Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


OSUPLJIVI DUBAJ, JESENSKI TERMINI

HOTEL: NOVOTEL 6 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
potovanje, 9.9., 6 dniod 699 €
23.9.od 719 €
14.10.od 769 €
(N) POTOVANJE, Emirati, LETALO IZ LJUBLJANE, vodeno potovanje, ugodne ponudbe, JESEN 2022

ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI - OSUPLJIVI DUBAJ


dubaj emirati potovanja ras al khaimah

TERMINI OD OKTOBRA DO DECEMBRA

Cena na osebo že od 699 € (09. - 14.9.2022) - FM CENE DO 5.8.


Simbol za luksuz in ekstravaganco je več kot 800 metrov visok nebotičnik Burj Khalifa. Kot vesoljska raketa iz 60. let se dviga iz puščavskega peska - sijajna in veličastna. Burj Khalifa je najvišja zgradba na svetu in simbolizira vzpon Dubaja. Z neomejenimi možnostmi za nakupovanje, finimi peščenimi plažami, osupljivimi umetnimi otoki, kot npr. The Palm Jumeirah, ter drugimi čudesi, je Dubaj postal svetovno znan. Izjemnega luksuznega hotela Burj Al Arab med obiskom Dubaja ne smete izpustiti. Hotel je kot iz sanj, zgrajen na umetnem otoku in sije v prekrasni arhitekturi v obliki jadra. Dubaj, izmed vsega naštetega, velja za eno od najbolj čistih in najbolj varnih destinacij na svetu. 

TERMINI ODHODOV S CENAMI: 


09.09. 2022 - 799 eur 699 eur / osebo

23. 09. 2022 - 819 eur 719 eur / osebo

14.10. 2022 - 869 eur 769 eur / osebo

04.11. 2022 - 899 eur 799 eur / osebo

11.12.2022 - 899 eur 799 eur / osebo


PROGRAM


1. dan: polet proti Dubaju


Na letališču Ljubljana vas pričaka vodnik ter vam pomaga pri prijavi na let. Sledi direktni let s prevoznikom Fly Dubai proti Dubaju. Pristanek v Dubaju v poznih večernih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi transfer do hotela Novotel World Trade Centre Dubai**** ali podobnega v Dubaju, kjer bivate naslednjih 5 noči.

2. dan: TRADICIONALNI DUBAJ (vključeno) – PUŠČAVSKI SAFARI (fakultativno)


Zajtrk. Dopoldan bomo spoznali začetke emirata Dubaj v starem, tradicionalnem delu mesta. Sprehodili se bomo po četrti Al Bastakye, ki sega v leto 1890, kjer boste lahko občudovali značilno arabsko gradnjo in vetrne stolpe, s katerimi so nekoč hladili hiše. Stolpi so lovili veter in tako zračili ter hladili prostore. Na svojem vrhuncu je bilo v četrti Al Bastakye do 60 stanovanjskih enot, ločenih z ozkimi, vijugastimi ulicami. Nato se s tradicionalnimi ladjicami (Abra) zapeljemo do območja Deira, kjer obiščemo tržnico začimb in zlata. Pot nadaljujemo do mošeje Jumeirah (zunanji ogled). Zgrajena je bila v tradicionalnem fatimidskem slogu iz belega kamna, z visokima dvojnima minaretoma, ki uokvirjata veliko osrednjo kupolo. S svojim izgledom se popolnoma prilega lokaciji nasproti plaže Jumeirah. Povratek v hotel.
Popoldan se lahko udeležite izleta puščavski safari (za plačilo) ter se nam pridružite na neverjetni dogodivščini v puščavi. Po zanimivi vožnji po puščavskih sipinah sledi tradicionalni večer v kampu z lokalnimi specialitetami, trebušnim plesom, jahanjem kamel in drugimi presenečenji. V večernih urah povratek v hotel in nočitev.

3. dan: prosto ali izlet v ABU DHABI (fakultativno)


Po zajtrku lahko izkoristite dan za samostojno raziskovanje Dubaja ali se nam pridružite na fakultativnem izletu v Abu Dhabi (za plačilo). Med panoramsko vožnjo bomo občudovali čudesa tega mesta. Zapeljemo se do veličastne mošeje šejka Zayeda - ena največjih mošej na svetu, ki vas bo očarala s svojim razkošjem. V bližini se nahaja tudi znamenito sprehajališče Corniche. Nato sledi vožnja do Heritage Village, muzeja, ki so ga uredili kot tradicionalna vas in kjer boste spoznali, kako so na tem področju nekoč živeli. Zapeljemo se še mimo očarljivega hotela Emirates Palace, kjer so združeni luksuz, najsodobnejša tehnologija in arabska arhitektura. Hotel, v katerem bivajo bogati in slavni. Sledi povratek v hotel in nočitev.

4. dan: prosto ali izlet v SHARJAH in AJMAN (fakultativno) - DHOW CRUISE (fakultativno)


Po zajtrku lahko samostojno obiščete katerega izmed znamenitih muzejev v Dubaju ali se nam pridružite na fakultativnem izletu v emirata Sharjah in Ajman (za plačilo). Najprej se odpravimo v Sharjah, pisano in živahno mesto, s številnimi tržnicami in živahnimi hišami. Zaradi številnih galerij in muzejev, je znano tudi kot kulturna prestolnica ZAE. Obiščite lepo obnovljeno staro mestno jedro, ki gosti številne impresivne muzeje ter izjemni mošeji Al Noor in mošejo kralja Faisala. Ustavili se bomo na Blue Souq, ki se nahaja v čudoviti laguni in katerega krasi zanimiva arhitektura ter je dom več kot 500 trgovin z zlatom, srebrom, tekstilom in prekrasnimi arabskimi svetilkami. Nato obiščemo Muzej islamske civilizacije. Muzej so odprli leta 2008, v njem pa je predstavljena islamska kultura ter več kot 5000 artefaktov iz islamskega sveta. Izjemna priložnost, da izveste več o islamu in njegovih kulturnih tradicijah. Na poti v Dubaj se zapeljemo še v najmanjši emirat v ZAE, Ajman, ter po znameniti Ajman Corniche. Popoldan se vrnemo v hotel.
Zvečer se lahko udeležite fakultativnega izleta (za plačilo) – Dhow Cruise z večerjo: vožnja s tradicionalno arabsko ladjo (Dhow) po večernem Dubaju, kjer boste ob večerji uživali v čarobnem pogledu na osvetljeni Dubaj in njegove žareče nebotičnike, medtem ko bo prijetno pihljal rahel morski vetrič.

5. dan: prosto ali izlet SODOBNI DUBAJ & Burj Khalifa (fakultativno)


Po zajtrku si lahko dan organizirate za samostojne aktivnosti, katerih v Dubaju ne manjka, ali z nami raziščete sodobni Dubaj z Burj Khalifo (z doplačilom). Videli bomo najpomembnejše znamenitosti: Atlantis na umetnem otoku Palma (zunanji ogled), kjer bo postanek za fotografiranje, Burj Al Arab – kratek postanek za zunanje fotografiranje ter največji nakupovalni center na svetu, Dubai Mall. V tem centru se nahaja tudi ogromen akvarij in podvodni ZOO (foto postanek pred akvarijem). Sledi otok Bluewaters, ki je živahen kraj s številnimi stanovanjskimi objekti, trgovinami, gostinskimi lokali in obilico zabave. Tukaj se nahaja tudi znameniti Ain Dubai oz. "Dubai EYE", ki je najvišje in največje razgledno kolo na svetu. Občudovali boste lahko še spektakel fontan pred Dubai Mall-om, ki oživijo vsakih 30 min in očarajo gledalce s svetlobnimi in zvočnimi efekti. Povzpnemo se še na 124. nadstropje najvišje zgradbe na svetu, Burj Khalife, in uživamo v osupljivem razgledu na okolico. Povratek v hotel v večernih urah.

6. dan: polet proti Ljubljani


Zajtrk in v zgodnjih jutranjih urah prevoz do letališča ter let proti Ljubljani.


Cena vključuje:

- letalski prevoz Ljubljana-Dubaj-Ljubljana, direktna linija s Fly Dubai, ekonomski razred

- transfer letališče-hotel-letališča

- 5 x nočitev z zajtrkom npr. v hotelu Novotel World Trade Centre Dubai**** ali podobnem, v dvoposteljni standardni sobi

- izlet Tradicionalni Dubaj

- slovensko vodenje in lokalni vodnik

- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:

- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)

- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)

- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu

- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v ZAE in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)

- dodatne storitve, obroke in fakultativne izlete

- napitnine

- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila v agenciji (pred potovanjem):

- Paket izletov: 199,-EUR na osebo

(sodobni Dubaj z Burj Khalifo, Abu Dhabi, puščavski safari)

- Sodobni Dubaj z Burj Khalifo: 80,-EUR na osebo

- Puščavski safari: 70,-EUR na osebo

- Dhow Cruise z večerjo: 65,-EUR na osebo

- Abu Dhabi: 65,- EUR na osebo

- Ajman & Sharjah: 45,-EUR na osebo

- Paket 2 x večerja**: 40,-EUR na osebo (sept) oz. 60,-EUR na osebo (okt-dec)

- Paket 3 x večerja**: 60,-EUR na osebo (sept) oz. 90,-EUR na osebo (okt-dec)

- Paket 4 x večerja** 80,-EUR: na osebo (sept) oz. 120,-EUR na osebo (okt-dec)

- Celosten paket zavarovanja potovanja: od 60,-EUR na osebo

(zavarovanje za primer odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage)

- Parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana: 43,-EUR (sep) in 28,-EUR (okt-dec)


*Opomba: posamezni izleti bodo izvedeni, če bo nanje prijavljenih vsaj 10 oseb.

**Doplačilo za večerje je možno le za vse dni (4 večerje). To pomeni ali 4 x večerja ali 3 x večerja + Dhow Cruise ali 3 x večerja + puščavski safari ali 2 x večerja + puščavski safari + Dhow Cruise. Večerja je že vključena pri izletu puščavski safari in Dhow Cruise.Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama

- Doplačilo za enoposteljno sobo: 119,-EUR (sep) oz. 219,-EUR (okt-dec)


Obvezna doplačila na poti:

- Turistična pristojbina, ki se plača neposredno v hotelu v Dubaju 20AED na sobo/na noč (cca 5,2€)

- Napitnina 25 EUR na osebo


HOTEL NOVOTEL WORLD TRADE CENTRE DUBAI****

Hotel Novotel je hotel s 4* in ima odlično lokacijo za raziskovanje največjih znamenitosti Dubaja. Od postaje podzemne železnice oddaljen le 5 min hoje, medtem ko je oddaljen od Burj Khalife, Dubai Mall, Dubai Fraime in Jumeirah Mosque le nekaj minut vožnje.

Gostom hotela so na voljo zunanji bazen, fitnes center ter spa (za plačilo) in savna. Gostje se lahko okrepčajo v hotelski restavraciji, hotel pa nudi še dva bara ter kavarno. Gostje lahko koristijo tudi brezplačen WiFi po celotnem hotelu.

Sobe so prostorne in sodobno opremljene s televizorjem z ravnim zaslonom, aparat za pripravo kave ali čaja ter lastna kopalnica.


Web: https://www.novotel-dubai-world-trade-centre.com/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dokumenti potrebni za potovanje:

Za potovanje v ZAE potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list.


Pred odhodom v ZAE je potrebno izpolniti in natisniti obrazec, ki ga najdete na: https://c.ekstatic.net/ecl/documents/dubai-health-declaration-form.pdf


Potrebujete tudi zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi strošek Covida.


Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije. V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri agenciji), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.


First minute popust velja do 5.8.2022.


V roku 5 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.


Predviden letalski prevoz:

09.09.-14.09., 23.09.-28.09., 14.10.-19.10.2022

LJUBLJANA – DUBAJ 1515 2305 – 5ur 50min (FZ1790)

DUBAJ –LJUBLJANA 1000 1415 – 6ur 30min (FZ1789)


04.11.-09.11. in 11.12.-16.12.2022

LJUBLJANA – DUBAJ 1430 2320 – 5ur 50min (FZ1790)

DUBAJ –LJUBLJANA 1000 1330 – 6ur 15min (FZ1789)


Prevoznik: Fly Dubai


Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:

- https://www.gov.si/drzave/zdruzeni-arabski-emirati/ ter https://u.ae/en/information-and-services/justice-safety-and-the-law/handling-the-covid-19-outbreak/travelling-amid-covid-19/travelling-to-the-uae

- spletni strani MZZ: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ in https://www.gov.si/drzave/

- spletni strani Traveldoc: https://www.traveldoc.aero/

- spletni strani IATA zemljevida: https://www.iatatravelcentre.com/world.php

- vladna stran ZAE: https://u.ae/en/information-and-services/justice-safety-and-the-law/handling-the-covid-19-outbreak/travelling-amid-covid-19/travelling-to-the-uae


Minimalno število potnikov: 25


ČAS POTOVANJA: 6 DNI / 5 NOČITEVPošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji