Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


TURČIJA - KAPADOKIJA, POMLAD 2022

HOTEL: PORT RIVER 8 dni - LETALO IZ LJUBLJANE
ODHOD:CENA:
FM, 8 DNI, NZ+LETALOod 209 €
8 DNI, NZ+LETALOod 309 €
ZELO UGODNE PONUDBE, Kapadokija 2022, z letalom iz Lj, polpenzion, 7 dni, MAR-JUN 2022

TURČIJA - KAPADOKIJA IZ LJUBLJANE

POMLAD 2022, termini od 24.2. do 12.5.2022


KAPADOKIJA NASLOVNA

- Osupljiva pokrajina, leteči baloni in bogata kultura!
- Letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Ljubljana
- 7x nočitev v hotelih s 4* in 5* – vključen zajtrk!

PROGRAM


1. dan | POLET PROTI ANTALYI

Na letališču Ljubljana vas dve uri pred poletom pričaka predstavnik agencije, sledi prijava na let in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalye.

2. dan | ANTALYA – KONYA - KAPADOKIJA

Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje), od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev v hotelu na območju Kapadokije.

3. dan | MESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA

Zajtrk. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. V jutranjih urah, po zajtrku, vožnja po tej nadrealistični in pravljični deželi s postanki za fotografiranje. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Povratek v hotel in nočitev

4. dan | GÖREME

Zajtrk. V mestu Göreme (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje), kjer je predviden kratek postanek za zunanji ogled te dihjemajoče pokrajine. Nato bomo obiskali tkalnico preprog in spoznali postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel in nočitev

5. dan | KAPADOKIJA - ANTALYA

Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultanhani (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu in nočitev.

6. dan | ANTALYA – SLAP KARPUZKALDIRAN

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel in nočitev.

7. dan | PROSTO ALI UDELEŽBA NA FAKULTATIVNEM IZLETU

Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel in nočitev.

8. dan | POVRATEK DOMOV

Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder poletite proti domu.

POMEMBNO: Za potovanje je potreben potni list veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju. O aktualnih pogojih potovanja in situaciji COVID se pozanimajte v agenciji ali na straneh Ministrstva za zunanje zadeve.


PORT RIVER HOTEL & SPA *****

Hotel Port River & SPA 5* se nahaja na odlični lokaciji med jezerom Titreyen in turkizno reko Manavgat, na turški sredozemski obali. Lokacija tega prestižnega hotela je primerna za raziskovanje številnih znamenitosti na tem območju, kot so npr. slapovi Manavgata in veličastni ostanki iz rimskega in helenističnega obdobja. Na krajši oddaljenosti od plaže nudi objekt številne aktivnosti za vse željne zabave in športa, kot tudi sprostitev v spa centru s hamamom in pomlajevalnimi masažami. Hotel ima 406 sob. Standardne sobe, površine cca 25m2, so opremljene z mini barom, SAT TV, telefonom, zasebno kopalnico, sefom in klimatsko napravo. V restavraciji strežejo lokalne in mednarodne jedi.

VKLJUČENO V CENO

- letalski prevoz Ljubljana – Antalya – Ljubljana s pristojbinami
- 7 x nočitev v hotelih ali hotelski resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi
- 7 x zajtrk
- prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi
- slovenski spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Antalya
- organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti


**Cena je na osebo v dvoposteljni sobi. First minute cena velja za rezervacije do 31.01.2022. Rezervacije so možne do zasedbe prostih mest. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Pridržujemo si pravico do tiskarskih napak. Za hotele je navedena lokalna kategorizacija. Vse sobe so standardne. Fakultativni izleti in ogledi so za doplačilo. Minimalno število potnikov na termin: V primeru posebnih letal (charter let) je min. število 140 potnikov na letalu in min. 35 potnikov na posameznem avtobusu. Plačilni pogoji: 25 % zneska aranžmaja plačate v roku 7 dni od narejene rezervacije, preostanek do 45 dni pred odhodom. V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri agenciji). V skladu z obligacijskim zakonikom in predpisi, ki so veljavni v Republiki Sloveniji, si agencija pridržuje pravico do spremembe cene, v kolikor je prišlo do ne nadzorljivih sprememb (tečaj, povišanje stroškov prevoza, vključno z gorivom...). Kalkulacija potovanja narejena na dan 1.12.2021. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Slike v katalogu so simbolične. Splošni pogoji agencije in več informacij o potovanju najdete na spletni strani.

Priporočamo: 

- paket kultura in večerje 129 EUR na osebo (7 x večerja, ogledi z vstopnino: Mevlana, Göreme, Uchisar, Sultanhani). 
- Celosten paket zavarovanja od 32 EUR na osebo (zavarovanje odpovedi, zdravstveno zavarovanje z asistenco, zavarovanje prtljage)

Samo manjši del ni vključen v ceno: doplačilo za enoposteljno sobo 110 EUR


Opomba


Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi organizatorja. V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri agenciji), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Turčijo cepljenje ni obvezno.
Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/turcija. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu.


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji