IZBRANO ZA VAS


SKI OPENING DOLOMITI
Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


TAJSKA S PHUKETOM

HOTEL: PO PROGRAMU 11 dni - LETALO IZ ZG/LJ
ODHOD:CENA:
26.10.-5.11.od 1795 €
letalo iz LJ/ZGod
TAJSKA, PHULET, BANGKOK

TAJSKA Z MINI POČITNICAMI NA PHUKETU

ODHOD: 26. 10. – 5. 11. 2018

Tip potovanja: Skupinsko potovanje

Destinacija: Azija

Nastanitev: Hotel

Prevoz: Letalo

Trajanje: 11 dni


1. DAN, 26.10.: ODHODNO LETALIŠČE-BANGKOK
Zbirališče na odhodnem letališču v Zagrebu/Ljubljani. V primeru poleta z drugega letališča bo organiziran prevoz na letališče. Polet proti destinaciji z vmesnim prestopom.

2. DAN, 27.10.: BANGKOK (V)
Jutranji pristanek v Bangkok. Pričakal nas bo lokalni predstavnik. Krung Thep Maha Nakhon ali na kratko Krung Thep (Bangkok slovensko) je s svojimi približno 8.500.000 prebivalci glavno mesto in največje mestoTajske. Mesto leži ob bregovih reke ChaoPhraya. Je eno najhitreje rastočih in ekonomsko dinamičnih mest v jugovzhodni Aziji. Na začetku je bil le majhno trgovsko središče in pristanišče, ki je oskrbovalo mesto Ayutthaya, ki je bilo stara prestolnica Siama (Tajske). V 18. stoletju pa je postal prestolnica Bangkok. Do nastanitve v hotelu ob 14.00 si bomo malce ogledali Siam Paragon (shopping), Chinatown in znamenito ulico Khao San. Nastanitev v hotelu. Počitek. Večerja. Nočitev.

3. DAN, 28.10.: BANGKOK (Z, K, V)
Zajtrk. Sledi celodnevno potepanje po tajski prestolnici. Najprej se bomo ustavili v Veliki palači, ki predstavlja glavno rezidenco siamskih kraljev od leta 1782. Po obisku veličastnega kompleksa se boste srečali s Templjem smaragdnega Bude. Kosilo. Spoznavanje tempeljska arhitekture bomo nadaljevali z obiskom budističnega templja Wat Arun. Ime je dobil po hindujskem božanstvu Aruna. Pisani tempelj predstavlja glavno točko Bangkoka, saj s svojo višino centralnega stolpa (86 m) v slogu kmerske arhitekture predstavlja verjetno največkrat upodobljeno mestno znamenitost. Nato še tempelj Wat Pho, ki se nahaja na točku Rattanakosin, direktno južno od Velike palače. Poznan je tudi pod imenom Tempelj ležečega Bude in je eden najstarejših templjev. Obstajal je že preden je kralj Rama I. proglasil Bankgkok za prestolnico. Večerja, nočitev.

4. DAN, 29.10.: BANGKOK–RATCHABURI–KANCHANABURI-NACIONALNI PARK ERAWAN (Z, K, V)
Zajtrk. Vožnja do kraja Ratchaburi. Obiskali bomo plavajočo tržnico Damneon saduak. Sodobni svet se je tržnice komajda dotaknil. V ozkih čolnih čepijo domačinke, ki prodajajo pisano paleto sadja, zelenjave, cvetja in drugih lokalnih izdelkov. Nekatere na ozkih čolničkih pripravljajo tudi hrano. Do tržnice se bomo pripeljali s čolnom. Kosilov lokalni restavracij. Sledi vožnja do nacionalnega parka Erawan v provinci Kanchanaburi. Največja atrakcija parka so brzice, slap Erawan, ki je dobil ime po troglavem belem slonu iz hindujske mitologije. Lahko se bomo kopali v naravnih bazenih, ki so jih oblikovale brzice. Nastanitev v hotelu, večerja, nočtiev.

5. DAN, 30.10.: KANCHANABURI (Z, K, V)
Zajtrk. Obiskali bomo vojno pokopališče Don Rak. Na njem so pokopani ujetniki, ki so jih kot delovno silo na železnici do Mjanmarja uporabljali japonski okupatorji.. Obiskali bomo tudi tajsko-burmanski železniški center. Muzej interaktivno predstavlja gradnjo 415 km dolge proge do Mjanmarja. Tudi preko reke Kwai (znameniti most). Gradnjo je nadzorovala cesarska japonska vojska s pomočjo zavezniških ujetnikov in ujetih azijskih delavcev med II. svetovno vojno. Kosilo. Z razdalje si bomo ogledali tudi tempelj WatThamSua. Popoldan bomo imeli organiziran mini kuharski tečaj tajske kuhinje. Predstavili vam bodo pripravo dveh jedi. Nočitev bo v kampu ob reki.

6. DAN, 31.10.: KANCHANABURI–BANGKOK–PHUKET (Z, V)
Vožnja do Bangkoka in prosto na trgu Siam za morebiten shopping do transferja na letališče. Prevoz na otok Phuket. Phuket je ime za največji tajski otok (576 m²) in ime celotne province, ki jo sestavlja 32 otokov. Leži med tajskim in andamanskim morjem. Predstavlja pa tudi eno najbolj obiskanih obmorskih destinacij Tajske. Tranfer. Večerja v lokalni restavraciji. Nastanitev. Nočitev.

7. DAN, 01.11.: PHUKET (Z, K, V)
Dopoldansko kopanje. Ta dan bomo obiskali Wat Chalong, največji in najbolj poznan tempelj na otoku, se srečali s sino-portugalsko arhitekturo civilne gradbene zapuščine. Kosilo. Obiskali bomo tudi razgledno točko pri Laem Promthep. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev. Morda pa s tuk-tuki v center divjega nočnega življenja le nekaj kilometrov vstran od naše nastanitve.

8. DAN, 02.11.: PHUKET (Z, V)
Prost dan za uživanje na plaži. Pod palmami, v čudovitem morju. Počitek za bogove. Večerja.

9. DAN, 03.11.: PHUKET (Z, V)
Prost dan za uživanje v tropskem okolju peščene plaže. Počitek za bogove. Večerja.
Opcijsko se lahko odločite za ladijski izlet na otok Phi Phi. Postanek v zalivu Mayaza kopanje, postanek na plaži Loh Samah, obisk vikinške jame, jame Pileh. Vključuje transfer in bife kosilo na izletu.

10. DAN, 04.11. PHUKET – ODHODNO LETALIŠČE (Z)
Prost dan za kopanje vse do odjave iz hotela. Pred popoldanskim transferjem na letališče bo organiziran še zadnji postanek za morebiten nakup spominkov. Polet z vmesnim prestopom do odhodnega letališča.

11. DAN, 05.11. PHUKET – ODHODNO LETALIŠČE (Z)
V jutranjih urah bomo pristali na odhodnem letališču. Konec tajske izkušnje.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

CENA/osebo:

1.795 EUR Pri udeležbi najmanj 20 potnikov

1.870 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

1.970 EUR Pri udeležbi najmanj 10 potnikov


DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 450 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 80 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah odhodno letališče–Bangkok in Phuket-odhodno letališče z vmesnim prestopom, letališke in varnostne pristojbine (258 EUR na dan oblikovanja ponudbe), notranji polet Bangkok-Phuket v ekonomskem razredu, vse prevoze po programu v klimatiziranih avtobusih, 7 nočitev z zajtrkom v hotelih in 1 nočitev v kampu 4*, 4 kosila, 8 večerij, vse oglede po programu, vse vstopnine v muzeje po programu, vstopnine v nacionalni parkErewan, prevoz s čolnom do plavajoče tržnice, mini kuharski tečaj v naselju, 1 steklenica mineralne vode/osebo/dan v dneh potovanja v avtobusu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku, vodenje/spremstvo v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: obveznih napitnin (40 USD) – plačilo vodniku na poti, morebitnega ladijskega izleta s kosilom na Phi Phi otok,…. 55 USD.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!
Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.


MOREBITNA CEPLJENJA: Za Tajsko ni obvezno nobeno cepljenje. Za vse, ki potujejo v dežele izven Evrope, Severne Amerike in Avstralije pa je cepljenje proti hepatitisu A in B priporočljivo. Potrebno je eno cepljenje. Še bolj pa je priporočljivo cepljenje proti hepatitisu A in B hkrati. Potrebna sta dva cepljenja. Odločitev je seveda vaša. Za določene predele Tajske so predlagana zdravila proti malariji. Svetujemo vam, da se najkasneje mesec pred odhodom oglasite na Zavodu za zdravstveno varstvo.

VIZA: za potovanje na Tajsko slovenski državljani ne potrebujejo vize.

OPOZORILO: letališke in varnostne pristojbine so obračunane na dan priprave programa. V primeru odstopanja do odhoda se razlika obračuna v zadnjem obroku.

Ponudba je vezana na trenutno ponudbo letalskega prevoznika in partnerja v tujini, zaradi tega agencija ne prevzema odgovornosti za letalske prevoznike pri morebitnih spremembah v urnikih letov in za morebitne spremembe cen letalskih prevozov, letaliških in varnostnih pristojbin, morebitnega dodatka na gorivo,… Žal na takšne spremembe nima vpliv nobena agencija. V tem primeru se agencija poslužuje 900. in 902. člena Obligacijskega zakonika.
Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji