Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


VIKEND V NEW YORK-U, 1. MAJ

HOTEL: PO PROGRAMU 5 dni - letalo
ODHOD:CENA:
29.4. ali 25.6., 5 DNIod 1.330 €
14.8., 5 DNIod 1.390 €
23.10., 5 DNI, FMod 1.299 €
(KOM) NEW YORK, ZDA, PRESTOLNICA SVETA, POMLAD, 1. MAJ

SVETOVNA PRESTOLNICA - POLETITE V NEW YORK

VIDEO: https://youtu.be/IpVIRUDngco


NewYork TimesSquare

Kratek opis potovanja


Mesto, ki nikoli ne spi. Z eno samo dlanjo zajema prav vse kulture tega sveta. V zraku je toliko navdiha, da ga neštete galerije, muzeji, gledališča, koncertne dvorane in restavracije še komaj zmorejo zadržati, preden pljuskne čez rob čaše.

Datumi odhodov: 

29.4. (ZAGOTOVLJENO)

25.6.

14.8. (ZAGOTOVLJENO)

23.10. (ZAGOTOVLJENO)


Čas potovanja: 5 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 10


Ne spreglej - let iz Ljubljane

ODHOD 14. 8. 2020

od 1.390 EUR/osebo
zajtrk vključen v ceno
potovanje primerno za družine


ODHOD 23. 10. 2020

redna cena od 1.359 EUR FIRST MINUTE CENA od 1.299 EUR na osebo
zajtrk vključen v ceno
First minute cena velja za vse nove rezervacije do 31. 5. 2020. Izključuje se z ostalimi popusti in akcijami.


Popust

40 EUR na osebo v sobi za tri osebe
60 EUR na osebo v sobi za štiri osebe

Popust se izključuje z ostalimi popusti in akcijami. Za točen obračun popustov pokličite naš klicni center oz. vam ga posredujemo ob potrditvi rezervacije.


PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–NEW YORK

Polet z ljubljanskega ali bližnjega letališča proti ZDA. Po pristanku v New Yorku in opravljenih mejnih formalnostih bo vaš prvi cilj hotel na Manhattanu, v središču dogajanja. Čas za osvežitev in sprehod do večerne neonske mavrice trga Times Square–zbirališča Newyorčanov in obiskovalcev z vsega sveta ter Rockefeller centra–mesta v mestu. Preko nepozabne Pete avenije naprej do nebotičnika Empire State Buildin, kjer se boste (za doplačilo) lahko povzpeli na vrh. Vožnja z dvigalom do razgledne ploščadi je nepozabno doživetje. Jasni večeri podarijo poglede na čarobno osvetljen Manhattan, kjer podobe mesta zaživijo v vsem svojem sijaju.

2. dan: NEW YORK

Dopoldan se (za doplačilo) odpravite na poldnevni avtobusni izlet po zgornjem in spodnjem Manhattnu. Zapeljali se boste skozi vse glavne mestne četrti in spoznali najpomembnejše stavbe Velikega Jabolka: slikovit Centralni park s številnimi jezerci, spomeniki in sprehajalnimi potmi; središče umetnosti Lincolnov center; sloviti Harlem; elegantna Peta avenija z najbolj prestižnimi hoteli, trgovinami in nebotičniki; Rockefeller center; katedrale Svetega Patricka; umetniške četrti Soho, Tribeca, Greenwich Village, Little Italy; Finančna četrt s številnimi nebotičniki in znamenito Newyorško Borzo; »Ground Zero«–kraj kjer sta stala Dvojčka, One WTC–z najvišjim nebotičnikom v Severni Ameriki; znameniti Brooklynski most, ki se vzpne nad reko Hudson... Popoldan (za doplačilo) možnost dodatnega izleta z ladjico na otoka Liberty in Ellis, z velikanskim Kipom svobode, ki simbolizira vrata v novi svet, in muzejem in prve postaje številnih priseljencev v Ameriko. Ogled boste zaključili pri znameniti postaji Grand Central in obiskali ‘ikono New Yorka’–Grand Centra Oyster Bar, kjer si boste privoščili lahko večerjo.

3. dan: NEW YORK

Dan prost za oglede po želji. Priporočamo sprehod vsaj skozi enega izmed 150 muzejev: MoMa, Guggenheim,.. New York je kulinarična meka, večerjo nocoj obvezno zaključite z znamenito newyorško sirovo torto. Vas mika jazz glasba, predstava na Broadwayu, Metropolitanska Opera, tekma NBA,…? Možnosti je veliko, izkušen Kompasov vodnik vam bo znal svetovati (priporočamo nakup
vstopnic ob rezervaciji).

4. dan: NEW YORK–EVROPA

Dopoldne bo čas, da obiščete katero izmed številnih trgovin, ki ponujajo najrazličnejše izdelke vseh cenovnih razredov (Bloomingdale's, Macy's, Century 21, Apple Store ...) Lahko pa se z metrojem odpravite do Brooklyna, nekoliko bolj umirjenega dela New Yorka, ter se na poti nazaj sprehodite čez znameniti Brooklynski most. Popoldne prevoz na letališče in polet proti Evropi.

5. dan: EVROPA–LJUBLJANA

Polet s prestopanjem v Ljubljano ali na enega od bližnjih letališč.


VRHUNCI POTOVANJA


sprehod skozi Central Park, kava na Times Squaru, obisk predstave na Broadwayu, razgled z Empire State Buildinga,...

TOP DOŽIVETJE


Grand Central Oyster Bar je služil kot kulisa številnim znanim serijami in filmom (Oglaševalci, Dekle na vlaku,…). Poleg odlične hrane ga odlikuje tudi avtentično vzdušje in oprema 50–ih let ki ustvari prostor, kamor radi zahajajo tudi domačini.


Opozorilo


Vsem potnikom, ki so v roku 14 dni pred potovanjem v ZDA obiskali Kitajsko, lahko ameriške oblasti zavrnejo vstop v državo zaradi suma na korona virus. Velja do preklica.


V ceno je vključeno


letalski prevoz v ekonomskem razredu
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
prevoz Ljubljana - letališče Marko Polo - Ljubljana
prevoz letališče–hotel–letališče
3 prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu 3/4* na Manhattnu
slovensko vodenje in organizacija potovanja

V ceno ni vključeno


prehrana
ogledi
napitnine
vstopnine

Popusti


20 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
20 % do 12 let starega drugega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Dodatna ponudba


Doplačila ob prijavi:


ogled predstave na Broadwayu (50 - 150 EUR) - točna info ob prijavi 100,00 EUR/osebo
poldnevni ogled mesta 50,00 EUR/osebo
registracija ESTA za vstop 36,00 EUR/osebo
enoposteljna soba 340,00 EUR/osebo

Na kraju samem:


podzemna železnica 2,75 USD (ena vožnja)
vstopnine v muzeje od 18–22 USD na muzej
ladjica okoli Manhattna in Kipa svobode 15–32 USD
vstopnina v Empire State Buliding 39 USD
napitnine 15 USD

POPUSTI


3 % za mladoporočence
40 EUR na osebo v sobi za 3 osebe
60 EUR na osebo v sobi za 4 osebe
Popusti v sobah se izključujejo se z ostalimi popusti. Za točen izračun popustov pokličite klicni center oz. vam posredujemo ob potrditvi rezervacije.

Opomba


letalski prevoz je možen tudi v poslovnem razredu. Prosimo, preverite razpoložljivost in znesek doplačila, ki je različen glede na datum odhoda.
za hotel višje kategorije v bližini (na vprašanje)
Pomembno
osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo, Sudan, Libijo, Somalijo, Jemen ali Severno Korejo ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum.
Spremembe so se začele izvajati 21. januarja 2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.

***************************************************************************************************************************

Želite obiskati New York samostojno? Sami izberite čas in trajanje potovanja.
Rezerviramo vam:


preverjeno nastanitev v središču mesta
najugodnejši letalski prevoz
prevoz letališče–hotel–letališče
Cena paketa: od 890 EUR na osebo


Cena vključuje: 

letalsko vozovnico + hotel 2–3* za 3 noči + transfer letališče–hotel–letališče. Cena je odvisna od datuma potovanja, ki ga določite sami. Dodamo vam še oglede po vaši želji z angleško govorečimi vodniki.


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji