Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


JORDANIJA 2022 - zagotovljeno

7 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
POTOVANJE 7 dni, 20.4.od 1098 €
(O) JORDANIJA - po sledeh Lawrenca Arabskega, BLIŽNJI VZHOD, AMMAN, potovanja 2022

Jordanija - po sledeh Lawrenca Arabskega, posebno letalo, 7 dni

20.4.2022 - 26.4.2022

AQABA JORDANIJA CITY BREAK  petra historic jordanija

Zakaj v Jordanijo?

Zaradi gostoljubnih Jordancev, ki bi za dobro počutje gosta premikali gore, zaradi pestrosti naravnih in kulturno-zgodovinskih lepot, ki je celo večja od tiste v Egiptu, pa čeprav je ta 10-krat večji od Jordanije, zaradi Petre, rožnatega mesta Nabatejcev, »starega pol toliko kot čas«, ki je hkrati dom enega zadnjih plemen beduinov, ki živijo v puščavi. Vsekakor pa zaradi ene najlepših puščav sveta Wadi Rum, ki je navdihovala legendarnega Lawrenca Arabskega. Tam sončni zahod na rožnatih skalah in zvezdnato nebo nad peskom zdrzne in odmrzne vse naše čute. In ne nazadnje zaradi Mrtvega morja in kopanje v njem, ki je nekaj, kar enostavno morate doživeti. Vabljeni.

 CENA = 1.098 € 


Cena vključuje:


letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana - Akaba - Ljubljana
letališke in varnostne pristojbine
vizum za Jordanijo
avtobusne prevoze po programu
6 polpenzionov v hotelih 4* po programu
oglede po programu potovanja
vstopnine po programu
spremstvo lokalnega vodnika
organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku

Doplačila


DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 15 do 24 oseb: 120 €
med 25 do 34 oseb: 70 €
med 35 do 44 oseb: 40 €


DOPLAČILO ob prijavi:

enoposteljna soba 190 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)


DOPLAČILA na poti:

jeep safari po puščavi Wadi Rum 85 €
izlet z ladjico in večerjo ( 3 ure) 45 € (*doplačilo velja za min 15 oseb vodniku na poti)
vstopnina v zasebni klub in plažo Berenice Beach Club 17 €
napitnine (tudi otroci) 40 €
- 5% odrasla oseba na dodatnem ležišču

- 10% otrok do 12 let na dodatnem ležišču (NA VPRAŠANJE MOŽNA DRUŽINSKA SOBA Z 2 DODATNIMA LEŽIŠČEMA)


VIZE: Vizum za vstop v Jordanijo je potreben. Uredimo vam ga v Agenciji. Potreben je potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev.


ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Program


1. DAN
SLOVENIJA - AKABA
polet, večerja
Zbor potnikov predvidoma v jutranjih urah na letališču JP Ljubljana in direkten polet s posebnim letalom v Akabo, edino obalno mesto v Jordaniji. Akaba slovi po dolgih peščenih plažah in enem najlepših koralnih grebenov, ki privablja ljubitelje podvodnega sveta od blizu in daleč. Možnost pohajkovanja v starem mestnem jedru s številnimi trgovinicami s spominki ali preprosto počitek in sproščanje v hotelskem kompleksu. Večerja in nočitev.


2. DAN
AKABA – PETRA – MRTVO MORJE
zajtrk, večerja
Vožnja proti severu do najznamenitejšega zgodovinskega mesta Jordanije, Petre. Rožnato mesto je dolgo časa ostalo skrivnost, ki so jo poznali le beduini, danes pa so tako kot turisti samo občasni obiskovalci tega izjemnega jordanskega dragulja. Peš se bomo odpravili po delu doline, vse do ozke skalne soteske iz rdečega peščenjaka, na koncu katere se nam bo odprl osupljiv pogled na Zakladnico oziroma Al Khazneh. Ta ikonična podoba krasi skoraj vsako razglednico Jordanije. Sprehod po dolini, kjer bomo občudovali številne grobnice, templje in domove, kjer se presenetljivo mešajo grški in rimski vplivi. Nadaljujemo proti severu, do naslednje počitniške destinacije, ki je obenem naravni fenomen, do Mrtvega morja. Večerja in nočitev.


3. DAN
MRTVO MORJE - JERASH - AJLOUN - AMMAN
zajtrk, večerja
Po zajtrku bomo preverili zdravilne lastnosti jezera in se odpravili na kopanje. Zaradi izjemno slane vode bo to izjemna in nenavadna izkušnja. Sproščeni in z minerali obogateni nadaljujemo raziskovanje severnega dela Jordanije. Obiskali bomo Jerash, eno izmed najbolj priljubljenih jordanskih znamenitosti, ki se nahaja približno 50 km severno od Ammana. Ogled enega največjih in najbolje ohranjenih najdišč rimske arhitekture izven Italije. Pot nas bo vodila do Ajlouna, enega največjih spomenikov islamske vojaške arhitekture iz obdobja križarskih pohodov. Po ogledih vožnja do prestolnice Jordanije, v Amman. Večerja in nočitev.


4. DAN
AMMAN
zajtrk, večerja
Amman se nahaja na hribovitem območju sedmih gričev, ki se razprostirajo med puščavo in rodovitno dolino. Je edinstvena mešanica starega in novega, mesto kontrastov. V poslovnem središču mesta se bohotijo moderne zgradbe, elegantni hoteli in restavracije kot tudi tradicionalne kavarnice in obrtniške delavnice. Ogledamo si najpomembnejše znamenitosti prestolnice, raziščemo mestno Citadelo, kjer so odkrili ostanke starih civilizacij vse od neolitika naprej in od koder se nam ponuja čudovit pogled na staro mestno jedro. Obiskali bomo arheološki muzej, se spustili v mesto ter si ogledali čudovit rimski teater s 6000 sedeži in stari del s suki, čajnicami in zanimivimi delavnicami. Večerja in nočitev v hotelu.


5. DAN
AMMAN - MADABA - GORA NEBO - KERAK - AKABA
zajtrk, večerja
Podali se bomo na jug Jordanije. Najprej postanek v Madabi, mestu mozaikov, ki hrani v svojih cerkvah in tudi ostalih zgradbah čudovite mozaike. Najznamenitejši je mozaik v grški pravoslavni cerkvi Sv. Jurija iz 6.st., ki prikazuje področje Palestine vse do spodnjega Egipta. Nadaljevali bomo na goro Nebo, kjer naj bi bil pokopan Mojzes. Z vrha gore bomo opazovali presenetljivo pokrajino vse do zvonikov v Jeruzalemu in s pogledom zaobjeli velik del Mrtvega morja. Vožnja po kraljevi avtocesti do križarskega gradu Kerak. Sprehod skozi skrivnostne podzemne labirinte in ogled mogočne trdnjave. Zvečer prihod v letovišče v Akabi, ki nam je že znano. Večerja in nočitev.


6. DAN
AKABA - (izlet WADI RUM)
zajtrk, večerja
Dan bomo izkoristili za kopanje v katerem od urejenih kopalnih centrov (doplačilo) ali pa za sprehode po živahnih trgovskih ulicah. Po želji (doplačilo) predlagamo nepozabno dogodivščino z obiskom čudovite puščavske doline Wadi Rum, ki je pravi biser. Iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo dvigujejo v nebo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so slikovite kamnite tvorbe, ki nas bolj spominjajo na kak drug planet. Dolino, kjer je še posebej lepo ob sončnem vzhodu ali zahodu, bomo spoznali ob adrenalinski vožnji z jeepi.


7. DAN
AKABA - (izlet z ladjico in večerjo ali obmorski užitki v zasebnem klubu) – SLOVENIJA
zajtrk, polet
Zadnji dan v Akabi bomo izkoristili za sončenje, kopanje ali nakupe. Po želji (doplačilo) lahko popoldan preživite na romantični plovbi z ladjico v času sončnega zahoda, kjer vam ob spremljavi glasbe postrežejo tudi večerjo. V kolikor želite izkoristiti sprostitev in vodne užitke vse do odhoda, priporočamo (doplačilo), da popoldan preživite v prestižnem klubu na zasebni plaži, z bogato ponudbo vodnih športov, kulinarike in sprostitve. Prevoz na letališče v večernih urah in polet v Slovenijo, predviden pristanek nekaj čez polnoč.


POMEMBNO: Za izvedbo potovanja na posebnem - čarter letu, potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število potnikov, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko program ostaja nespremenjen.
Zajtrk. Prosto za počitnice in kopanje v letoviški Aqabi ali izleti po želji. Vožnja na letališče polet na eno od okoliških letališč. Sledi še vožnja v Ljubljano. (Z, letalo)Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji