Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANI



UNILINE


Hoteli in apartmaji


Srebrno Jezero In Skriti Biseri

3 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
25.-27.4., vodenood 249 €
18.-20.9., vodenood 249 €
redna cenaod 290 €
(OJ) SREBRNO JEZERO IN SKRITI BISERI PRED KARPATI

Srebrno Jezero In Skriti Biseri Pred Karpati

ODHOD: 25. april ali 18. september 2020| 3 dni | avtobus

srebrno jezero z ladjico

MODRA CENA DO 29.2.2020 - 249 eur (redna cena = 290 eur na osebo)


Peljali vas bomo na kraj, kjer sončni žarki, tik pred Karpati, pobožajo jezero in ta se ob dotiku posrebri. Srebrno jezero.

Občudovali bomo trdnjave na Donavi: Golubačko trdnjavo, Ramsko trdnjavo…, križarili bomo z ladjo in vrgli oko na sosednjo Romunijo ter na »železna vrata« – najdaljšo sosesko z visokimi stenami v Evropi.

Zadnje izletniško popoldne bomo preživeli v mestu, imenovanim balkanska vrata, slovanski New York – Beograd.

Prepustili se bomo odlični kulinariki in glasbi ter odličnem vodenju.


srebrno jezero izleti 2  Golubac grad srebrno jezero

Program potovanja:


1. dan:


Po nočni vožnji po panonski ravnini, mimo Zagreba in Beograda, bomo naredili prvi postanek v bližini rudnika dnevnega kopa premoga in termoelektrarne Kostolac. Tam je bilo nekoč glavno mesto rimske province Gornje Mezoje, mesto bogatih »hramov«, širokih ulic, luksuznih vil, velikih term, imenovanih Viminacium. In danes je tam bogata arheološka zakladnica, mesto, kjer se prepleta zgodovina rimskih vladarjev in mamutov. Milijon let zgodovine na enem mestu. Tu bomo naredili ogled, se popeljali po njem s posebnimi vozili in prisluhnili zgodbam.
Nekaj kilometrov naprej pa se na visoki pečini nad Donavo »bohoti« trdnjava Ram s petimi stolpi. Legenda pravi, da se je turški sultan Bajzit II, ko je obiskoval svoje vojake, spočil na mestu, kjer je bil čudovit pogled na Donavo in nasprotno ogrsko stran. Ko je zaspal in se nato zbudil, se je počutil kot prerojen in zato je ukazal, da se na tem mestu zgradi trdnjava.
V 15. stoletju je bila pod njegovo upravo res zgrajena in je s časom tudi delno propadla. Zdajšnja turška vlada je odločila, da financira obnovo z ogromno denarja, mi pa bomo med prvimi, ki bomo obiskali ta zanimiv obnovljen objekt s prekrasnim pogledom. Tukaj, na kosilu, se bomo prvič srečali s srbsko kulinariko.
Pot bomo nadaljevali do Srebrnega jezera, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih urah. Ravno takrat, ko se sonce odpravlja počivat tja za Karpate, milijoni iskric sončnih žarkov posrebrijo jezero – od tod tudi ime. Namestitev v hotelu, večerja..

2. dan:


Jutro naznanja nove, sveže lepote. Po zajtrku se bomo na obali pred hotelom vkrcali na ladjo. Vsekakor bo največja atrakcija križarjenja Golubaćka trdnjava na vhodu v Derdapsko sotesko. Gre za največjo in najdaljšo sotesko v Evropi, ki ji mnogi pravijo tudi Železna vrata, njene stene pa se nad Donavo dvigajo tudi do 800 m nadmorske višine. O nastanku mesta Golubac med domačini kroži več legend. Najbolj znana je legenda o prelepi princesi Golubini, ki je odbila ženitno ponudbo pomembnega turškega paše. Ta jo je za kazen dal prikovati na osamelo skalo sredi Donave, na kateri je tudi izdihnila. Omenjena stena je dobila ime ˝Babakaj˝, kar v turškem jeziku pomeni ˝pokesaj se˝ in na svojem mestu sredi Donave stoji še danes. Stoletja je ta pokrajina navdihovala pesnike in pisatelje in verjamemo, da bo tudi vas. Polni lepih vtisov, bomo na ladji za vas pripravili kosilo, zanimive zgodbe bo pripovedoval za vas domačin, oko bomo »vrgli« na sosednjo Romunijo. Po povratku in krajšem počitku, se bomo skupaj veselili ob značilni srbski večerji z živo glasbo. Nočitev v hotelu.

3. dan:


Po zajtrku se bomo poslovili od Srebrnega jezera in se ob ležerni vožnji po vzhodu Srbije podali v prestolnico Beograd. Po strnjenem ogledu zanimivih točk bo nekaj prostega časa na slavni ulici Kneza Mihajlova za nakupe, kavico in kosilo. Popoldanski povratek proti domovini, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Vključeno v ceno:


- 2x nočitev-zajtrk v hotelu ob Srebrnem jezeru,
- križarjenje Srebrno jezero-Golubačka Trdnjava,
- samopostrežno kosilo na ladji,
- kosilo 1. dan,
- večerja 1. dan,
- »srbsko« veče s samopostrežnim žarom-kulinariko in glasbo 2. dan,
- vstopnine – vodenje: trdnjave Ram, Golubačka trdnjava, arheološko mesto Viminacium
- prevoz,
- odlično domače in lokalno vodstvo in organizacija.


Možna doplačila:


- 1/1 soba- 44€,
- sprednji sedeži (3-8) 10€,
- zavarovanje rizika odpovedi,
- dodatno zavarovanje Coris po ceniku


Povišanje cene: Cena je preračunana na 45 oseb v avtobusu. Povišanje cene v primeru 35-44 oseb v avtobusu je 15 €. O morebitnem povišanju cene boste obveščeni 5 dni pred odhodom.


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji