Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ZELENI AZORI, VODENO 24.9. IN 29.10.

HOTEL: po programu 8 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
AZORI,VODENO,8 DNIod 1458 €
(P) PORTUGALSKA, AZORSKI OTOKI, ZAGOTOVLJENO, 24.9. IN 29.10., VODENO POTOVANJE

AZORSKO OTOČJE - VODENO POTOVANJE

LETALO, NOČITEV Z ZAJTRKOM, IZLETI

AZORI SLAPOVI VODENO POTOVANJE

  • potepanje po različnih otokih (Sao Miguel, Terceira, Faial in Pico)

  • enkratna narava in bujna vegetacija

  • letalski prevozi vključeni v ceni potovanja


PROGRAM POTOVANJA:


1. DAN (SLOVENIJA – LIZBONA - SAO MIGUEL)


Zbor potnikov na bližnjem letališču in polet proti Lizboni. Možnost prevoza na letališče (doplačilo). Polet preko Lizbone na otok Sao Miguel, največji otok Azorov, ki ga poznamo tudi kot zeleni otok zaradi obilice zelenih površin. Azorski otoki so vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana, od Portugalske jih loči 1.500 kilometrov. Otočje sestavlja devet glavnih otokov, ki imajo čudovito klimo, temperature se skozi vse leto gibljejo med 15 in 25 stopinj in otočje ne pozna zime, zato je prav vsak mesec v letu primeren za obisk. Dih jemajoča vulkanska pokrajina z bujno cvetočo vegetacijo –zaščitni znak so hortenzije - plantaže čaja in ananasa, nasadi vinske trte. Otočje nas bo navdušilo… Po pristanku vožnja v hotel in nočitev.

2. DAN (SAO MIGUEL (PONTA DELGADA, SETE CIDADES))


Po zajtrku sprehod po simpatičnem glavnem mesti Ponta Delgada, ki slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, ozkih tlakovanih uličicah, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi. Sprehod do cerkvice Sv. Sebalda iz 15 stoletja, mestnih vrat, mestne hiše in Trga Republike ter ostalih mestnih zanimivosti. Popoldne se bomo podali v narodni park Sete Cidades, ki velja za eno največjih lepot Azorskih otokov. Iz Ponte Delgade bomo krenili do razgledne točke Vista do Rei, od koder se odpira čudovit razgled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. V kraterju se nahaja vasica Sete Cidades, na poti pa še postanek na plantaži ananasa, kjer nas bodo poučili o vsem kar je povezano s pridelavo ananasa. Sledi degustacija ananasovega likerja. Popoldne povratek v Ponta Delgado. Nočitev.

3. DAN (SAO MIGUEL (LAGOA DO FOGO IN FURNAS))


Po zajtrku nadaljujemo z raziskovanjem otoka. Po južnem delu otoka se bom zapeljali do razgledne točke Caloura in nadaljevali do Vila Franca do Campo, ki je bila prva prestolnica otoka. Krajši postanek in vožnja v Furnas, kjer se nahaja jezero in vroči vulkanski vrelci, ki jih domačini uporabljajo kot pečice za pripravo hrane. Po želji in ob doplačilu si bomo lahko za kosilo privoščili slavni »Cozido«, pripravljen v »vulkanski pečici«. Nato bomo obiskali najlepši botanični vrt Azorov Terra Nostra, v katerem se nahaja vroče vulkansko jezero. Nekaj prostega časa bo na voljo za plavanje v jezeru (po želji in glede na vremenske razmere). Popoldne se bomo po severni strani vračali nazaj v smeri hotela in na poti obiskali tovarno čaja Gorreana, kjer bo na vrsti degustacija črnih in zelenih čajev. Za konec postanek na razgledni točki, od koder je prekrasen pogled na Lagoa do Fago. Nočitev.

4. DAN (SAO MIGUEL - TERCEIRA)


Zjutraj po zajtrku polet na otok Terceira, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Po pristanku se bomo sprehodili po mestu Angra do Heroismo, glavnemu mestu otoka, ki se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, majhne hišice in trgi ter čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Nočitev.

5. DAN (TERCEIRA)


Zajtrk. Vožnja do Algar do Carvao – zanimive vulkanske tvorbe oz velikega vulkanskega dimnika, globokega 100 m, ki za čuda ni blokiran s polnili ali plazovi. To je osupljivo lepa jama z izjemnimi stalaktiti. Ustavili se bomo tudi v pokrajini Biscoitos, znani po vinogradih in vinskih kleteh ter naravnih vulkanskih bazenov. Obisk Muzeja vinogradništva, kjer bomo izvedeli vse o posebnem vinu otoka - vinu »verdelho«. Na izletu ne bo manjkalo spektakularnih razglednih točk in čudovitih plaž. Otok je pravi kalejdoskop tradicije, kulture in narave. Nočitev.

6. DAN (TERCEIRA-FAIAL)


Zajtrk. Vožnja na letališče in polet na otok Faial, za katerega se je uveljavilo romantično ime Otok modrih hortenzij. Velja za najbolj svetovljanskega med Azorskimi otoki, saj se na otoku ustavlja večina čezoceanskih ladij. Največje mesto na otoku Horte se ponaša s slikovito lego med dvema vulkanoma in dvema zalivoma. Caldeira do Faial je kot katedrala lepote in tišine, ugasli ognjenik iz katerega je pravzaprav otok nastal. Bujna vegetacija in slikovita narava sta del naravnega rezervata, ki predstavlja najlepši del otoka. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58. Okolica ognjenika jasno kaže na nedavno vulkansko dejavnost. Vožnja v hotel in nastanitev, nočitev.

7. DAN (FAIAL- PICO -FAIAL)


Po zajtrku vožnja s trajektom na bližnji otok Pico, ki je ime dobil po vulkanu, namreč njegova konica Pico se vidi po vsem otoku. Obiskali bomo kraj San Roque, ki je veljal za središče kitolova, obiskali bomo tudi muzej, kjer se bomo seznanili s to dejavnostjo. Otok slovi tudi po vinski trti in je od leta 2004 zaradi posebnega načina in obdelovanja otoška posebnost. Vino z otoka je bilo v 18. in 19. stoletju poznano na mnogih kraljevskih dvorih po Evropi. Popoldne plovba nazaj na otok Faial.

8. DAN (FAIAL-LIZBONA-SLOVENIJA)


Zajtrk. Vožnja na letališče in polet preko Lizbone na bližnje letališče. Ob doplačilu možnost prevoza v Slovenijo.


ZAGOTOVLJENA ODHODA: 

1. 24.9., 8 DNI, dvoposteljna soba, min 25 potnikov

2. 29.10., 8 DNI, dvoposteljna soba, min 25 potnikov


CENA NA OSEBO: 1.458 EUR

Cena vključuje:


Možna doplačila na poti: morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza

Možna doplačila ob prijavi: doplačilo za polpenzion (196eur), povratni prevoz na bližnje letališče (58 eur), enoposteljna soba (269eur)

Popusti ob prijavi: otrok 2-12 let (dva odrasla + otrok) ima 10% popusta na dodatnem ležišču


OPOMBA: V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko ostaja, prilagojen letalskemu prevozu.


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji