Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


SARAJEVO-MOSTAR-MEĐUGORJE, PELJEŠKI MOST-MANDARINE 4 dni

HOTEL: PO PROGRAMU 4 dni - avtobus iz NM
ODHOD:CENA:
IZLET DL, 13.10.-16.10.od 222 €
IZLET, 13.10.-16.10.od 237 €
SARAJEVO, MOSTAR, MEĐUGORJE, PELJEŠNI MOST, MAKARSKA RIVIERA IN OBIRANJE MANDARIN V DOLINI REKE NERETVE, ZA KONEC PA ŠE TROGIR IN POSTAJALIŠČE NAD NP KRKA

SARAJEVO, MOSTAR, MEĐUGORJE, PELJEŠKI MOST, OBIRANJE MANDARIN IN TROGIR

13.10.2022-16.10.2022 - 4 DNI


mandarine5 NERETVA NASADI mandarine na stojnicah

· Sarajevo, prestolnica večkulturne dežele
· Na vsakem koraku bogastvo arhitektureBOGAT PROGRAM: OGLED SARAJEVA IN MOSTARJA, MEĐUGORJE, OBIRANJE IN OKUŠANJE MANDARIN, ZABAVA Z GLASBO V ŽIVO NA RANČU, PELJEŠKI MOST, TRADICIONALNO, SLADKO, VESELO, VOŽNJA Z LADJICAMI PO NERETVI, MAKARSKA RIVIERA


1. dan: SLOVENIJA – SARAJEVO

V zgodnjih nočnih urah vožnja iz Novega mesta na Hrvaško in s krajšimi postanki proti Sarajevu, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Z lokalnim vodnikom si bomo ogledali džamije, pravoslavno cerkev, Univerzitetno knjižnico, muslimansko hišo, Principov most…. Središče mesta je znamenita Baščaršija, ki je srce in duša mesta, s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami, kafiči, čevapdžinicami, ki ustvarjajo vzdušje domačnosti, tu bomo imeli nekaj prostega časa za nakupe in pokušino čevapov. Vožnja do hotela, namestitev po sobah, večerja in prenočevanje.


Sarajevo - Wikipedija, prosta enciklopedija

2. dan: SARAJEVO–MOSTAR - MEĐUGORJE
Po zajtrku vožnja do MOSTARJA. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po kujundžiluku, najstarejšem mostarskem bazarju, ki je še danes znan po številnih restavracijah, lokalih in trgovinicah s spominki. Ustavili se bomo na slovitem Starem mostu, kjer bomo morda videli domačine, ki vsakodnevno skačejo iz 29 metrov višine v Neretvo. Po želji in za doplačilo ogled turške hiše. Nekaj prostega časa za pravo turško kavo. Nadaljevanje poti v MEĐUGORJE, sprehod ter ogled župnijske cerkve sv. Jakoba. Blizu cerkve se nahaja tudi spomenik, ki prikazuje Kristusovo vstajenje. Vožnja do hotela in nočitev.

Sarajevo: 1-Way to Mostar with Konjic, Blagaj, and Pocitelj | GetYourGuide

3. dan: PELJEŠKI MOST - DOLINA REKE NERETVE IN MANDARINE - MAKARSKA RIVIERA
Nadaljevanje vožnje do KOMARNE in vožnja čez 2.404 m dolg PELJEŠKI MOST s poševnimi zategami, ki je bil 26.7. končno odprt. Namen izgradnje mostu je bil doseči povezavo celinske Hrvaške z njeno kopensko eksklavo, ki obsega glavnino Dubrovniško-neretvanske županije. Vožnja do doline reke Neretve – v HRVAŠKO KALIFORNIJO. Dobrodošlica z glasbo, “lozo” in smokvami v Metkovičih. Obiranje mandarin za sprotno uživanje in nakup za domov. Sledi vožnja z neretvanskimi »lađami«po rokavih reke Neretve in spoznavanje čudovite flore in favne. Na ranču nam bodo pripravili pravo neretvansko piknik kosilo z lokalnim vinom in kavico. Za vzdušje bodo ves čas skrbeli muzikantje... Na poti možnost nakupa lokalnih pridelkov z Neretve: suhe smokve, likerji, travarica, med ...
Vožnja v hotel ob obali na Makarski rivieri- (priporočamo, da imate s seboj kopalke in brisačo). Nastanitev po sobah, večerja in druženje ob kozarčku cvička ali kopanje.


Pelješki most z bizarnimi težavami


4. dan: MAKARSKA RIVIERA - SLOVENIJA

Po zajtrku še morda skok v morje ali pa le sprehod in kavica. Vožnja proti Sloveniji. Daljši postanek v TROGIRU, mestecu z mnogimi kulturnimi spomeniki pod okriljem UNESC-a, prepleteno s številnimi malimi uličicami, ki izžarevajo mediteranski šarm, zaradi česar Trogir imenujejo tudi »male Benetke«. Tam je svoj pečat glasbenemu ustvarjenju dal »trogirski slavček« Vinko Coce, na katerega posestvo smo bili pred leti večkrat povabljeni, letos pa se ga bomo spomnili z rdečim cvetom in seveda pesmijo.Trogir se pogosto imenuje mesto muzej. Z le 750 koraki se lahko obide celo zgodovinsko jedro, na poti do samostana Sv. Nikolaja pa je možno naleteti na Kairosa, grškega boga srečnega trenutka. Verjame se, da bo tisti, ki se bo uspel dotakniti Kariosovih las, doživel večno lepoto in srečo.
Postanek še nad NP KRKA, kjer si boste po želji lahko v samoposteržni restavraciji privoščili kosilo ali samo kavico in pijačo. Povratek v Novo mesto v večernih urah.

Bluesun Hotel Marina, Brela – posodobljene cene za leto 2022


AKCIJSKA CENA ZA NAROČNIKE DOLENJSKEGA LISTA: 222 €

REDNA CENA: 237 €
Cena vključuje:

 • prevoz z avtobusom turistične kategorije (hd, klima, WC, video) z vključenimi cestninami in parkirninami,

 • aperitiv na avtobusu
 • 1 x nočitev z zajtrkom  v hotelu 3*

 • 2 x POL v hotelu  3*

 • ogled Sarajeva  z lokalnim vodnikom

 • sprehod po Baščaršiji in ogled (brez vstopnine za notranje oglede),

 • postanek v Mostarju in ogled z lokalnim vodnikom

 • vožnja čez Pelješki most
 • program obiranja mandarin z vključenim neretvanskim kosilom, pijačo in živo glasbo na našem tradicionalno dobrem ranču

 • organizacijo, izvedbo, spremljavo in vodenje


 • Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 1 € na osebo na dan.

 • Doplačila po želji: odpovedni riziko 5% od zneska aranžmaja, dodatno zdravstveno zavarovanje, enoposteljna soba.

ODHOD IZ NOVEGA MESTA!


CENA velja pri najmanj 40 potnikih.

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji