Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


MLJET, STON in MANDARINE, 11.10.-13.10.2024

HOTEL: ODISEJ 3 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
11.10.-13.10.od 269 €
MLJET IN PO MANDARINE V DOLINO NERETVE

MLJET, STON in MANDARINE - 3 dni


DATUM: 11.10.-13.10.2014 (petek-nedelja)Otok Mljet spada v južnodalmatinsko skupino otokov in ga po velikosti uvrščajo na osmo mesto v Jadranskem morju. Ima osupljive plaže, bistro modro morje in pestro sredozemsko rastlinje. Slavni francoski raziskovalec Jacques Cousteau je območje Mljeta označil kot enega najlepših potapljaških lokacij na svetu.Vsekakor
si je na otoku vredno ogledati malo in Veliko jezero, kanal Soline, Odisejevo špiljo, mivkasto plažo v Saplunari, otok Svete Marije s samostanom iz 12.stoletja.

DOLINA REKE NERETVE
Pridelava mandarin v dolini Neretve nima prav dolge zgodovine. Prve plantaže so namreč zasadili šele v 60.letih 20. stoletja, potem ko so z obsežnim izsuševanjem neplodna močvirja v delti Neretve iztrgali vplivom morja in jih spremenili v rodovitna polja. Kakovostna zemlja in blago sredozemsko podnebje sta se izkazala za idealna za pridelavo vseh vrst agrumov in dolina Neretve je postala "Hrvaška Kalifornija".


mljet odisej1

1. dan: SLOVENIJA -STON - MLJET

Jutranji odhod iz Slovenije ter vožnja z vmesnimi postanki do Stona, enega redkih srednjeveških mestec, ki je bilo zgrajeno po urbanističnih načrtih. Mestece ima veličastno 5,5 km dolgo obzidje in najstarejše morske soline v Evropi. Peljali se boste ob malem Stonskem zalivu, kjer vzgajajo preko 80 različnih vrst školjk. Med njimi so najbolj poznane mušule in kamenice. Po želji in za doplačilo vzpon na obzidje. Nato se boste odpeljali do luke, se vkrcali na trajekt in odpluli na otok Mljet. Vožnja do hotela, kjer sledi pijača dobrodošlice in prijava v hotel. Večerja in nočitev.

2. dan: OTOK MLJET

Po zajtrku sledi raziskovanje neokrnjene narave Narodnega parka Mljet. Z lokalnim vodnikom se boste sprehodili skozi nacionalni park mimo Malega do Velikega jezera, kjer se boste vkrcali na ladjico in se popeljali do otočka Svete Marije, kjer stojita benediktinski samostan in cerkev Svete Marije iz 12. stoletja. Po ogledu bo dovolj prostega časa za osvežitev ali kopanje ob primernem vremenu. Prosti čas do večerje, zabava ob glasbi, nočitev.


3. dan: MLJET – DOLINA DELTE REKE NERETVE – SLOVENIJA

Po zajtrku se boste odpeljali do luke in nazaj na celino. Pot vas bo nato naprej vodila v dolino delte reke Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal in milega podnebja imenujejo tudi »Hrvaška Kalifornija«. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih boste brezplačno do sitega najedli ter nabrali za domov. Kolikor jih boste nabrali, toliko jih boste plačali lastniku plantaže. Po obiranju se boste pustili razvajati prijaznim domačinom, ki vas bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami »trupicami« se boste zapeljali po rokavih Neretve do mesta, kjer vas bodo domačini pogostili še z okusnim kosilom in pijačo. Nepozabna zabava z »gusarji« ob živi glasbi bo trajala vse do poznega popoldneva. Nato se boste odpeljali proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.


DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 35 in 44 potniki 30 €

 • med 25 in 34 potniki 50 €

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi na osebo:

 • enoposteljna soba 60 €, dodatno zdravstveno zavarovanje.

DOPLAČILO PO ŽELJI na poti na osebo:

 • vstopnina na Stonski zid 10 € (individualne vstopnice), skupinska vstopnina (nad 10 udeležencev): 8 €

Cena  279 € osebo  vključuje:

 • avtobusni prevoz iz   Novega Mesta
 • 2x polpenzion v hotelu 3* na Mljetu
 • trajektni prevoz na relaciji Prapratno – Sobra - Prapratno
 • vstopnino v Narodni park Mljet
 • ogled Narodnega parka Mljet z lokalnim vodnikom
 • vožnjo z ladjico na otok Svete Marije
 • postanek v Stonu
 • program praznika mandarin (foto safari po rokavih reke Neretve s »trupicami«, animacija in zabava z gusarji, pogostitev z žganjem, figami in mandarinami, prevoz na obiranje mandarin, kosilo z vključeno pijačo, glasba v živo) v dolini delte reke Neretve
 • spremstvo in organizacijo izleta

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI: turistična pristojbina 1 € na osebo.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji