Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


SEVERNI CIPER, okt-nov 2019

HOTEL: PO IZBIRI 7 dni - LETALO IZ LJ/ZG
ODHOD:CENA:
23.-30.10.od 547 €
2.-9.11. in 9.-16.11.od 527 €
FM, 16.-23.11.od 497 €
Severni Ciper, KIRENIJA, FAMAGUSTA, KARPAS, PAFOS, NIKOZIJA... UGODNO, AKCIJE!

SEVERNI CIPER

kyrenia severni ciper

Turkizni severni Ciper se še ni izgubil v množici turistov, zato je uspel ohraniti svojo izvirnost. Na vsakem koraku preseneča s svojo avtentičnostjo, nedotaknjenimi lepotami in kristalno čistim morjem. Obiskovalcem nudi številne možnosti za sprostitev in užitek. V živahnih mestih sledite stopinjam zgodovine ali uživajte v nakupovanju. Povsod boste srečali gostoljubne in ljubeznive domačine. Po legendi je Ciper rojstni kraj prelepe Afrodite, boginje ljubezni in lepote.


1. dan: Ljubljana / Zagreb – Ciper
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana oz. Zagreb dve uri pred letom. V dopoldanskih urah let preko Istanbula do letališča Ercan na Cipru. Pristanek na Cipru v popoldanskih urah, kjer vas pričaka Vaš spremljevalec na potovanju. Prevoz do hotela na področju regije Kirenije ali Famaguste. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Kirenija - vključen izlet! 
Zajtrk. Danes Vas bomo popeljali v veličastni srednjeveški planinski dvorec sv. Hilariona. Nato bomo obiskali samostan Bellapais, ki sodi med najlepše mojstrovine gotske umetnosti na Bližnjem vzhodu. Znano je, da so se tu prvi naselili menihi Avguštinci, ki so leta 1187 pobegnili iz Jeruzalema, katerega je osvojil turški vladar Saladin. Sledi vožnja do pristanišča, kjer si bomo ogledali mogočno trdnjavo, ki kraljuje na vhodu v pristanišče in od koder se odpira prekrasen pogled na celotno mesto. V trdnjavi je muzej starih ladij, v katerem so na ogled nekatere izmed najstarejših ladijskih razbitin in tovor, ki so ga ladje prevažale. Obiskali bomo specializirano trgovino z modnimi izdelki iz usnja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: prosto ali fakultativni poldnevni izlet na polotok Karpas
Zajtrk. Danes se lahko udeležite izleta na polotok Karpas (za plačilo - oz. vključen v paketu izletov). Najprej si bomo ogledali dvorec Kantara. Ostanki te veličastne trdnjave iz 10. stoletja se nahajajo na vzhodnem delu gore Besparmak, na nadmorski višini 630 metrov. S trdnjave se odpira edinstven razgled na celotni polotok Karpas, na doline in plaže ciprske vzhodne obale, na osamljene uvale vzdolž severne obale in na slikovite zelene vrhove gore Besparmak. Vožnjo do polotoka Karpas bomo nadaljevali skozi prekrasno sipinsko pokrajino ter vzdolž neverjetno dolge in osamljene peščene plaže. Sprehodili se bomo po polotoku, kjer boste videli črede divjih oslov in obiskali samostan apostola Andreja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4.dan: Famagusta - vključen izlet! 
Zajtrk. Popeljali Vas bomo v Famagusto, mestece, ki se nahaja na vzhodu države, severno od t.i. „zelene črte”. Pred tem sledi ogled samostana sv. Barnabe, apostola, ki je skupaj s Pavlom okoli leta 50 n.št. širil novo vero. Stari del mesta Famaguste je obkrožen z beneškim mestnim obzidjem. Ogledali si bomo to slavno mestno obzidje, Othellov stolp in nekdanjo kraljevsko katedralo sv. Nikolaja. Obiskali bomo tudi brezcarinsko območje s tradicionalnimi orientalskimi preprogami. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. 

5. dan: prosto ali fakultativni celodnevni izlet na Pafos (Južni Ciper) 
Zajtrk. Danes se lahko z nami odpravite na južni del Cipra (za plačilo). Vožnja proti Nikoziji čez ‘’zeleno črto’’ na južno stran Cipra in proti Pafosu. Obiskali bomo cerkev Ayios Paraskevi, si ogledali znamenite mozaike in kraljeve grobnice. Sledi prosto za ogled slikovitega pristanišča v Pafosu. V ceno izleta je vključeno kosilo v odlični restavraciji z lokalnimi specialitetami. V popoldanskem času vožnja proti Kireniji oz. Famagusti. Večerja in nočitev.

6. dan: Nikozija - vključen izlet! Zajtrk. Nikozija, glavno mesto Cipra, je z mejo razdeljena na turško-ciprski in grško-ciprski del (imeli boste možnost prečkati mejo in si ogledati južni del Nikozije). Sprehodili se bomo po uličicah starega mestnega jedra Nikozije, ki je še zadnje razdeljeno mesto na svetu. Ogledali si bomo številne znamenitosti: beneške branike, beneški stolp in mošejo Arabahmet iz 17. stoletja (ni vedno odprta). Zelo zanimiva je mošeja Selimija, ki izgleda kot cerkev z dvema turškima minaretoma. Bila je zgrajena v 13. stoletju, kot katedrala sv. Sofije, vendar so jo Turki leta 1570 spremenili v mošejo. Nato bomo obiskali dva Karavanseraja: Büyük Han in Kumarcilar Han iz 17. stoletja ter specializirano trgovino z zlatom in nakitom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: prosto ali fakultativni poldnevni fakultativni izlet v Salamis 
Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na izletu v Salamis (za plačilo oz. vključen v paketu izletov), najbolje ohranjenem delu otoka iz časa antike. Videli bomo obnovljen amfiteater in gimnazijo z marmornatimi kopelmi in mozaiki. Ob 8km poti so raztreseni ostanki iz bizantinske in rimske dobe, samo mesto pa leži na prekrasni plaži. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. 

8. dan: povratek domov
Zajtrk. V dopoldanskih urah prevoz do letališča in let preko Istanbula proti domu, Ljubljani oz. Zagrebu. Prihod v Ljubljano oz. Zagreb v poznih popoldanskih urah.

Pomembno opozorilo:

Za to potovanje potrebujete potni list, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja. 

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

Minimalno število potnikov na termin: 35

 

TERMINI IN CENE:

 

Redna cena

First minute cena – do 3 mesece pred odhodom

Odhod iz / povratek v

23.10.-30.10.2019

597,-EUR

547,-EUR

Zagreba / Ljubljano

02.11.-09.11.2019

577,-EUR

527,-EUR

Ljubljane / Ljubljano

09.11.-16.11.2019

577,-EUR

527,-EUR

Ljubljane / Ljubljano

16.11.-23.11.2019

547,-EUR

497,-EUR

Ljubljane / Ljubljano

Cena na osebo v dvoposteljni sobi.

Agencijska provizija znaša 10 % na ceno potovanja (brez doplačil).

Cena vključuje:

Letalski prevoz Ljubljana/Zagreb – Istanbul-Ercan- Istanbul - Ljubljana z letališkimi pristojbinami, ekonomski razred, Turkish Airlines

7 x nočitev v hotelu s 3* v dvoposteljni sobi

7 x polpenzion (zajtrk + večerja)

Ogledi po programu: Kirenija, Famagusta, Nikozija

prevoze po programu s klimatiziranim in udobnim turističnim avtobusom

slovensko ali hrvaško spremstvo med potovanjem po Cipru in lokalni vodnik

organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:

fakultativnih izletov in storitev

dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu

stroškov osebne porabe in napitnin

pijače ob obrokih

zdravstvenega zavarovanja

Obvezna doplačila v agenciji:

doplačilo za uporabo enoposteljne sobe 150,-EUR

Možno doplačilo v agenciji:

paket izletov (Karpas in Salamis z vključenim kosilom) 99,-EUR na osebo

parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana – 8 dni – 35,-EUR na vozilo

transfer Ljubljana (Hala Tivoli)-letališče Zagreb 20,-EUR na osebo

Opombe in navodila:

Potniki med letom z letalom nimajo spremstva

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.

Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.

Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list.

Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.

Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Pogoji odpovedi potovanja:

do 30 dni pred odhodom 10 % vrednosti aranžmaja oz. ne manj kot 12,-EUR,

od 29 do 22 dni pred odhodom 25 % vrednosti aranžmaja,

od 21 do 14 dni pred odhodom 50 % vrednosti aranžmaja,

od 13 do 10 dni pred odhodom 80 % vrednosti aranžmaja,

od 9 do 0 dni pred odhodom ali po odhodu 100 % vrednosti aranžmaja.


Plačilo: 25% ob rezervaciji, preostanek najkasneje do 30 dni pred odhodom.
Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. S podpisom pogodbe se potnik strinja z navedenimi pogoji, zato prosimo cenjene potnike, da pozorno preberejo pogoje.


Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji