Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ŠPANIJA, BILBAO,14.4.

HOTEL: po programu 5 dni - LETALO IZ LJU
ODHOD:CENA:
ŠPANIJA,14.4.-18.4.,FMod 595 €
BILBAO,14.4.od 595 €
ŠPANIJA Z LETALOM IZ LJUBLJANE,AKCIJSKA CENA ZA PRIJAVE DO 14.2.2022 - SAMO 590 €, UGODNO

BILBAO, Baskija in severna Španija


FM POPUST ZA PRIJAVE DO 14.2.: 50 € NA ODRASLO OSEBO (popust je že upoštevan pri prikazu končne cene)


- 14. april - 18. april 2022 - ZAGOTOVLJEN - CENA 595 € ZA ZGODNJE PRIJAVE DO 14.2.Ste vedeli, da je Semana Santa ali teden pred veliko nočjo največji praznik v Španiji? To ni teden, ko igra domače moštvo s klubom Real ali Barcelono, niti ni čas obiranja grenkih pomaranč v mestu, pač pa teden med cvetno nedeljo in veliko nočjo. Ne da se opisati z besedami, doživeti morate sami, da bi razumeli, koliko čustev se preliva v tem praznovanju. Vabljeni z nami, da doživimo to skupaj.


Bilbao oz. Bilbo kot mu rečejo domačini je eden največjih zakladov Baskije. Preplet modernosti in zgodovine se najbolj kaže v arhitekturi in kulinariki. Tukaj boste našli restavracije z Michelinovimi zvezdicami, brneče pintxo bare in dolgoletne družinske restavracije, ki ponujajo različen pogled na baskovsko kuhinjo. Nekdaj propadajoče pristanišče in staro mestno središče so revitalizirali s čudovito promenado, novim letališčem, tramvajem in osupljivim Guggenhaimovim muzejem, zaradi česar je mesto prejelo številne urbanistične nagrade in je zgled številnim mestom po svetu. Bilbao je tudi eno izmed središč Baskije. Baskija je edinstvena v vseh pogledih ne glede na to od kod ste ravnokar prišli – jezikovno, kulturno, geografsko, kulinarično… To je dežela, ki zahteva raziskovanje. Podoživite tek z biki v Pamploni, raziščite Picassovo Gerniko, prestolnico Vitorio, mondeni San Sebastian in skrivnosten San Juan de Gaztelugatxe. Bilbao je tudi odlično izhodišče za izlet v Altamiro, kjer najdete slavne poslikave iz kamene dobe in Burgos, eno izmed najpomembnejših postankov na poti Sv. Jakoba. V bližnji La Rioji vam bodo odkrili skrivnosti slavnih španskih vinarjev, kjer lahko poskusite najboljša vina na svetu.
14.4.2022 s posebnim letalom poletimo direktno iz Ljubljane

 • ogled Muzeja Guggenheim

 • romantični zeleni in gričevnati sever Španije, odlična kulinarika

 • pokrajina La Rioja, dežela najboljšega španskega vina

 • odlična kulinarika severne Španije1. DAN: SLOVENIJA - VITORIA- BILBAO

V jutranjih urah zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet v prestolnico Baskije - mesto Vitoria. Po pristanku ogled baskovskega Bilbaa, danes najbolj modnega mesta v Španiji. Navdušila nas bo glavna mestna znamenitost, Muzej Guggenheim, izjemno delo arhitekta F.O. Gehry - ja. Predstavlja drzni primer avantgardne arhitekture v obliki kovinskega cveta, ki spreminja barve glede na letni čas, uro dneva in vremenske razmere. Mojstrovina iz stekla in titanija privablja množice ljubiteljev umetnosti in arhitekture. Ob doplačilu obisk muzeja. Ogled starega dela mesta, Casco Viejo s katedralo, trgom Nueva, tržnico in slikovitimi, pisanimi zgradbami ob reki. Nastanitev.


2. DAN:BILBAO (IZLET PO BASKIJI)

Zajtrk. Prost dan za samostojno raziskovanje. Ob doplačilu izlet po Baskiji. Najprej bomo obiskali mesto Gernika, ki so jo Nemci leta 1937 bombardirali in je Picasso naslikal svoje največje delo. Gernika je tudi eden izmed štirih svetih krajev, kjer so španski monarhi prisegali, da bodo spoštovali pravice Baskov. Sprehod po mestu, ogled hrasta, pod katerim so potekala zasedanja in ogled ene izmed kopij Picassove Guernice. Nato se bomo peljali ob divji in razčlenjeni kantabrijski obali s številnimi zalivi in vasicami. Postanek za ogled ene najbolj slikovitih in največkrat fotografiranih točk severne Španije: otočka Gaztelugatxe, na katerem stoji samoten samostan San Juan in do katerega vodi eno najlepših svetovnih stopnišč na prostem. Ustavili se bomo tudi v ribiški vasici Bermeo, ki se ponaša z več kot 75% vseh svetovnih ribiških ladij namenjenih lovu tune. Sprehod in nekaj prostega časa v slikovitem pristanišču.


3. DAN: BILBAO (IZLET V KANTABRIJO)

Po zajtrku prosto ali pa po želji izlet v pokrajino Kantabrija. Obiskali bomo glavno mesto Santander. Zapeljali se bomo mimo dolge peščene plaže El Sardinero in polotoka Magdalena v center, kjer bomo obiskali tamkajšnjo živahno tržnico. Po obisku bomo nadaljevali v Altamiro, slovito jamo, ki sodi med najpomembnejše kamenodobne kulturnozgodovinske spomenike na svetu. V njej so našteli 260 jamskih risb, ki izvirajo iz starejše kamene dobe in so stare vsaj 14.500 let. Ogled muzeja in kopije jamskih slikarij. Čas za kosilo v srednjeveškem mestecu Santillana del Mar. Pravijo, mu tudi mesto treh laži, saj ni sveto (»santi«), ni ravno (»llana«) in ne leži povsem ob morju (»del mar«). Obiskali bomo tlakovan glavni trg Plaza Mayor de Ramon y Pelayo, si ogledali muzej inkvizicije in se sprehodili do nekdanjega samostana Colegiata de Santa Juliana.


4. DAN: BILBAO (BURGOS IN VINSKA POKRAJINA LA RIOJA)

Zajtrk. Prost dan za samostojno raziskovanje ali pa po želji izlet v Burgos in La Riojo. Vožnja v Burgos in ogled mesta, zgodovinskega središča Kastilje in Leon na romarski poti v Santiago de Compostela. Mesto se ponaša z veličastno katedralo pod Unescovo zaščito, ki sodi med najlepše primere španske gotske arhitekture. Je tudi rojstni kraj znanega španskega junaka El Cid - a. Sprehod po starem mestnem središču med spomeniki, ki so tesno povezani z mnogimi slavnimi imeni iz španske zgodovine (most Santa Maria in most sv. Pavla, mestne palače, katedrala...). Pokrajina La Rioja slovi po najboljših rdečih vinih v Španiji, vina pa izvažajo po celem svetu. Najprej do mesteca Santo Domingo de la Calzada, ki slovi kot najpomembnejša postaja romarjev, namenjenih v Kampostelo, mimo utrjene vasice Laguardia, za katero so značilne majhne vinske kleti in sušene paprike, ki visijo z balkonov, do vinske prestolnice, mesteca Haro ob reki Ebro. Ogled vinske kleti Marques de Riskal, ki jo je drzno zasnoval arhitekt F. O. Gehry s pokušnjo regionalnih vin ter prigrizkom. Marques de Riskal ni samo klet, pač pa tudi butični hotel, spa center in klet, kjer organizirajo različne dogodke (poroke, modne revije).


5. DAN: BILBAO – (IZLET V SAN SEBASTIAN - PAMPLONO)- VITORIA - SLOVENIJA

Po zajtrku prost dan v Bilbau ali možnost izleta v mondeni San Sebastián in Pamplono (doplačilo). San Sebastian, za mnoge najlepše mesto Baskije se nahaja ob zaokroženem zalivu, prav na sredini pa leži otoček Santa Clara. Sprehod mimo glavnih mestnih zanimivosti: skulpture Peine del Vento, čudovite plaže Concha, palače Miramar, sprehodili pa se bomo tudi po starem delu Casco Viejo. Po želji vzpon na trdnjavo nad mestom, od koder se ponuja čudovit razgled. Posebnost San Sebastiána je odlična hrana – v barih strežejo raznovrstne pinchose, obložene kruhke in morsko hrano. Po ogledu se bomo zapeljali v prestolnico Navare in mesta, ki je znano po teku pred biki, Pamplono. Pamplonsko praznovanje s tekom bikov po ulicah prirejajo vsako leto v juliju v čast mestnega zavetnika San Fermina. Ogled starega mestnega središča, obdanega z obzidjem in gotske stolnice, mestne hiše, cerkve San Saturnio z dvema zvonikoma. Po ogledu vožnja na letališče in polet v Ljubljano.


Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu

 • letališke in varnostne pristojbine

 • 4 nočitve z zajtrkom, hotel 3*

 • prevoze po programu

 • ogled Bilbaa

 • spremstvo in organizacijo potovanjaPOPUSTI:otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %


DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 15 in 24 potnikov: 60 €

med 25 in 34 potnikov: 50 €


DOPLAČILA na poti: vstopnina v Muzej Guggenheim z rezervacijo 16 €, ostale morebitne vstopnine in strošek za javni prevoz.


DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 159 €

 • izlet po Baskiji 49 €

 • izlet v San Sebastian in Pamplono 55 €

 • izlet v Kantabrijo (vklj. vstopnino v kopijo jame Altamira in muzej inkvizicije) 55 €

 • izlet v Burgos in La Riojo (vklj. ogled kleti in pokušina) 59 €Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji