Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


COVID IN OSTALE INFORMACIJEZa vas smo v maju 2021 ponovno dosegljivi v poslovalnici MANA d.o.o.na Germovi ulici 4 v Novem mestu, sicer po prilagojenem urniku, ki je objavljen ali individualnem dogovoru, seveda ob upoštevanju vseh varnostih zdravstvenih ukrepov.
Vsak dan pa nam lahko pišete na mail ali nas pokličete na mobilni številki 040 729 862 ali 040 474 629.

koronavirus info


Razmere zaradi izbruha koronavirusa in razglasitve svetovne pandemije ter epidemije v Sloveniji in mnogih drugih državah so spremenile vaše in naše načrte za počitnice in potovanja. Svet se je začasno zaustavil in s takšno situacijo se doslej še nismo srečali.

Skupaj smo se znašli v situaciji, ki je ni bilo moč predvideti, vendar pa smo s skupnimi močmi uspeli življenje spraviti nazaj na tirnice. Vožnja bo zaenkrat potekala malenkost drugače in bolj previdno, kar pa ne pomeni, da se moramo odpovedati počitnicam in dopustovanju. 

Informacije, novosti in aktualno lahko preverite na naslednjih spletnih povezavah:

-          https://nijz.si/


-          https://www.gov.si/


-          https://www.policija.si/

AKTUALNO


TURISTIČNI BONI 2020 in 2021


Turistične bone v višini 200 evrov za polnoletne in 50 za mladoletne, je od 19. junija do 31. decembra 2021 (zadnja možna nočitev s 30. na 31. december) mogoče unovčiti v nastanitvah po Sloveniji, za nočitev ali nočitev z zajtrkom. V juniju 2021 pa smo prejeli nove bone (BON21) v višini 100 evrov (oz. 50 evrov za mladoletne osebe), ki jih lahko izkoristimo tudi za ostale nekatere storitve in produkte (enodnevni izleti, hrana in pijača, koncerti, ...). Več informacij spodaj.
Znesek bona je viden le kot dobroimetje na posameznikovi davčni številki. V mobilni aplikaciji eDavki je mogoče videti znesek dodeljenega bona, skupaj izkoriščen znesek in neizkoriščen znesek.

Vrsta bona

 • TB (turistični bon): Bon z namenom odprave posledic epidemije v turizmu za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma
 • BON21: Bon z namenom odprave posledic epidemije v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi za izboljšanje gospodarskega položaja z vidika spodbujanja potrošnje v gostinstvu,  turizmu, športu in kulturi

Kdo je upravičenec do bona?

 • oseba, ki je imela stalno prebivališče v Republiki Sloveniji na dan 13. marec 2020 (velja za TB)
 • oseba s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji na dan 30. junij 2021 (velja za BON21)

Kolikšna je vrednost dodeljenega bona upravičencem?

 • TB:
  • 200 evrov (oseba, ki je bila na dan 13. marec 2020 polnoletna in tudi vse osebe, ki so do konca leta 2020 dopolnile 18 let)
  • 50 evrov (vse ostale osebe)
 • BON21:
  • 100 evrov (oseba, ki je bila na dan 30. junij 2021 polnoletna in tudi vse osebe, ki so do konca leta 2021 dopolnile 18 let)
  • 50 evrov (vse ostale osebe)

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INFORMACIJE POVEZANE S PREHAJANJEM MEJA: 


POMEMBNO:​  Potnikom svetujemo, da pred vsakim potovanjem preverijo morebitne omejitve. Ker se informacije dnevno spreminjajo, vladni organi svetujejo vsem, ki se odpravljate na pot, da se pred potovanjem pozanimate na portalih gov.si, nijz.si, prehajanje meja, covid informacije....
Pred potovanjem morajo potniki izpolniti vse pogoje za prehod državnih meja. Svetujemo vam, da tudi med vašim potovanjem ali tik pred povratkom v domovino ali izhodiščno državo, preverite ali je morda prišlo do sprememb (le‑te so v času omejitev pogoste).

​Za potnikove morebitne težave pri prehodu meja kot turistična agencija ne prevzemamo nikakršne odgovornosti. 

Več podrobnosti najdete na:


PREHAJANJE MEJA:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

COVID INFORMACIJE:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INFORMACIJE POVEZANE S PREHODOM MEJE z REPUBLIKO HRVAŠKO :


Uradna spletna stran Stay safe in Croatia:


Ambulante, ki omogočajo PCR testiranje na Hrvaškem:

https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763


Načrtovanje prehoda meje s sosednjimi državami; izberete odhodno državo in državo prihoda:

https://reopen.europa.eu/en/

Pogoji in omejitve za vstop v Republiko Slovenijo iz Hrvaške so objavljeni na spletni strani:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

PRIPOROČA SE izpolnitev On line obrazca ENTER CROATIA: 

entercroatia.mup.hr

Informacije o širjenju corona virusa na Hrvaškem:

www.koronavirus.hr

Ministrstvo za notranje zadeve republike Hrvaške:

https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Pogoji s strani slovenskega ministrstva:


Na spleti strani Evropske komisije 'Re-open EU' lahko najdete informacije o potovanju znotraj meja EU, stanje na mejnih prehodih in turističnimi storitvami članic EU.Za dodatne informacije obiščite www.koronavirus.hr.


TURIZEM SMO LJUDJE!


Varnost potnikov in zaposlenih je za nas na prvem mestu. Nikoli nismo in ne bomo organizirali potovanj ali počitnic, kjer ne bi bili popolnoma prepričani v to, da jih lahko izpeljemo varno, kakovostno in v zadovoljstvo gostov.

Še naprej bomo sledili vsem ukrepom naše vlade, priporočilom Ministrstva za zunanje zadeve in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Prav tako bomo v stalnem kontaktu z našimi partnerji iz posameznih držav, zato da bomo vam in vašim bližnjim zagotovili prijetne in varne počitnice.

Hvala za vaše zaupanje!

Ekipa Mana

 

Vroče ta hip

DARILNI BONI