Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ZAHODNA TURČIJA, pomlad 22

HOTEL: IZBOR HOTELOV 8 dni - letalo iz Lj
ODHOD:CENA:
7xPOL,17.3.-24.3.od 507 €
7XPOL, 7.4.-14.4.od 557 €
7xPOL, 21.4.-28.4.od 607 €
UGODNE PONUDBE, ISTANBUL-PERGAMON-KUSADASI-EFEZ-PAMUKKALE-HIERAPOLIS-ANTALYA, letalo iz Lj, polpenzion, 8 dni, marec-maj 2022

ZAHODNA TURČIJA, MAREC-MAJ 2022

11 istanbul

Istanbul, Bursa, Pergamon, Kusadasi, Efez, Pamukkale, Hierapolis, Antalya


Efez Pamukkale turčija

Pomembno: Za potovanje je potreben potni list veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči


PROGRAM

TURČIJA: Istanbul, Bursa, Efez, Pamukkale in še veliko več...1. dan: let v Istanbul
Let iz Ljubljane preko Antalye proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev ter večerja v hotelu na območju Istanbula.

2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, na katerem so se v preteklosti zbirali ljudje, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, prve mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Sledi najpomembnejša mojstrovina bizantinske umetnosti, Hagija Sofija, ki je tudi na seznamu svetovne dediščine Unesco. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, kasneje muzej, od leta 2020 pa so jo ponovno spremenili v mošejo. Za zaključek dneva boste obiskali egipčanski ali zeliščni bazar, ki se nahaja na severni strani mesta. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.

3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju (fakultativno) – Bursa
Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za plačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato vas odpeljemo v Burso, antično Prusijo, ki je bila od leta 1326 prvo glavno mesto osmanskih sultanov. Bogato, danes glavno mesto province, se nahaja v rodovitni dolini, obkroženi z visokimi gorami. Ozke ulice, slikovite stare hiše, impozantne mošeje in gosto poseljene ulice bazarja, kjer diši po Orientu; mostovi čez soteske v središču mesta, romantična, stara pokopališča ob razkošnih modernih bulvarjih in znanih termalnih vrelcih – to je Bursa. Videli boste mošejo Ulu in Koza Han, nekdanji bazar svile. Večerja in nočitev na območju Burse.

4. dan: Pergamon – Kusadasi
Zajtrk. Pot ob obali vas bo pripeljala vse do Pergamona. Tam si boste med drugim ogledali Akropolo, najbolj pokončno antično gledališče, kot tudi temelje Zeusovega templja ter ostanke knjižnice, ki je bila, s knjižnico v Aleksandriji, največja v tistem času. Prav tako so tukaj izumili pergament. Nato se preko Izmirja odpeljete proti Kusadasiju. Večerja in nočitev na območju Kusadasija.

5. dan: Efez – Pamukkale
Zajtrk. Današnji izlet vas popelje najprej proti Efezu, enemu največjih in najbolje ohranjenih izkopanih mest na svetu. Tempelj Artemis iz helenističnega obdobja sodi k sedmim čudom sveta. Pod vladavino cesarja Avgusta je bilo mesto najpomembnejša trgovska metropola Male Azije. Gromozansko gledališče, ki ga je lahko obiskalo 24.000 ljudi ter Celzusova knjižnica pričata o visoko razvitem mestu. Sledi vožnja skozi plodno pokrajino velikega meandra po notranjosti dežele vse do Pamukkal, na hribu ležečega bombažnega gradu s terasami iz apnenca. Ob prihodu v vaš hotel, se boste imeli priložnost okopati v termalni vodi v hotelu. Večerja in nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis – Antalya
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi z večerjo na območju Antalye.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran.

8. dan: odhod domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let proti Ljubljani.


Opomba:
V primeru poznega čarterskega poleta, se bo program odvijal v nasprotni smeri, začetek v Antalyi in konec v Istanbulu, pri čemer se bodo izvedli vsi ogledi, kot je po programu predvideno.


Pomembno opozorilo:
Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanj.
ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

___________________________________________________________________________________________________

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.


TERMINI IN CENE:


17.03. – 24.03.2020 | 507 eur


31.03. - 07.04.2020 | 527 eur


07.04. – 14.04.2020 | 557 eur


14.04. – 21.04.2020 | 577 eur


21.04. – 28.04.2020 | 607 eur


28.04. – 05.05.2020 | 617 eur


05.05. – 12.05.2020 | 597 eur


Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Istanbul in Antalya-Ljubljana s pristojbinami, čarterski let in redna linija
- 7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi
- 7 x polpenzion (zajtrk + večerja)
- ogledi z vstopninami po programu
- prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik (med letom z letalom spremstvo ni zagotovljeno)
- organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti


Cena ne vključuje:
- pijače pri večerji
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v Turčijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila v agenciji:
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 32,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če zbolite za COVID-19), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage
• Parkirišče na zunanjem parkirišču Letališča Ljubljana: 35,-EUR na vozilo, na teden (povratek mar-apr), oz. 52,-EUR na vozilo, na teden (povratek maj-jun)


• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 160,-EURMožna doplačila vodniku na poti :
palača Topkapi cca 25€/osebo, Istanbul By Night cca 20€/osebo, z ladjico po Bosporju cca 30€/osebo, ples dervišev 20€ na osebo, polet z balonom v Pamukkalah - več informacij in cena pri vodniku - starostna omejitev! (izvedba odvisna od vremenskih razmer in prostih kapacitet). Minimalno št. potnikov za izvedbo posamičnega izleta je 10. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. Pred potovanjem si je potrebno urediti tudi zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini. Prav tako je potrebno izpolniti Traveler EntryForm (dostopen na povezavi https://register.health.gov.tr/) in si tako pridobiti HES kodo ("Hayat Eve Sigar").


Za notranji let na relaciji Antalya-Istanbul je potrebno imeti dokazilo o negativnem PCR testu, ki ni starejše od 48 ur ob prijavi na let za vse, ki niso polno cepljeni ali preboleli Covid-19, od česar je minilo vsaj 28 dni in ne več kot 180 dni!First minute popust do mesec dni pred odhodom.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu

Istanbul: 

Na obeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, se razprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi veliko znamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja (edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še veliko več.

Pergamon:

Pergamon je antično mesto nad dolino Bakirçay, v severozahodnem delu Male Azije, nedaleč stran od današnjega Bergama v Turčiji. V času helenizma se je razvilo utrjeno središče Pergamske države, dinastije Atalida in središče znanja v času antike.

Kuşadası

Kuşadası je eno največjih svetovnih letovišč in kraj, kjer se v Turčiji zadržujejo velike križarke. Gostom nudi dolge plaže, odlične možnosti za nakupovanje in izjemno nočno življenje. Obkroža ga eden izmed najlepših nacionalnih parkov v Turčiji, vključno z nacionalnim parkom Kalamaki, ki se nahaja na polotoku Dilek, približno 30 km proti jugu. Kuşadası je tudi odlično odhodno mesto za vse, ki bi želeli obiskati mesto Efez, oddaljeno cca 30 min vožnje.

Efez: 

V starem veku je bil Efez eno največjih in najpomembnejših grških mest v Mali Aziji. Tam se nahaja eno izmed sedmih svetovnih čudes, Artemidin tempelj. Efez se danes smatra za enega največjih arheoloških najdišč na svetu in je ena najbolj znanih znamenitosti Turčije.


Zdravilišče Pamukkale: 

Pamukkale, imenovane tudi bombažni grad, so poznane po svojih snežno belih terasah iz apnenca. Te formacije so se razvijale stoletja s pomočjo termalnih vod z vsebovanim apnencem. V zdravilnih učinkih teh voda so uživali že stari Rimljani. Danes so Pamukkale del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine in priljubljena turistična destinacija ter tudi zdravilišče.


Hierapolis:

Antično mesto Hierapolis se razprostira nad sanjskimi apnenčastimi terasami. Najbolj je poznan po dobro ohranjenem gledališču iz 2. stoletja, rimskih termah, ostankih Apolonovega templja in mestnih vratih.


Antalya:

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

Opombe in navodila:

 Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.

 Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.

 Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.

 Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list.

 Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Pogoji odpovedi potovanja:

do 45 dni pred odhodom 10 % vrednosti aranžmaja,

od 44 do 30 dni pred odhodom 25 % vrednosti aranžmaja,

od 29 do 15 dni pred odhodom 50 % vrednosti aranžmaja,

od 14 do 12 dni pred odhodom 80 % vrednosti aranžmaja,

od 11 do 0 dni pred odhodom ali po odhodu 100 % vrednosti aranžmaja.


Plačilo: 25% ob rezervaciji, preostanek najkasneje do 30 dni pred odhodom.

Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. S podpisom pogodbe se potnik strinja z navedenimi pogoji, zato prosimo cenjene potnike, da pozorno preberejo pogoje.

Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/.

PREDVIDENI HOTELI MED POTOVANJEM OD ISTANBULA DO ANTALYE

 Hotel Günes 4* ali podobni

 

Lokacija: Turčija / Istanbul
Lega: hotel je od mednarodnega letališča Ataturk oddaljen 7 km, od središča Istanbula - Taksim 12 km in samo 5 min hoje od podzemne železnice Metret.
Opis: hotel s 130 sobami svojim gostom nudi recepcijo, dve restavraciji, bar, internetni kotiček, TV sobo, sef, pralnico, teraso, telovadnico & fitnes, wellness, sobno strežbo, brezžični internet.
Namestitev: udobne sobe imajo kopalnica, sušilec za lase, klimatska naprava, telefon, mini bar, SAT TV, sef, brezžični internet.
Spletna stran: http://www.guneshotel.com.tr/en

 

 Almira Hotel 5* ali podobni

 

Lokacija: Turčija / Bursa
Lega: hotel se nahaja v mestu Bursa
Opis: hotel s 215 sobami svojim gostom nudi recepcijo, štiri restavracije, bare, zunanji in notranji bazen, wellness, fitnes, sobna strežba, brezplačen Wi-Fi.
Namestitev: udobne sobe imajo kopalnico, sušilec za lase, centralno klimatska naprava, telefon, mini bar, SAT TV, sef, brezžični internet.
Spletna stran: https://almira.com.tr/

 

 Hotel Tusan Beach Resort 5* ali podobni

 

Lokacija: Turčija / Kuşadasi
Lega: nahaja se direktno ob peščeni plaži, katera je prejela modro zastavo za kakovost. Od mesta Kuşadasi je oddaljen približno 7 km, od Efeza 10 km in mesta Selçuk 15 km.
Opis: hotel ima skupaj 377 sob in je bil prenovljen leta 2013. Svojim gostom nudi recepcijo, restavracijo, à la carte restavraciji, več barov, kavarno, brezžični internet, internetni kotiček, trgovinice, kino dvorano, zunanji bazen, notranji bazen, fitnes, wellness.
Namestitev: klimatizirane sobe, kopalnica, sušilec za lase, SAT TV, telefon, mini bar, sef, balkon.
Šport in zabava: zunanji bazen in notranji bazen, fitnes, tenis, odbojka, badminton, wellness storitve idr.
Opomba: določene aktivnosti in ponudba so na voljo samo v sezoni. Nekatere aktivnosti in ponudbe so za doplačilo.
Spletna stran: http://www.tusan.com.tr/

 

 Hotel Tripolis 4* ali podobni

 

Lokacija: Turčija / Pamukkale
Lega: hotel leži ob vznožju belih teras in je od Pamukkal oddaljen 1,2 km.
Opis: hotel nudi gostom recepcijo, vrt, zunanji in notranji bazen, spa & wellness center, restavracijo, bar, nočni klub.
Namestitev: sobe so opremljene s kopalnico, sušilcem za lase, SAT TV, sefom, klimatsko napravo.
Šport in zabava: zunanji in notranji bazen, spa in wellness center, nočni klub.
Opomba: določene aktivnosti in ponudba so na voljo samo v sezoni. Nekatere aktivnosti in ponudbe so za doplačilo.
Spletna stran: http://www.tripolishotel.com/index?mn=1&lng=eng

 

 Grand Ring Hotel 5* ali podobni

 

Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji