Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


festival vrtnic, sofija in skopje

7 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
3.-9.6., paketod 499 €
(OJ) bolgarija, sofija, skopje, festival vrtnic v juniju

FESTIVAL VRTNIC V BOLGARIJI, SOFIJA IN SKOPJE


TERMIN: 3.6 - 9.6.2020

ortog 


Med Kazanlikom in Klisuro, vzhodno od bolgarskega glavnega mesta, je ob koncu pomladi čutiti čaroben vonj rožnatih cvetov. Tam se namreč razteza kar 130 km dolga dolina vrtnic in v času cvetenja in našega potepa bo tam potekal večdnevni festival, ki je ves v znamenju pisanih cvetov in kostumov nastopajočih, dišečih vonjav izdelkov iz vrtničnega olja, ki se po teži in ceni primerja z zlatom.
Sofija nam ponuja bogato zgodovino in kulturo, obiščemo pa tudi letošnjo evropsko prestolnico kulture, bolgarski Plodiv, manjše kraje in mesteca v Bolgariji ter Makedonsko glavno mesto, kjer nam pripravljajo svečano večerjo v tradicionalni makedonski restavraciji z glasbo in plesom.

AKCIJSKA CENA do 31.1.2020 = 429 EUR 

       redna cena: 499 EUR


Vključeno v ceno:

•4x nočitev/zajtrk in večerje v Bolgariji,
•1x nočitev/zajtrk ter svečana večerja v tradicionalni makedonski restavraciji s folkloro in glasbo,
•oglede po programu (Sofija, Plodiv, dolina vrtnic, Skopje…),
•vstopnina na festival vrtnic,
•prevoz,
•odlično vodenje (dveh) vodnikov,
•takse,
•vodstvo in organizacija


Možna doplačila

•1/1 soba 100€,
•sprednji sedeži (3-12)- 10€,
•zavarovanje rizika odpovedi in dodatno zavarovanje Coris po ceniku


festival vrtnic bolgarija


Program potovanja:1. dan: sreda, 3.6.


Prevoz


Odhod iz Slovenije v večernih urah, nočna vožnja z vmesnimi postanki preko Hrvaške in Srbije.


2. dan: četrtek, 4.6.


Prevoz, Nočitev, Večerja


Srečanje z lokalnim vodnikom v Nišu in nadaljevanje poti do Sofije. Po prihodu v Sofijo ogled glavnega mesta: Spomenik svete Sofije (postavljen leta 2000), cerkev sv. Nedelja (cerkev, ki naj bi bila zgrajena v začetku 10. stoletja, prvič uradno omenjena v drugi polovici 16. stoletja), predsedniška palača (v središču mesta, zgrajena leta 1950 kot najbolj impozantna zgradba v mestu ), Cerkev svetega Jurija (ali sicer znana kot Rotonda, verjamejo, da je najstarejša zgradba v Sofiji zgrajena v času cesarja Konstantina v 4. stoletju), katedrala Aleksandra Nevskega (zgrajena v začetku 20. stoletja, posvečena Aleksandru Nevskemu in ruskim vojakom, ubitim v rusko – turški vojni) …. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.


3. dan: petek, 5.6.

Prevoz, Nočitev, Zajtrk, Večerja


Odhod za Plovdiv, drugo največje mesto v Bolgariji, razglašeno za prestolnico evropske kulture za leto 2019. Plovdiv se nahaja v Trakijski nižini na bregu reke Marice ob vznožju Rodopskih gora. Voden ogled mesta: Staro mestno jedro (Plovdiv je eno najstarejših mest v Bolgariji), rimski amfiteater (eno najbolje ohranjenih gledališč, zgrajeno v 2. stoletju s kapaciteto do 7000 ljudi), rimski stadion (eden izmed največjih stavb iz antičnega obdobja, ki se danes nahajajo na samem območju peš zone), cerkev sv. Konstantina in Elene (zgrajena nad ostankom starodavnega poganskega templja), cerkev svete Marine (zgrajena sredi 5. stoletja, poleg antičnega gledališča in starodavnega stadiona)… Prosto popoldne v centru Plovdiva. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.


4. dan: sobota, 6.6.


Prevoz, Nočitev, Zajtrk, Večerja


Po zajtrku odhod proti Kazanlaku ter ogled: Trakiška grobnica (sestavljena iz ozkega prehoda in okrogle nagrobne komore, poslikana z helenističnimi stenskimi poslikavami), Muzej vrtnic (ustanovljen leta 1984, eksponati so postavljeni v treh posebnih dvoranah in vključujejo izvirne dokumente in fotografije o gojenju vrtnic, predstavljeni so predmeti in orodja, ki se uporabljajo pri gojenju, shranjevannu in prevozu vrtnic). Vrnitev v Plovdiv. Večerja in nočitev.


5. dan: nedelja, 7.6.

Prevoz, Nočitev, Zajtrk, Večerja


Zajtrk in vrnitev v Kazanlak, da bi bili priča najbolj znanem dogodku in festivalu v Bolgariji, festivalu vrtnic. Festival je ena izmed bolgarskih prireditev, ki jo odlikuje čudovit vonj vrtnic. Prvi festival vrtnic je bil organiziran leta 1903, odkar je postal del tradicije prvega junijskega vikenda, ko vrtnice cvetijo in najbolj dišijo. Festival vrtnic ima mednarodni značaj, veliko število obiskovalcev takrat obišče mesto. Vrnitev v Plovdiv popoldne. Večerja in nočitev.


6. dan: ponedeljek, 8.6.


Prevoz, Nočitev, Zajtrk, Večerja


Zajtrk in odjava iz hotela, vožnja proti Makedoniji. Popoldanski prihod v makedonsko prestolnico, namestitev v hotelu. Večerja v restavraciji s folklornim programom in glasbo. Nočitev.


7. dan: torek, 9.6.


Prevoz, Zajtrk


Zajtrk in odjava iz hotela. Ogled mesta z lokalnim vodnikom: trdnjava Kale (6. stoletje), cerkev svetega reševanja (16. stoletje), stara turška čaršija,
Daut Pašin hamam (danes muzej), kamniti most (simbol mesta), Glavni trg Makedonije, Spominski dom Matere Terezije, stara železniška postaja…
Odhod v Slovenijo.Povišanje cene: Cena je preračunana na 45 oseb v avtobusu. Povišanje cene v primeru 39-44 oseb v avtobusu je 40 €. O morebitnem povišanju cene boste obveščeni 5 dni pred odhodom.


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji