Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


SARAJEVO,MOSTAR,TITOV BUNKER, 27.4.-29.4.

HOTEL: PO PROGRAMU 3 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
27.4.-29.4.od 187 €
Najbolj varovana skrivnost v bivši SFRJ. Obisk bunkerja, na poti po BiH pa tudi ogledi Sarajeva, Mostarja, Travnika, Jajca ...

SARAJEVO, MOSTAR IN TITOV BUNKER V KONJICU

  TITOV BUNKER TITOV BUNKER2

 

- 3-DNEVNO POTEPANJE PO BOSNI IN HERCEGOVINI - AVTOBUS  IZ NOVEGA MESTA

27.4.-29.4.2023

Vabimo vas na zanimivo potovanje na jug, v Bosno in Hercegovino, v živahno mesto Sarajevo, ki nas ne bo pustilo ravnodušne ter v pravljični Mostar. Prijazni domačini nam bodo postregli s svojimi kulinaričnimi dobrotami, pokukali bomo v obrtne delavnice in čevapdžinice na Baščaršiji in se izgubili v mestnem vrvežu.


1. dan: NOVO MESTO - SARAJEVO

Odhod v jutranjih urah mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice se bomo pripeljali v Sarajevo. Na sprehodu po mestu si bomo ogledali begovo džamijo Gazi Husrev iz 16. stol., Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, staro pravoslavno cerkev, Univerzitetno knjižnico, očarala nas bosta tipična muslimanska Svrzina kuča in Principov most, ki danes nosi svoje staro ime Latinska čuprija. Po želji bomo obiskali podzemni Tunel pod letališčem, med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta. Popoldan bomo preživeli na stari Baščaršiji, srcu in duši mesta, ki s svojimi trgovinicami, rokodelskimi delavnicami, kafiči in čevapdžinicami ustvarja vzdušje domačnosti. Obiskali bomo še zeleno predmestje Sarajeva, Ilidžo, imenovano tudi Vrelo Bosne. Priporočamo večerjo v pravi sarajevski restavraciji. Nočitev v hotelu.

SARAJEVO BAŠČARŠIJA

2. dan: SARAJEVO - KONJIC (TITOV BUNKER) - JABLANICA - MOSTAR - SARAJEVO

Po zajtrku vožnja mimo Konjica do Titovega bunkerja, ene najbolje varovanih skrivnosti, katerega namen je bil, da se v primeru atomskega napada vanj zateče Josip Broz Tito in 350 njegovih najožjih sodelavcev. Vojni objekt se je uradno imenoval ARC (armijska rezervna komanda), danes pa je bolj znan pod imenom Titov bunker. Voden ogled bunkerja. Vožnja do Jablanice, ki je znana po bitki na Neretvi iz II. sv. vojne in krajši postanek. V središču Hercegovine bomo obiskali Mostar, kjer se zanimivo prepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Sprehodili se bomo po slikovitem mestu, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči (hamami), cerkvami in čaršijami. Obiskali bomo najpomembnejši mostarski spomenik, ki je danes pod Unescovo zaščito - obnovljeni Stari most prek Neretve, ki stoji namesto v zadnji vojni porušenega starega kamnitega mostu, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajrudin. Ogled tipične ture hiše iz 19. stoletja (doplačilo). Če bo čas dopuščal še vožnja do kraškega izvira reke Bune, ki velja za enega najmočnejših izvirov v Evropi, nato pa se bomo vrnili v Sarajevo. Nočitev.

titov bunker konjic26

MOSTAR MOST

3. dan: SARAJEVO - TRAVNIK - JAJCE - BANJA LUKA – NOVO MESTO

Zajtrk. Po krajšem sprehodu se bomo odpeljali v Travnik, rojstno mesto nobelovca Iva Andrića, ki ga krasita trdnjava in Pisana džamija iz 16. stol. Po kanjonu Neretve se bomo pripeljali v Jajce, orientalsko mestece na sotočju Plive in Vrbasa s čudovitim slapom. Po želji in ob doplačilu ogled muzeja zasedanja AVNOJA. Postanek v Banja Luki, drugem največjem mestu v BIH ki se nahaja ob obali reke Vrbas. V središču mesta se nahaja trdnjava Kastel, Muzej Republike Srbske, Gosposka ulica, Narodno gledališče, cerkev sv.Trojice, Banjaluška nadškofija, stavba vlade Republike Srbske, Muzej sodobne umetnosti,… Krajši ogled mesta. V poznih večernih urah vrnitev v Slovenijo.


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 187 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 217 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 237 EUR

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu najmanj 3* v dvoposteljnih sobah, vstopnino v Titov bunker, lokalna vodenja v Sarajevu in v Mostarju, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.

MOŽNA DOPLAČILA:
enoposteljna soba 38 EUR, vstopnine na poti pribl. 20 EUR, večerja v tradicionalni restavraciji pribl. 20 EUR.


POPUSTI:

otrok do 12. leta na tretjem ležišču 20 EUR. 

 Splošni pogoji so sestavni del programa.Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji