Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


PIVO, FONTANA ŽALEC, MED, LECTARSTVO, HOLCERIJA

1 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
datum po izbiriod 38 €
ZA ZAKLJUČENE SKUPINE PRIPRAVIMO PROGRAM PO ŽELJI, PIVO IN FONTANA, LECTOVI SRČKI IN MED PRI PERGARJU, HOLCARIJA NA KOROŠKEM,

Fontana piva v  Žalcu, lectarstvo, med in holcerija na Koroškem


ODHOD AVTOBUSA izpred dogovorjenega postajališča ob 06.00. Vožnja skozi Celje do Žalca.

Najprej si bomo ogledali Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva, nato pa si boste lahko kupili pivski vrček in poskusili 6 dcl piva iz Fontane piv Zeleno zlato (doplačilo).

Nadaljevanje vožnje na Koroško. Tu bomo obiskali Hišo mojstrovin Perger, kjer bomo izvedeli, kako se izdelujejo lectovi srčki in drugi izdelki iz lecta in kako se izdelujejo prave voščene sveče. Poskusili bomo prvovrstne domače medene dobrote brez konzervansov in umetnih barvil in izvedeli marsikaj zanimivega o več kot dve stoletji in pol stari dediščini medičarske, lectarske in svečarske obrti.

Sledi vožnja do Slovenj Gradca in voden ogled mestnega jedra Slovenj Gradec z zanimivimi skulpturami in bogato kulturno dediščino, ogled cerkve Sv. Elizabete in cerkve Sv. Duha, zunanji ogled dvorca Rotentourn. Popoldne se bomo podali na Pohorje na obisk k holcerjem. Spoznali bomo zanimivo zgodovino holcerije, si ogledali razstavo, imeli prikaz starih holcerskih opravil, na koncu pa so bomo lahko tudi preizkusili v holcerskih opravilih. Enega izmed kandidatov bomo sprejeli med nove holcerje. Sledi holcerska večerja in vrnitev proti domu.

CENA NA OSEBO: od 38 € (najmanj 48 oseb)


Cena vključuje: avtobusni prevoz, ogled Slovenj Gradca, vstopnina Hiša mojstrovin Perger in degustacija, holcerski program, holcerski pohorski lonec, vodenje in organizacijo, DDV.

Doplačilo po želji: vstopnina Eko muzej hmeljarstva in pivovarstva, vrček in 6 dcl piva: 8 EUR.

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji