Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ODDIH V DUBAJU, 6 dni - marec 2022

HOTEL: PO PROGRAMU 6 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
potovanje, 23.3., 6 dniod 855 €
(K) Počitnice v Emiratih, LETALO IZ LJUBLJANE, vodeno potovanje, ugodne ponudbe

Dubaj - stik preteklosti in prihodnosti, 6 dni

dubaj emirati potovanja ras al khaimah

Odhod 23.03.2022

Cena na osebo že od: 855€

Moderna arhitekturna pravljica, dolge plaže z s sprehajališči in vodnimi parki, najvišja stolpnica na svetu… Vse to so podobe, ki ob vstopu v Dubaj zaživijo pred nami kot slike iz prihodnosti. Obenem pa je to mesto, ki ni pozabilo svoje preteklosti. Obisk tradicionalne tržnice in predel ob kanalu, kjer se zdi, kot da se je košček mesta zamrznil v času in utripa v duhu tradicionalnega Bližnjega vzhoda. Malo je mest, ki ponudijo tako raznolika doživetja kot jih Dubaj. Zato ga je preprosto treba obiskati. Spet in spet, saj je vsak obisk nova edinstvena izkušnja.V ceno je vključeno


direkten letalski prevoz iz Ljubljane
letališke pristojbine in varnostne pristojbine
transfer letališče – hotel - letališče
5 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4*
poldnevni ogled Dubaja
obisk plaže La Mer s prevozom
enodnevna vstopnica na svetovno razstavo EXPO 2020
slovensko vodenje
organizacijo potovanja
Možna doplačila (ob prijavi):
enoposteljna soba 235 EUR
vstopnina Burj Khalifa 47 EUR
safari s terenskimi vozili in večerjo 79 EUR
večerja z glasbo na ladjici Dhow 59 EUR

Obvezna doplačila (vodniku na poti):


napitnine cca. 30 EUR
metro prevozi v Dubaju ca. 20 EUR

Doplačilo na recepciji hotela:


lokalno predpisana turistična mestna pristojbina pribl. 5 EUR na sobo/noč


POPUSTI ob prijavi


otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 12 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
odrasli od 12 let dalje na dodatnem ležišču 5% (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in osebe starejše od 12 let)


ras al khaimah kamele vodena potovanja emirati dub

Zakaj izbrati to potovanje?


- letimo direktno iz Ljubljane z odličnim prevoznikom FLY DUBAI
- spimo v odličnem hotelu 4*
- predvideni hotel AVANI IBN BATTUTA GATE 4* - odlična lokacija v bližini predela EXPO DUBAI
- vključuje ogled Dubaja in doživetje številnih presežkov, ki jih mesto ponuja
- ima ugodno ceno doplačila za 1/1 sobo
- ima višji popust za otroke z 2 odraslima osebama: 12%
- vključuje topli obrok na letalu
- vključuje vrhunske vodnike: EDVARDA JABER KRIŠJAKA, TINO MUŠIČ, MARTINO OREHEK,…

ZAGOTOVLJENI ODHODI:


23. 3. 2022
25. 3. 2022
22. 4. 2022
29. 4. 2022


PROGRAM


1. dan: LJUBLJANA - DUBAJ
Direktni let z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana proti Dubaju. Predviden prihod v Dubaj v poznih večernih urah. Po pristanku bo sledil prevoz do izbranega hotela. Nočitev.

2. dan: DUBAJ / zajtrk
Po zajtrku se bomo odpravili na panoramski ogled prestolnice emirata Dubaj. Sprehodili se bomo skozi pisano pokrito tržnico Madinata Jumeirah in se ustavili nedaleč od dubajske arhitekturne ikone, Burj Al Arab. Vzdolž obalne ceste predela Jumeirah se bomo popeljali v starejši del Dubaja, Bur Deira. Sledil bo sprehod skozi tržnico zlata, gold Souq in tržnico začimb. Z vodnimi taksiji - abrami se bomo nato popeljali vzdolž Creeka, po morskem prelivu. Občudovali bomo šejkovo palačo Zabeel in se po aveniji Sheik Zayed odpeljali proti hotelu. Nočitev.

3. dan: DUBAJ - PLAŽA LE MER - DUBAJ / zajtrk
Po zajtrku se bo dopoldne namenjeno kopanju. Iz hotela se bomo z organiziranim prevozom odpeljali na plažo Le Mer Beach, ki postaja eden najbolj iskanih delov mesta. Urejeno kopališče z ležalniki, cafeji in restavracijami, butiki in vodnim parkom ter tlakovanim sprehajališčem vam bo odstrlo še eno podobo Dubaja. Popoldan bo čas za nakupe ali sprehod po obalni pešpoti ob kanalu. Morda pa se boste odločili za vožnjo z veličastnim vrtečim razglednim kolesom Dubai Eye, ki bo odprt čez nekaj tednov. Prenočevanje

4. dan: DUBAJ / zajtrk
Dan bo namenjen počitku na plaži oziroma raziskovanju mesta z našim odličnim vodnikom (doplačilo). Z mestnim prevozom, metrojem, se bomo popeljali do trenutno največjega nakupovalnega središča na svetu, Dubai Mall, kjer bomo čas lahko izkoristili za nakupe ali za obisk izvrstnega akvarija. Še pred tem pa se bomo imeli možnost povzpeti na trenutno najvišjo stolpnico na svetu (doplačilo), osupljiv in mogočen stolp Burj Khalifa, ki se dviguje kar 828 m nad mesto. Zgodaj popoldne nas bodo na dvoriščih navdušile »plesoče fontane« − predstava vodnih curkov in glasbe. Povratek v hotel z metrojem. Zvečer priporočamo romantično plovbo na tradicionalni leseni ladji z vključeno večerjo (doplačilo), ki ponuja čudovit razgled na arhitekturne presežke dubajske Marine. Nočitev.

5. dan: DUBAJ / zajtrk
Dan za počitek. Po zajtrku se boste lahko z metrojem odpeljali do plaže Jumeirah Beach Residences in se sprehodili do predela BlueWaters ter Dubai Eye. Popoldan priporočamo doživetje puščave na izletu s terenskimi vozili (doplačilo). Po adrenalinski vožnji po peščenih sipinah si bomo oddahnili v kampu, postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Pod zvezdnatim nebom, z nogami v toplem pesku, si bomo privoščili okusno večerjo ob beduinski glasbi in čarobnih gibih trebušne plesalke. Povratek v hotel. Nočitev.

6. dan: DUBAJ -LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja na letališče in po opravljenih formalnostih na letališču Dubaj direktni polet proti Ljubljani. Predviden prihod na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v popoldanskih urah.


Beseda vodnika:


Moje prvo srečanje z islamom in deželami Magreba je bilo dokaj nenavadno. Namreč, zgodilo se je tistega usodnega septembra 2001. Na popotovanju po Tuniziji in kasneje na potepanju po sosednji Libiji. In nekako zaznamovalo tudi mojo kasnejšo pot odkrivanj novih življenjskih modrosti. Odpeljalo me je na skrivnostni Bližnji Vzhod, ki me je preprosto očaral z mozaikom različnih kultur. Pogosto slišimo, da je ključ dobrega potovanja v pravšnji kombinaciji zgodovine in sedanjosti, pustolovščine in varnosti, kulture in sprostitve. In prav slednje sem našel na mojih potepanjih po tem delu Arabije. Prepletanje barv in bogastvo vonjav na živahnih tržnicah, soukih, poležavanje na peščenih plažah otoka Sadiyat, nova prestolnica arabske kulture v emiratu Abu Dhabi z imenitnim muzejem Louvre. Arabski arhitekturni mojstrovini Emiratov , Predsedniška palača Qasr Al Watan in mošeja šejk Zayeda me vedno znova očarata, ob vsakem obisku. Lepote islamske umetnosti je po poteh Arabije odkrival že popotnik Marco Polo, ko se je v 13.stoletju ustavil tudi v laguni pristanišča Julfar. Ta predel ob obali Perzijskega zaliva, nekoč znanega po zloglasnih piratih, danes zaznamujejo mondeni hotelski kompleksi priljubljene počitniške destinacije emirata Ras Al Khaimah. Seveda ne smemo med obiskom Združenih arabskih Emiratov spregledati arhitekturnih presežnikov sodobne turistične meke, Dubaja. Prav nenavadno je »vstopiti« v dubajski Frame , se sprehoditi skozi futurističen Museum of Future. Nepozaben je vzpon na najvišjo stolpnico na svetu, Burj Khalifa. Nikakor ne pozabite na adrenalinsko doživetje vožnje z džipi po peščenih sipinah, proti večeru se sprehodite ob plaži JBR do predela Blue Waters..

V Emiratih »se dogaja«.

Edvard Jaber Krišjak


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji