Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


MALTATALL, DOLINA SLAPOV V AVSTRIJI - 1 DAN

1 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
DATUM PO IZBIRIod 41 €
IZ NOVEGA MESTAod
MALTATALL, DOLINA SLAPOV V AVSTRIJI - 1 DAN

MALTATALL, DOLINA SLAPOV V AVSTRIJI - 1 DAN

 

Ogled doline slapov, najvišjega avstrijskega jeza ter nadaljevanje poti po prelepi gorski cesti doline reke Malte.

Čas potovanja: 1 dan
Najmanjše št. potnikov: 45

Cena: 41 €/osebo

NOVO MESTO – MALTATALL
Odhod avtobusa ob 6.00 uri. Pot vas bo peljala mimo Kranja, Jesenic, skozi Karavanški predor, mimo Beljaka in Špitala ob Dravi, po turski cesti do mesteca Gmünd. Nadaljevanje poti po prelepi gorski cesti doline reke Malte, ki pelje čez 9 mostov in skozi 9 tunelov. Maltatall je dolina, kjer mogočna tehnologija, gorska narava in ogromna količina vode ustvarjajo popolno celoto, ki vzame dih. Zato jo imenujejo Dolina padajočih voda. Zapeljali se boste na nadmorsko višino 1920 m, do akumulacijskega jezera Kölnbrein, ki je zajezeno z 200 m visokim zidom in predstavlja enega največjih gradbenih dosežkov v srednji Evropi. Objekt služi za proizvodnjo električne energije. Sprehodili se boste po okolici, uživali v prelepem pogledu na 3000 m visoke vršace in čistem gorskem zraku. Kosilo ob jezu. Ob povratku v dolino postanek v srednjeveškem mestecu Gmünd. Mesto je obdano z obzidjem iz 15. st. in je nekoč zelo cvetelo, saj je nastalo ob pomembni trgovski poti, ki je povezovala severne kraje z Benetkami. Sprehodili se boste po mestnih ulicah slikovitega mesteca, ter občudovali meščanske hiše, si ogledali staro cerkev in kostnico s freskami iz 14. st., na glavnem trgu pa mestno hišo s srednjeveškim sramotilnim stebrom. Po želji si boste lahko ogledali muzej Porsche. Vožnja proti domu, kamor boste prispeli v večernih urah.

Odhodi: DATUM PO IZBIRI SKUPINE


V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo, cestnina za alpsko cesto, pozno kosilo na naši strani, DDV.

Doplačila po želji: ogled muzeja Porsche ali po želji in predhodnem dogovoru obisk enega od vrtov ali parkov na poti: citrusi, bonsai...Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji