Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


KRIŽARJENJA PO NILU-2024

HOTEL: LADJA 8 dni - LADJA
ODHOD:CENA:
3.3.2024od 1249 €
JAN-APRIL 2024od 1299 €
Križarjenja po NILU - ZAGOTOVLJENI PROGRAMI-POHITITE S PRIJAVO

KRIŽARJENJE PO NILU, KAIRO, GIZA - 8 dni - let iz Graza

ZAGOTOVLJENI ODHODI 17.2., 24.2., 9.3., 16.3. 27.4.2024

-ODHOD IZ GRADCA

-BREZ DOPLAČILA ZA MANJŠO SKUPINO (ODHOD 17.2. IN 24.2.2024)

-BREZPLAČNI PARKING P3 NA LETALIŠČU V GRADCU

V CENO VKLJUČEN 3 X POLPENZION IN 4 X POLNI PENZION

V CENO VKLJUČENI VSI PREVOZI, OGLEDI IN VSTOPNINE PO PROGRAMU

ODLIČNO SLOVENSKO VODENJE

CENA OD 1.349 EUR/OSEBO


Zakaj izbrati to potovanje?
Prepustite se počasnemu toku reke Nil, ki vas bo popeljal proti Asuanu, obdanem z bujnim zelenjem ter redkimi eksotičnimi drevesi, grmi in cvetovi
Občutite brezčasnost zgodovinskega Luksorja z okolico, kjer leži večina egiptovskih spomenikov, tudi legendarna Dolina Kraljev
Po udobnem križarjenju na ladji s 5* in polnim penzionom sledi nočna vožnja z vlakom v Kairo z večerjo in zajtrkom
Spoznajte skrivnosti mogočnih grobnic faraonov in slovitega faraona Tutankamona
Vodnica Dafina Koželj Gajsak, ki je zaljubljena v Egipt in njegovo zgodovino
Leti iz Gradca (odlično izhodišče za Štajersko regijo
Cena vključuje vse prevoze, oglede in vstopnine po programu
Odhoda 17. 2. in 24. 2. sta zagotovljena in BREZ doplačila za manjšo skupino.

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza, 8 dni - let iz Graza


17.02.2024

Med skrivnostnimi deželami na našem planetu ima Egipt posebno mesto. Kdo med vami še ni slišal za popolni matematični izračun velike Keopsove piramide, skrivnostno Sfingo z glavo faraona in telesom leva ali za veličastne templje, postavljene v čast bogovom - nam? Prepustite se počasnemu toku reke Nil, ki vas bo popeljal proti Asuanu, obdanem z bujnim zelenjem ter redkimi eksotičnimi drevesi, grmi in cvetovi. Občutili boste brezčasnost zgodovinskega Luksorja z okolico, kjer leži večina egiptovskih spomenikov, tudi legendarna Dolina Kraljev. Razkrijte z nami tančico skrivnosti mogočne starodavne egipčanske civilizacije.


Vizum: egiptovski


1. dan: (LJUBLJANA) – GRAZ - HURGADA - LUKSOR| večerja

Zbirališče potnikov predvidoma v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na letališče pri Grazu (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Hurgado. Sledi direkten polet letala v Hurgado. Po pristanku in ureditvi carinskih ter mejnih formalnosti se bomo odpravili čez kamnito puščavo (postanek za fotografiranja) do Luksorja. Sledi vkrcanje na ladjo 5*, večerja in nočitev.

2. dan: LUKSOR – ESNA - EDFU | zajtrk, kosilo, večerja

Po zajtrku si bomo ogledali mesto mrtvih – Dolino kraljev, znana po mogočnih grobnicah faraonov 18., 19. in 20. dinastije, vklesanih v puščavsko skalo, bogato poslikanih s hieroglifi za posmrtno življenje vladarjev. V Dolini kraljev je tudi slovita grobnica mladega faraona Tutankamona. Spustili se bomo v osrčje grobnic, kjer bomo lahko občudovali stenske poslikave. Iz Doline kraljev se bomo odpeljali do Deir el Bahrija in si ogledali terasast tempelj kraljice Hatšepsut, ene redkih ženskih faraonk. Tempelj stoji pod »živo skalo« in zdi se, kot da bi narava sama ustvarila ta izjemen spomenik. Na poti nazaj se bomo na kratko ustavili pri Memnovih kolosih, ki sta edini ostanek nekdaj veličastnega templja faraona Amenofisa III. Nato bomo obiskali vzhodni breg, kjer si bomo ogledali Karnaški tempelj. Vrnitev na ladjo in plovba skozi rečno zapornico v Esni, vse do Edfuja. Večerja in nočitev na ladji.

3. dan: EDFU - KOM OMBO - ASUAN | zajtrk, kosilo, večerja

Zajtrk in uživanje na sončni palubi ladje na veličastni reki Nil, ob opazovanju življenja na bregovih. Po zajtrku obisk enega najbolj ohranjenih templjev, ki so ga gradili kar 200 let. Posvečen je bogu Horusu. Zidovi »pripovedujejo« zgodbo o Horusovi bitki z bogom zla - Sethom. Plovba proti Kom ombu, kjer si bomo ogledali tempelj, posvečen bogu krokodilu – Sobeku in bogu s sokoljo glavo - Haroerisu. Plovba proti Asuanu, večerja in nočitev na ladji.

4. dan: ASUAN – (ABU SIMBEL - NUBIJSKA VAS) | zajtrk, kosilo, večerja

V zgodnjih jutranjih urah možnost ogleda čudovitega Abu Simbla (doplačilo), ki je na seznamu svetovne dediščine UNESCO, dveh znamenitih templjev faraona Ramzesa II. Povratek na ladjo. Po osvežitvi možnost ogleda nubijske vasi (doplačilo), kamor se bomo podali s čolni in kjer bomo spoznali vsakdanje življenje in običaje Nubijcev. Malo pogumnejši se bomo lahko podali na peščene sipine Sahare ali jahali kamele. Večerja in nočitev na ladji.

5.dan: ASUAN - KAIRO | zajtrk, večerja

Zajtrk in nekaj prostega časa. Nato bo sledil ogled znamenitega Visokega jeza, enega največjih tehničnih dosežkov 20. stoletja. Zgrajen je bil zato, da prepreči poplavljanje Nila. Vodo, ki je shranjena v velikem, skoraj 500 km dolgem, Naserjevem jezeru, s pridom uporabljajo za namakanje in pridobivanje nove rodovitne zemlje. Sprehodili se bomo po mestu in začutili njegov ritem, obiskali bomo tudi asuanski bazar začimb in dišav. Dan bomo zaključili z nočno vožnjo na vlaku/spalniku na poti v Kairo (v kabini največ 2 ležišči). Večerja in nočitev na vlaku.

6. dan: KAIRO | zajtrk, večerja

Prihod v Kairo v jutranjih urah (zajtrk na vlaku). V Kairu bomo zaznali utrip večmilijonske prestolnice, ki ni samo središče Egipta, temveč tudi arabskega sveta. Ogledali si bomo Gizo z veličastnimi in najbolj znanimi piramidami: največja Keopsova, Kefrenova in Mikerinova. Piramide v Gizi so že v starem veku veljale za eno izmed sedmih čudes sveta. Danes so edino od čudes, ki se je kljub zobu časa ohranilo skoraj nedotaknjeno. Možnost ogleda notranjosti ene izmed piramid (doplačilo). Sledil bo ogled bližnjega templja in Sfinge, nenavadne figure z levjim telesom in človeškim obrazom ter kraljevsko brado, ki je še vedno uganka v pesku. V manufakturi, kjer papiruse še vedno izdelujejo po tradicionalni staroegipčanski metodi, bomo opazovali starodavni način dela, lahko pa bomo papirus tudi kupili. V delavnici za izdelovanje eteričnih olj bomo spoznali esence najboljših dišav. Naš naslednji postanek bo namenjen ogledu Kajerskega muzeja, ki je najbogatejši egiptološki muzej na svetu. V njem poleg 250.000 predmetov hranijo tudi več kot 3.000 let staro Tutankamonovo bogastvo. Mnoge dragocene zlate predmete je shranil za življenje v onostranstvu. Pravijo, da bi, če bi si vsak eksponat ogledovali le minuto, za ogled celega muzeja porabili devet mesecev. Sledil bo obisk največjega bazarja Egipta, Khan el Khalilija, kjer bomo imeli možnost nakupov čaja, papirusa, usnja ali orientalskih spominkov. Prevoz v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: KAIRO – HURGADA | zajtrk, večerja

Po zajtrku, če bo čas dopuščal, možnost ogleda Islamskega Kaira (za doplačilo). V popoldanskih urah vožnja proti valovom Rdečega morja. Po prihodu v Hurgado nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: HURGADA – GRAZ – (LJUBLJANA) | zajtrk

V zgodnjih jutranjih urah odhod na letališče in slovo od Egipta ter polet letala na letališče pri Grazu. Sledi avtobusni prevoz do Ljubljane (doplačilo).


V ceno je vključeno

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu,

 • letališke in varnostne pristojbine

 • 1 kos ročne in 1 kos oddane prtljage

 • izstopno takso

 • vse prevoze in oglede ter vstopnine po programu

 • 1 x polpenzion in prevoz z vlakom/spalnikom Asuan – Kairo z nastanitvijo v dvoposteljnem kupeju (lokalni vlak brez kategorije - skupne sanitarije za 1 vagon)

 • 2 x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelih 4*/5* lokalne kategorije in

 • 4 x polni penzion na križarjenju z ladjo 5* deluxe z nastanitvijo v dvoposteljni kabini, ✓ slovensko in lokalno vodenje ter

 • organizacijo potovanja

 • Možna doplačila (ob prijavi):

 • za skupino 15 - 20 oseb: 130 EUR/osebo,

 • za skupino 21 - 30 oseb: 80 EUR/osebo,

 • vizum z asistenco lokalnega partnerja 30 EUR/osebo;

 • povratni avtobusni transfer do letališča: 60 EUR/osebo

 • enoposteljna soba/kabina 169 EUR/osebo;

 • Abu Simbel z avtobusom 135 EUR/osebo; otrok do 12 let 68 EUR/osebo

 • nubijska vas 45 EUR/osebo; otrok do 12 let 20 EUR/osebo

 • v primeru, da bi želeli namesto vlaka koristiti letalsko povezavo med Kairom in Asuanom (z dodatno nočitvijo v Kairu ali Asuanu), lahko le-to uredimo z doplačilom glede na razpoložljive kapacitete v hotelih in na letalu

 • enoposteljni kupe na vlaku 99 EUR/osebo*

Pomembno:
enoposteljni kupe na vlaku 99 EUR/osebo*
obvezno doplačilo v primeru rezervacije sobe in kabine z dodatnim ležiščem (1/2+1).

Možna doplačila (vodniku na poti):
osnovne napitnine (tudi otroci) 50 EUR/osebo - v Egiptu so običajne, pričakujejo jih nosači prtljage, vozniki, receptorji in ostalo osebje (poravna jih vodnik za celo skupino).

Popusti:
20 % popust za otroka do 12. leta na dodatnem ležišču z dvema odraslima (dodatno ležišče v sobi/kabini priporočamo samo otrokom do 12. leta)

Opomba: pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoz z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Pomembno:Vrstni red ogledov (tudi po dnevih) ter dan vkrcanja na ladjo (Luksor oz. Asuan) se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa. Prav tako je ura posameznih obrokov odvisna od izvedbe dnevnega programa. Glede na to, da je program odvisen tudi od časovnega razporeda poleta, se lahko zgodi, da se ogledi začnejo že takoj po prihodu na cilj.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji