Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


POTOVANJE NA AZORE, iz Ljubljane

HOTEL: Aparthotel Barracuda 7 dni - letalo iz Benetk
ODHOD:CENA:
potovanje, 27.3.-3.4.od 1.368 €
potovanje, 24.7.-31.7.od 1.546 €
potovanje, 26.8.-2.9.od 1.546 €
(PA) LETALO IZ LJUBLJANE, AZORSKO OTOČJE - razkošje v zelenem in nebeška modrina

IZ LJUBLJANE S POSEBNIM LETALOM NA AZORE

kolaž azori

- prvič zagotovljen čarterski polet na Azore + v ceno potovanja so vključeni notranji leti

- potepanje po otokih Sao Miguel, Terceira, Faial in Pico je nepozabno doživetje

- neokrnjena narava, bujno rastje in neverjetni razgledi

- vasice s tradicionalno arhitekturo in romantičnimi vrtovi

- vulkanska jezera, naravni dimniki, rodovitne plantaže in nasadi vinogradov

- Azorsko otočje spada med vodilno destinacijo trajnostnega turizma

TERMINI: odhodi 27.3., 24.7. in 26.8.2022.


Cena od 1.368 € na osebo.


Cena vključuje

letalski prevoz s posebnim letalom
letališke in varnostne pristojbine
vse notranje lete po programu
prevoze po programu
7 nočitev z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelih 4* na omenjenih otokih
celodnevni izlet na otoku Sao Miguel (Lagoa do Fogo in dolina Furnas vključno z vstopnino v Botanični vrt Terra Nostra in tovarno čaja)
celodnevni izlet po otoku Terceira vključno z vstopnino Algar do Carvao
spremstvo in organizacijo potovanja


DOPLAČILO* ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

med 10 in 19 potniki 90 €
med 20 in 24 potniki 60 €
Za odhod 27.3. in 13.11. NI DOPLAČIL ZA MANJŠO SKUPINO!

DOPLAČILA na poti:

morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza


DOPLAČILA ob prijavi:

poldnevni izlet na vulkanski kompleks SETE CIDADES in plantažo ananasa 17 €
kosilo s pijačo na otoku Sao Miguel v sklopu celodnevnega izleta na Lago do Fogo in dolina Furnas 24 €
celodnevni izlet na otok Pico 49 € (pri vsaj 20 udeležencih)
enoposteljna soba 269 €
doplačilo za polpenzion: 196 €


POPUSTI ob prijavi:

otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka


Program

1. DAN - SLOVENIJA – PONTA DELGADA (otok Sao Miguel)

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana predvidoma v zgodnjih jutranjih urah. Direkten polet proti Azorskim otokom. Vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana od Portugalske loči 1.500 kilometrov. Otočje sestavlja devet glavnih otokov in naš prvi pristanek bo na največjem in najbolj zelenem med njimi, na otoku Sao Miguel. Po pristanku sledi ogled simpatičnega glavnega mesta, Ponta Delgada. Mestece slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, ozkih tlakovanih uličicah, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi. Sprehodimo se do mestnih vrat in Trga Republike, ter srkamo prvo otoško vzdušje. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

2. DAN - PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – izlet LAGOA DO FOGO in dolina FURNAS

Danes bomo raziskovali osrednji del otoka. Najprej se bomo zapeljali do razgledne točke na vrhu kraterja Fogo, od koder je čudovit pogled na modro jezero, svojevrsten dragulj narave. Nadaljujemo proti severni obali, kjer obiščemo najstarejšo in trenutno edino tovarno čaja v Evropi. Na smaragdno zelenih plantažah družinskega posestva se seznanimo s proizvodnjo črnega in zelenega čaja brez kemikalij in izvemo vse o zgodovini te zimzelene rastline v Evropi. Vožnja v dolino Furnas, ki je pravzaprav že krater davno ugaslega ognjenika. Dolina je zaslovela v 18.stoletju zaradi vse večjega zanimanja za uporabo mineralne vode v zdravstvene namene. Vroče vulkanske vrelce domačini uporabljajo tudi kot pečice za pripravo hrane; tipična jed je "Cozido de furnas", enolončnica iz različnih vrst mesa, ki si jo bomo po želji (doplačilo) privoščili tudi mi. Nato bomo obiskali najlepši, kar 200 let star botanični vrt Azorov - Terra Nostra, ki slovi po številnih drevesnih vrstah in bujnem cvetju. Nekaj prostega časa bo na voljo za plavanje v bazenu, ki ga oskrbuje voda iz termalnega izvira. Proti večeru povratek v hotel.

3. DAN - PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – (izlet DOLINA SETE CIDADES IN PLANTAŽA ANANASA)

Po želji (doplačilo) priporočamo poldnevni izlet na zahodni del otoka. Iz Ponte Delgade se po gorski cesti podamo proti zahodu. Pokrajina, ki je nastala pred milijoni let z izbruhi več kot 200 vulkanov, nam ves čas ponuja osupljive razglede - pomenljivo je že ime razgledne točke »Vista do Rei«, kraljevski pogled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. Podali se bomo v narodni park, dolino sedmerih mest oz. Sete Cidades, ki velja za eno največjih lepot Azorskih otokov. Modro in zeleno jezero v enem samem kraterju, črne kamnine, modro nebo in vse naokrog Atlantski ocean so dih jemajoči prizori. Obiščemo plantažo ananasa, kjer nas bodo poučili vse o metodah dela, povezanih s pridelavo tega sladkega sadeža. Degustriramo še ananasov liker se se vrnemo v Ponta Delgado.

4. DAN - PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – HORTA (otok Failal)

Vožnja na letališče in polet na otok Faial, za katerega se je uveljavilo ime "Modri otok". Razlog so bujno cvetoče hortenzije v modrih odtenkih, ki romantično krasijo hiše, ter obrobljajo ceste in polja. Faial velja za najbolj svetovljanskega med Azorskimi otoki, saj se na otoku ustavlja večina čezoceanskih ladij. Največje mesto na otoku je Horta, ki se nahaja med zalivoma. Caldeira do Faial je ugasli ognjenik, iz katerega je pravzaprav otok nastal. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58 in edinstvena pokrajina v okolici kaže na nedavno vulkansko dejavnost. Povratek v hotel.

5. DAN - HORTA (otok FAIAL) – (izlet na otok PICO)

Samostojno raziskovanje otoka ali celodnevni izlet (doplačilo) na sosednji otok. Vožnja s trajektom na drugi največji otok Azorov, Pico. Ime je dobil po impozantni gori, katere konica se vidi po vsem otoku, in je hkrati tudi najvišji vrh Portugalske. Zgodovina otoka je povezana s tradicijo kitolova in vinarstva. Ustavili se bomo v kraju San Roque, nekdanjem središču kitolova in obiskali zanimiv muzej, kjer bomo izvedeli zanimive podrobnosti o tej dejavnosti. Otok slovi tudi po vinski trti, vino z otoka je bilo v 18. in 19.stoletju poznano celo na kraljevskih dvorih po Evropi. Od leta 2004 pa poseben način obdelave vinske trte velja za otoško posebnost. Spreminjajoča se pokrajina kamnin lave in eksotične vegetacije je privlačna za pohodnike, otok pa je idealen tudi za opazovanje ptic, kitov in delfinov. Popoldne plovba nazaj na otok Faial.

6. DAN - HORTA (otok FAILAL) – TERCEIRA

Zjutraj polet na otok Terceira, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Po pristanku se bomo sprehodili po najstarejšem mestu na Azorih, Angra do Heroismo. Glavno mesto otoka se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, barvito obrobljena okna, prostrani trgi in čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Vožnja v hotel.

7. DAN - TERCEIRA – celodnevni izlet po otoku

Vožnja do Algar do Carvao, enega najstarejših mest na Azorih. Priča smo nenavadni vulkanski tvorbi; lavina cev, porasla z mahom, ki se spušča 90 m globoko in tvori podzemno jamo z izjemnimi stalaktiti. Ustavili se bomo tudi na severni strani otoka v pokrajini Biscoitos, ki jo prepredajo naravni vulkanski bazeni iz temnega bazalta, slovi pa tudi po vinogradih in vinskih kleteh, kjer pridelujejo znamenito azorsko vino. Obiskali bomo Muzej vinogradništva in se seznanili s pridelavo vina iz grozdja »verdelho«, ki je mednarodno priznano. Na izletu ne bo manjkalo spektakularnih razglednih točk in čudovitih plaž. Otok je pravi kalejdoskop tradicije, kulture in narave.

8. DAN - TERCEIRA - SLOVENIJA

Prosto za zadnje oglede, nakupe ali počitek. Vožnja na letališče in direkten polet v Ljubljano, kjer pristanemo predvidoma v večernih urah.

POMEMBNO:


V terminu 24.7.-31.7.2022 ni organizirano posebno letalo iz Ljubljane. Predviden je let iz bližnjega letališča. Možnost doplačila za prevoz Ljubljana - letališče - Ljubljana za 59 € na osebo.
Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji