Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


SONČNA TOSKANA IN OTOK ELBA

HOTEL: Marina di Bibbona 3 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
2xPOL, vodeno, 15.5.od 229 €
2xPOL, vodeno, 18.9.od 229 €
(BT) SONČNA TOSKANA IN OTOK ELBA

SONČNA TOSKANA IN OTOK ELBA

izleti italija san gimingano siena

15. maj in 18. september 2020 ali po želji skupine (3 dni/2 noči)


PROGRAM


1. DAN: SLOVENIJA – SAN GIMIGNANO – SIENA – MARINA DI BIBBONA (večerja, nočitev)

Odhod iz Slovenije v jutranjih urah. Vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki mimo Firenc do našega prvega toskanskega bisera – San Gimignana, ki ga imenujemo tudi mesto stolpov. Skozi obzidje bomo stopili v “srednji vek” in se sprehodili do trgov Piazza della cisterna in Piazza del Duomo. Občudovali bomo stolpe, katerih je v času največjega razcveta bilo kar 72, danes jih je še 14. Najvišji med njimi je Torre Grossa, visok 54 m. Spoznali se bomo z vinom Vernaccia (omenjal ga je že Dante), privoščili uradno najboljši sladoled na svetu in se prepustili srednjeveškemu vzdušju. Sledi vožnja do Siene, v osrčje Toskane. Uživamo v hoji po mestnih ulicah: cerkev sv. Dominika, rojstna hiša sv. Katarine Sienske, stolnica, krstilnica in znameniti trg Piazza del Campo, kjer se vsako leto odvija “Palio”, vratolomna dirka z neosedlanimi konji. Izvedeli bomo vse o kontradah, lahko bomo poskusili tudi katero izmed znanih sladic – poznate panforte? Vožnja mimo Grosetta do obmorskega mesta Piombino. Nastanitev v hotelu v okolici Piombina. Večerja in nočitev.

2. DAN: MARINA DI BIBBONA – PIOMBINO – OTOK ELBA – PIOMBINO – MARINA DI BIBBONA (zajtrk, večerja, nočitev)

Zajtrk. Vkrcanje na trajekt in plovba do mesta Portoferraio na otoku Elba. Elba je biser toskanskega arhipelaga na meji med Tirenskim in Ligurskim morjem ter za Sicilijo in Sardinijo tretji največji italijanski otok. Zaznamujejo jo milo podnebje, majhni zalivčki, skale, pečine ter plaže s kristalno belim peskom. Po izkrcanju se najprej odpeljemo do Porta Azzura, kjer si bomo ogledali rudnik mineralov, saj je Elba znana prav po njih – tukaj so jih namreč odkrivali in raziskovali že v antičnih časih. Sprehod po mestu in nekaj prostega časa za kavico. Sledi panoramska vožnja po otoku s prekrasnimi razgledi na zalive Stella, Lacona in Campo ter na drugo stran otoka, proti mestu Procchio. Kaj pa Napoleon? Na Elbi je preživel dobrih 9 mesecev in v tem času raziskoval svoje “malo kraljestvo”. Pustil je velik pečat, med ogledom njegove letne rezidence v San Martinu pa izvemo več o njegovem življenju tukaj. Spoznali bomo tudi skrivnosti njegove sestre, ki je bila na otoku z njim. Vožnja do Portoferraia in sprehod po mestu. Preden se odpravimo nazaj na celino priložnost za nakup nekaterih tipičnih izdelkov: vino, likerji, olivno olje, začimbe, med, morda slovita sladica Schiaccia briaca? Vkrcanje na trajekt in vrnitev v hotel v okolici Piombina. Večerja.

3. DAN: MARINA DI BIBBONA – PISA – LUCCA – SLOVENIJA (zajtrk)

Zajtrk. Vožnja do renesančnega bisera – Pisa! Daljši postanek za ogled Trga čudes: stolnica, krstilnica, pokopališče, poševni stolp. Trg so gradili 300 let. Stolnica je čudovit primer pisanske romanike in ima zelo bogato notranjost. Poševni stolp se je začel nagibati že kmalu po začetku gradnje v 12. st. zaradi ugrezanja zemlje in postal znan po vsem svetu. Kratka vožnja do Lucce. Mesto, obdano z obzidjem, je nekoč imelo izgled čarobnega gozda. Na vrhu stolpov so bila namreč zasajena drevesa. Danes je ohranjen le še en tak stolp. Sprehod mimo rojstne hiše velikega italijanskega skladatelja Giacoma Puccinija in Napoleonovega trga mimo stolnice do izjemnega trga Piazza dell’Anfiteatro, ki je simbol mesta. Lucca prav nobenega obiskovalca ne pusti ravnodušnega in zagotovo boste nad tem toskanskim mestom navdušeni tudi sami! Popoldanska vožnja mimo Firence in Bologne proti Ljubljani, s predvidenim prihodom domov v poznih večernih urah.


italija fetovaia elba
pisa italija stolp toskana

CENA na osebo:

minimalno 45 potnikov 229 €
minimalno 40 potnikov 249 €
minimalno 35 potnikov 269 €

CENA VKLJUČUJE:


avtobusni prevoz po programu iz Celja in Ljubljane,
vstopne takse v mesta,
trajektni prevoz na linij Piombino – Portoferraio – Piombino,
2x nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v Marini di Bibbona,
2x polpenzion (zajtrk in večerja) v hotelu 3* v Marini di Bibbona,
zunanje oglede po programu,
turistično takso,
slovensko vodenje,
osnovno nezgodno zavarovanje,
DDV in organizacijo potovanja.

POPUSTI na osebo:


do 12 let na dodatnem ležišču 20%,
od 12 let na dodatnem ležišču 10%.

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi na osebo:


enoposteljna soba 30 €,
zavarovanje za tujino z asistenco po ponudbi na dan prijave,
zavarovanje rizika odpovedi 4,3%.


DOPLAČILA na poti na osebo:


vstopnine, ki niso vštete v ceno potovanje,
stolnica v Sieni 5 €,
rudnik mineralov v Portu Azzuru na otoku Elba 7 €,
Napoleonova letna rezidenca v San Martinu na otoku Elba 5 €,
katedrala, krstilnica in pokopališče v Pisi 7 €.
POMEMBNO: obvestilo o točni uri in kraju odhoda potniki prejmejo 7 do 5 dni pred odhodom. Ob rezervaciji je mogoče podati neobvezujočo željo na katerem sedežu želite sedeti. V primeru manjšega števila od 35 potnikov, si pridržujemo pravico do odpovedi aranžmaja ali do združevanja aranžmajev. Minimalno število potnikov za odhod z določenega vstopnega mesta je 8. V primeru manjšega števila potnikov si pridržujemo pravico do odpovedi prevoza iz določenega kraja. Potniki v tem primeru niso upravičeni do odpovedi aranžmaja, ampak morajo vstopiti na vnaprej določenih potrjenih vstopnih mestih.


SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani ter v naši poslovalnici.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji