Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ČRNA GORA IN DUBROVNIK,3.10.-6.10.2024

HOTEL: po programu 4 dni - avtobus
ODHOD:CENA:
3.10.-6.10.,4 dniod 315 €
ČRNA GORA Z DUBROVNIKOM, AVTOBUSNI PREVOZ, PROGRAM, UGODNO

ČRNA GORA in DUBROVNIK, za avtobusom iz Novega mesta in po predhodni potrditvi postanki v Beli krajini


Datum: četrtek, 3.oktober.-nedelje, 6.oktober 2024


Črna gora je mlada država, njena zgodovina pa sega daleč nazaj. Že leta 1042 je bila samostojna pod imenom Duklja. Seveda pa je kasneje preživela velike spremembe na Balkanu, dolgo se je upirala turški oblasti, a je le padla pod njeno oblast. V prvi polovici 19. stoletja je Črni gori dal pečat pesnik in vladika Petar Petrovič Njegoš. Na Berlinskem kongresu l. 1878 so jo priznali kot samostojno. Po 1. svetovni vojni pa se je tedanja Črnogorska kraljevina združila s Srbijo in ostalimi deželami v državo SHS in kasneje Kraljevino Jugoslavijo.
Zadnjič se je osamosvojila leta 2006.

Dubrovniško-budvanska riviera - Cetinje - Lovčen - Njeguši - Boka Kotorska  - Skadarsko jezero

1. dan: Novo mesto - Dubrovnik - Črna gora


Odhod avtobusa s parkirišča MERCATOR CENTER BRŠLJIN in AVTOBUSNE POSTAJE v Novem mestu v nočnih urah oziroma zgodnjih jutranjih urah ter pobiranje potnikov po predhodni potrditvi. Vožnja na Hrvaško, mimo Plitvic, Splita v Dalmacijo, kjer bomo v jutranjih urah prečkali dolino reke Neretve ter pot nadaljevali skozi novo zgrajen Pelješki most do bisera južne, Dubrovnika. Med sprehodom po Stradunu z lokalnim vodnikom bomo občudovali imenitne arhitekturne mojstrovine, med drugimi Veliki in Mali vodnjak, frančiškanski samostan z eno najstarejših lekarn v tem delu Evrope (doplačilo), Knežev dvor, katedralo z zakladnico in številne druge. Čas bo za kavico in za samostojni sprehod po mestu. Vožnja v Črno goro, po slikoviti črnogorski obali, mimo Hercegnovega v Budvo, mesto z očarljivim starim mestnim jedrom. Vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

2. dan: Budvanska riviera - Cetinje - Lovćen - Njeguši - Kotor / Boka Kotorska.


Po zajtrku vožnja v Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, ogled muzejske zbirke v dvoru kralja Nikole. Nato vožnja po gorski panoramski cesti na Lovćen, kjer na 1160 metrov visokem Jezerskem vrhu stoji veličasten Njegošev mavzolej, delo kiparja Ivana Meštroviča. Po ogledu vožnja skozi Njegošev rojstni kraj, vaš Njeguši, kjer nam bodo postregli črnogorsko malico - pršut, ovčji sir in vino. Sledi vožnja po panoramski gorski cesti nad zalivom Boke Kotorske do Kotorja, srednjeveškega pomorskega mesta na koncu zaliva Boka Kotorska. Mesto je zaradi svoje bogate zgodovine in zapuščine na seznamu svetovne kulturne dediščine UNESCO. Sprehod po mestu in prosto za kavico. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Budvanska riviera -Skadarsko jezero


Po zajtrku si bomo končno vzeli malo časa zase za poležavanje na čudoviti plaži, kopanje in raziskovanje prečudovite Budve. Popoldne  se bomo odpeljali do največjega jezera na Balkanu, nacionalnega parka Skadarsko jezero, ki se lahko pohvali z zadnjim prebivališčem pelikanov, največjim ptičjim rezervatom v Evropi in z enim zadnjih sladkovodnih močvirij v Sredozemlju. Po želji se bomo z ladjico popeljali po Skadarskem jezeru. Od tu bomo odšli v hotel na večerjo in po večerji druženje na plaži in  mogoče spet nočno raziskovanje Budve. 

4. dan: Črna gora - Ston / Split – Novo mesto


Po zajtrku slovo od Črne gore. Vožnja mimo Dubrovnika in Elafitov do Stona, obzidanega mesteca na polotoku Pelješac. Mesto se ponaša s kar šest kilometrov dolgim obzidjem, ki je nekdaj ščitilo soline pred vpadi tujih ljudstev. Postanek za sprehod po mestu in prosto za pokušino odličnih stonskih klapavic ali ostrig. Nadaljevanje vožnje do Metkovičev,  krajši  postanki za nakup mandarin in ostalih dobrot, ki jih domačini ponujajo na stojnicah. Sledi še nekaj postankov za  osvežitev ali kavico po avtocesti skozi Dalmacijo. Vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.
Redna cena/min. 45 oseb: 315 €
Cena za skupino 35-44 oseb.: 349 €

Obvezna doplačila:
* prijavnina 10 € na prijavnico in taksa 2 €/os/dan
Doplačila po želji ob prijavi:
* enoposteljna soba 80 €
* vožnja z ladjo po Skadarskem jezeru pribl.10 € in kosilo pribl.14 €
* vstopnine po želji pribl.20 €

Cena vključuje:
* prevoz z avtobusom, cestnine in parkirnine
* 3 x polpenzion v hotelu 3* v Budvi ali Bečićih
* izlet v Cetinje, na Lovćen in Kotor, vstopna taksa v Cetinje in Kotor, vstopnina v Mavzolej in Narodni park Lovćen
* vstopnina v NP Skadarsko jezero, degustacija pršuta in sira, stroške lokalnega vodenja, kjer je potrebno,
* osnovno nezgodno zavarovanje, organizacija, izvedba in vodenje potovanja.

 

OPOMBA: Vrstni red ogledov se lahko, glede na rezervacije terminov degustacij, lokacije hotelov oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen. V primeru slabega vremena bo namesto odhoda na Lovćen izveden dodaten ogled v Cetinju ( muzeja Kralja Nikole, biljardnica..). Odločitev bo sprejeta s strani vodnika/spremljevalca na dan odhoda na celodnevni izlet.

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa.

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, lahko ga sklenete sami na svoji zavarovalnici ali pa vam ga uredimo v naši poslovalnici.

 
Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji