo atraktivne točke, kjer so snemali film Mamma Mia 2. Popoldne čas za skok v morje. Po večerji in po želji še malo druženja na obali.

3. dan

Po zajtrku se bomo po želji (in za doplačilo) vkrcali na ladjo, ki nas bo peljala proti otoku Biševo. Če bo vreme dopuščalo, se bomo s čolni zapeljali in občudovali svetovni naravni fenomen Modra jama. Ladjar pa nam bo med tem pripravil okusno kosilo, ustavili se bomo tudi na lepi plaži in seveda bo čas tudi za kopanje. Druženje na ladji ob lepi dalmatinski in slovenski glasbi.

4.dan

Po zajtrku prosto za samostojno uživanje, kopanje, raziskovanje, druženje...

Po želji in za doplačilo vam lahko organiziramo voden ogled podkopov in tunelov (potrebna predhodna potrditev).

5. dan

Zajtrk in še nekaj prostega čas za kopanje ali samostojno raziskovanje. V zgodnjih popoldanskih urah vožnja z avtobusom do trajektne luke, s trajektom do Splita in nato z vmesnimi postanki do doma, kamor bomo prišli v poznih večernih urah.


REDNA CENA NA OSEBO : 365 €  (najmanj 45 potnikov)

CENA ZA NAROČNIKE DL in hitre prijave do 15.JULIJA 2024: 345 €

Doplačilo za manjše število prijav: 25 € na osebo (35 do 44 potnikov).


CENA VKLJUČUJE:

*avtobusni prevoz iz Novega mesta in trajekt na otok VIS
*4 x POLPENZIONI (večerje in zajtrki)
*izlet po otoku in ogled mesta VIS
*vodenje in organizacija potovanja
* aperitiv na avtobusu in pijača dobrodošlice
*stroški prijavnine

Doplačila:

 turistična pristojbina 2 €/os/dan, enoposteljna soba 15 €/osebo/dan, soba z balkonom (omejeno število sob): 4 € /osebo/dan.

Doplačila po želji:

 IZLET Z LADJICO NA OTOK BIŠEVO IN OGLED ZNAMENITE JAME MODRA ŠPILJA - če bo do dopuščale vremenske razmere, izlet po otoku z avtobusom in lokalnim vodnikom.

 

hotel BIŠEVO 2**
- 10 km od mesta VIS, 500 m od centra KOMIŽE, 20 m od prodnate plaže
- v hotelu aperitiv bar , terasa, restavracija, TV salon
- sobe s kopalnico, klimo, večina z balkonom, WI-FI za doplačilo
- samopostrežna zajtrk in večerja s klasično strežbo (3 meniji), solatni bifePošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji