Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


COVID IN OSTALE INFORMACIJE

Najnovejše informacije v zvezi s koronavirusom!

Za vas smo v maju 2021 ponovno dosegljivi v poslovalnici MANA d.o.o.na Germovi ulici 4 v Novem mestu, sicer po prilagojenem urniku, ki je objavljen ali individualnem dogovoru, seveda ob upoštevanju vseh varnostih zdravstvenih ukrepov.
Vsak dan pa nam lahko pišete na #EM#696f646c4468676969277962#EM# ali nas pokličete na mobilni številki 040 729 862 ali 040 474 629.

koronavirus info


Razmere zaradi izbruha koronavirusa in razglasitve svetovne pandemije ter epidemije v Sloveniji in mnogih drugih državah so spremenile vaše in naše načrte za počitnice in potovanja. Svet se je začasno zaustavil in s takšno situacijo se doslej še nismo srečali.

Skupaj smo se znašli v situaciji, ki je ni bilo moč predvideti, vendar pa smo s skupnimi močmi uspeli življenje spraviti nazaj na tirnice. Vožnja bo zaenkrat potekala malenkost drugače in bolj previdno, kar pa ne pomeni, da se moramo odpovedati počitnicam in dopustovanju. 

Informacije, novosti in aktualno lahko preverite na naslednjih spletnih povezavah:

-          https://nijz.si/


-          https://www.gov.si/


-          https://www.policija.si/

AKTUALNO


TURISTIČNI BONI


Turistične bone v višini 200 evrov za polnoletne in 50 za mladoletne, je od 19. junija do 31. decembra 2020 (zadnja možna nočitev s 30. na 31. december) mogoče unovčiti v nastanitvah po Sloveniji, za nočitev ali nočitev z zajtrkom. Znesek bona je viden le kot dobroimetje na posameznikovi davčni številki. V mobilni aplikaciji eDavki je mogoče videti znesek dodeljenega bona, skupaj izkoriščen znesek in neizkoriščen znesek.

Kdo je upravičen do turističnega bona?

Upravičenec do bona je vsaka oseba s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji na dan 13. marec 2020. Polnoletna oseba oz. oseba, ki bo do konca leta 2020 dopolnila 18 let (rojena v letu 2002 ali prej), je upravičena do bona v višini 200 evrov. Mladoletna oseba (rojena po letu 2002) pa je upravičena do bona v višini 50 evrov.

Kako bom kot upravičenec prejel svoj bon?

Kot upravičenec bona ne boste prejeli v fizični obliki, temveč bo njegova vrednost evidentirana kot dobroimetje v informacijskem sistemu Fursa eDavki. Do tega sistema bodo imeli dostop tudi ponudniki nastanitev. Samo unovčitev bona boste izvedli pri ponudniku storitve, kjer boste nastanjeni. Stanje svojega bona lahko spremljate v mobilni aplikaciji eDavki.

Kje lahko unovčim turistični bon?

Kot upravičenec lahko bon unovčite pri ponudniku storitev na področju turizma (hoteli, počitniški domovi in letovišča, turistične kmetije s sobami, zasebne sobe za oddajanje gostom, planinski domovi, mladinska prenočišča, avtokampi in tabori in druge nastanitve za krajši čas. Najbolje je, če ob rezervaciji pri ponudniku preverite, ali boste lahko pri njem unovčil turistični bon. Bon je sicer deljiv, kar pomeni, da ga lahko koristite v več delih pri več različnih ponudnikih.

Za katero storitev lahko unovčim bon?

Bon lahko unovčite le za nastanitev ali za nastanitev z zajtrkom. Ostale storitve, kot so denimo dodatni obroki, pa tudi turistična taksa, morate doplačati z drugimi plačilnimi sredstvi.

Kako unovčim turistični bon?

Kot upravičenec izberete in rezervirate termin pri ponudniku turističnih storitev ali pri turistični agenciji. Pri tem se morate pozanimati, ali ponudnik sploh sprejema turistične bone. Bone unovčite tako, da pri prijavi predložite osebni dokument - osebno izkaznico ali potni list - ter poveste, kakšen znesek želite unovčiti iz svojega turističnega bona. Izpolniti morate tudi poseben obrazec. Na podlagi osebnih dokumentov in izpolnjenega obrazca lahko receptor preko informacijskega sistema Furs unovči bone.

Kako je mogoče unovčiti turistični bon za otroka, ki ne letuje z zakonitim zastopnikom?

Če otrok počitnikuje z osebo, ki ni njegov zakoniti zastopnik oz. skrbnik (denimo z babico ali s športnim klubom), mora že pred odhodom zakoniti zastopnik oz. skrbnik podpisati posebno izjavo, s katero izjavlja, da bo otrok koristil bon po tretji osebi. Izjavo lahko najde na spletnih straneh Fursa. To izjavo mora tretja oseba v postopku koriščenja bona predati receptorju oz. agentu. Otrok mora imeti s seboj svoj identifikacijski dokument. Tretja oseba bo receptorju ali agentu povedala, da bi rada koristila bon tudi za omenjenega otroka, in ravnala po nadaljnjih navodilih. Tretja oseba bo zase in za omenjenega otroka izpolnila obrazec. Receptor v hotelu bo unovčil bone.

Kdo bo imel podatke o mojem koriščenju bona?

Za namen unovčitve bonov in povračila sredstev ponudniku bo evidenco vodil in upravljal Furs. Podatki se bodo hranili pet let, nato se bodo izbrisali. Furs bo shranil podatke o upravičencu do bona, o ponudniku in obratu, v katerem je bil bon izkoriščen, ter podatke o izplačilu bona. V realnem času bo Furs tudi spremljal podatke v knjigi gostov, ki jih ponudniki policiji sporočajo prek sistema eTurizem, ter podatke preverjal v registru nastanitvenih obratov.

Kam se lahko obrnem z dodatnimi vprašanji?

Na našo pisarno ali na Furs, ki je vzpostavil posebni klicni center za turistične bone, in sicer na telefonski številki 08 200 1005. Delovni čas klicnega centra je v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 7. do 17. ure ter v petek od 8. do 13. ure.


VSE IN VEČ O TURISTIČNIH BONIH: https://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/turisticni_boni/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INFORMACIJE POVEZANE S PREHAJANJEM MEJA (18.5.2021): 


POMEMBNO:​  Potnikom svetujemo, da pred vsakim potovanjem preverijo morebitne omejitve. POSLOVNA potovanja in potovanja iz ZDRAVSTVENIH RAZLOGOV so lahko dovoljena, turistična potovanja pa so marsikje izvzeta.  Ker se informacije dnevno spreminjajo, vladni organi svetujejo vsem, ki se odpravljate na pot, da se pred potovanjem pozanimate na portalih gov.si, nijz.si, prehajanje meja, covid informacije....
Pred potovanjem morajo potniki izpolniti vse pogoje za prehod občinske in regijske/državne meje. Svetujemo vam, da tudi med vašim potovanjem ali tik pred povratkom v domovino ali izhodiščno državo, preverite ali je morda prišlo do sprememb (le‑te so v času omejitev pogoste).

​Za potnikove morebitne težave pri prehodu meja kot turistična agencija ne prevzemamo nikakršne odgovornosti. 

Več podrobnosti najdete na: 

PREHAJANJE MEJA:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

COVID INFORMACIJE:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INFORMACIJE POVEZANE S PREHODOM MEJE z REPUBLIKO HRVAŠKO (OBJAVLJENO 15.5.2021):


Uradna spletna stran Stay safe in Croatia:


Ambulante, ki omogočajo PCR testiranje na Hrvaškem:

https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763


Načrtovanje prehoda meje s sosednjimi državami; izberete odhodno državo in državo prihoda:

https://reopen.europa.eu/en/

Pogoji in omejitve za vstop v Republiko Slovenijo iz Hrvaške so objavljeni na spletni strani:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

OBVEZNA izpolnitev On line obrazca ENTER CROATIA: 

entercroatia.mup.hr

Informacije o širjenju corona virusa na Hrvaškem:

www.koronavirus.hr

Ministrstvo za notranje zadeve republike Hrvaške:

https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Pogoji s strani slovenskega ministrstva:


Na spleti strani Evropske komisije 'Re-open EU' lahko najdete informacije o potovanju znotraj meja EU, stanje na mejnih prehodih in turističnimi storitvami članic EU.Za dodatne informacije obiščite www.koronavirus.hr.


TURIZEM SMO LJUDJE!


Varnost potnikov in zaposlenih je za nas na prvem mestu. Nikoli nismo in ne bomo organizirali potovanj ali počitnic, kjer ne bi bili popolnoma prepričani v to, da jih lahko izpeljemo varno, kakovostno in v zadovoljstvo gostov.

Še naprej bomo sledili vsem ukrepom naše vlade, priporočilom Ministrstva za zunanje zadeve in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Prav tako bomo v stalnem kontaktu z našimi partnerji iz posameznih držav, zato da bomo vam in vašim bližnjim zagotovili prijetne in varne počitnice.

Hvala za vaše zaupanje!

Ekipa Mana

Vroče ta hip

DARILNI BONI