Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


MAND., ŠIBENIK, PRIMOŠT, 18.-20.10.

3 dni - avtobusni
ODHOD:CENA:
cena najmanj 45 osebod 229 €
18.10.-20.10. iz NMod 229 €
IZLET, OBIRANJE MANDARIN, DALMACIJA, ŠIBENIK, IZLETI IZ NOVEGA MESTAOBIRANJE MANDARIN NA NERETVI, ŠIBENIK IN PRIMOŠTEN

18.10.-20.10.2023 (petek-nedelja)


1. dan: NOVO MESTO–ŠIBENIK - MAKARSKA RIVIERA

Odhod avtobusa iz NOVEGA MESTA v jutranjih urah. Pobiranje potnikov in vožnja po avtocesti skozi predora Mala Kapela in Sv. Rok do ŠIBENIKA, najstarejšega hrvaško obalnega mesta na Jadranu, ki nosi zelo bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. V 16. stoletju je bilo to celo največje mesto v Dalmaciji po številu prebivalstva. Zato ne preseneča, da ima Šibenik največje staro mestno jedro na Hrvaškem.
Slikovito srednjeveško mesto je obkroženo s 4 trdnjavami, za obzidjem pa vas bodo presenetile številne zelo stare cerkve in šarmantne kamnite ozke ulice na katerih je skupno kar 2.851 stopnic. 


Samo 5 mest na svetu ima dva UNESCO spomenika. Šibenik je eden izmed njih!  S tem se lahko pohvali samo še London, Berlin, Peking in New Delhi…
Šibeniška katedrala sv. Jakoba je prava arhitekturna mojstrovina, za katero so potrebovali več 100 let, da so jo dokončali.
Celotna okolica Šibenika je pravi naravni fenomen. V neposredni bližini sta dva nacionalna parka: Z morja ga obkroža nacionalni park Kornati, s kopnega pa nacionalni park reke Krke.

Šibenik je pravi raj za pomorce. Šibenski arhipelag obsega kar 249 slikovitih otokov od katerih je samo 6 trajno naseljenih.

V zadnjih letih je mesto bolj znano kot mesto festivalov in mesto z bogato tradicijo klapskega petja, ki ga je UNESCO uvrstil na seznam kulturne dediščine.
V poletnih mesecih se dve trdnjavi, Sv. Mihovil in Barone, spremenita v letno prizorišče številnih glasbenih in kulturnih dogodkov.
V okolici je veliko prelepih plaž, katerih masovni turizem še ni dosegel. Morje in plaže ponujajo v poletnih mesecih preštevilne morske aktivnosti: plavanje, potapljanje, jadranje, smučanje na vodi,…

Vožnja do Makarske riviere in namestitev po sobah v hotelu s 3*,  večerja. Pravijo, da bo morje še toplo, zato se boste najpogumnejši pred lahko še okopali. Po večerji druženje ob kozarčku. Prenočevanje.


Turistični vodnik Trogir, Hrvaška | Laganini.com2. dan: DOLINA NERETVE


Po zajtrku se bomo zapeljali v dolino Neretve. Dan bo namenjen obiranju mandarin in uživanju ob čudovitih pogledih na zelena drevesa, polna dišečih in sočnih oranžnih mandarin. Ob prihodu vam bodo postregli s suhimi figami in pijačo dobrodošlice, nato pa bomo začeli z »berbo«. Seveda pa ne boste nabirali ves dan. S posebnimi neretvanskimi čolni »trupicami « bomo zapluli po slikovitih kanalih reke Neretve in njene delte, opazovali in fotografirali naravo, številne vodne ptice, čudovito okolje in še kaj. Domačini vam bodo pripravili pristno domače kosilo z zabavo v čudovitem okolju naravnega parka-na ranču. Tam ali ob poti proti hotelu boste lahko po želji nakupili še nekaj pridelkov iz delte Neretve (suhe fige, travarico, paradižnik ). 

Na poti proti hotelu se bomo seveda zapeljali še čez Pelješki most, novega, najdaljšega Pelješkega mosta na morju.

Vožnja v hotel, kjer se boste po večerji še skupaj poveselili in se pogovorili o doživetjih pri obiranju mandarin in vožnji po nepozabni delti Neretve. Prenočevanje.3. dan: MAKARSKA RIVIERA - PRIMOŠTEN - NOVO MESTO


Po zajtrku  bomo pot nadaljevali do Primoštena, kjer bomo naredili daljši postanek, čas za kosilo, malico ali kavico in sprehod skozi mestece. PRIMOŠTEN leži na manjšem polotoku med zalivoma Raduča in Primošten. S kopnim je povezan z ozkim nasipom in zaščiten pred severnimi vetrovi in ima blago klimo. V zalivih Vela, Mala Raduča, Primošten in Peleš so prostrane plaže. Ime Primošten izhaja iz glagola "primostiti"; otok na katerem je kraj nastal v času turških vpadov v 16. stoletju, je bil z mostom ločen od kopnega. Nekaj prostega časa v tem lepem mestecu.
Povratek domov je predviden v poznih večernih urah.

CENA NA OSEBO:                             

Cena za najmanj 45 udeležencev: 229 EUR
Cena za najmanj 35 udeležencev: 259 EUR

 
Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, 2 polpenziona v dvoposteljnih sobah standard v hotelu 3* , obiranje mandarin, vožnjo s trupicami po delti Neretve, kosilo z zabavo in živo glasbo-v ceni je vključeno tudi vino, stroški vodenja, organizacija potovanja.


Doplačila: turistična taksa 1 € na dan na osebo, enoposteljna soba 20 €.
 
Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa.

 

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji